Ahad, 29 Julai 2012

GAMBAR ANAK ZED ZAIDI



Tahniah buat Zed Zaidi dan isteri, Natalia Mustafa Kamal yang selamat menyambut kelahiran anak sulung mereka awal pagi tadi di Pusat Perubatan Tropicana, PJ.
Isteri Zed Zaidi selamat melahirkan bayi lelaki seberat 4.32 kilogram yang di’berikan nama Ryan Ziqry itu melalui teknik pembedahan sekitar jam 9.30 pagi tadi.
“Ikutkan isteri saya nak bersalin secara normal tetapi doktor menasihatkan untuk melakukan pembedahan kerana saiz bayi terlalu besar. Bagaimanapun syukur semuanya telah selamat”
Sebentar tadi, Zed Zaidi buat pertama kali berkongsikan wajah anak lelaki sulung beliau melalui Twitter dan anda dapat tatap wajah’nya selepas ini. Comel!

Jumaat, 27 Julai 2012

Spageti Bolognese, Sambal Udang Petai dan Bihun Goreng Singapore

Sejak pose ni asik n3 psl mknan jek..hahaha
since pose xnah beli or jejak lg kt pasar ramadan..alhamdulilah semua nye msk je kat rumah
yg best bila msk mcm2 ni..leh berbalas ngan jiran2..

Menu Ramadan ke 5


Spageti Bolognese Horay2


Sambal Tumis Udang Petai Kebabom


n Menu Ramadan ke-6 Bihun Goreng Singapore Ala El

Menu2 ni ada resepi lam n3 el sblm ni..just search sj ok


nota bijik: bila ada dslr ni rs seronok lak tangkap gambo makanan..hehe

Selasa, 24 Julai 2012

Menu Ramadan 3 dan 4

Menu Ramadan ke-3..penin gak nak pikio apa nak msk..yg pose lam umah pun 2 1/2 ketul je..1/2 tu abg danish...pose halfday jek..hahahaha
layan je lah menu weols ni



Mee Bandung Penang Mali Talak Sombong



Asam Pedas Memukau Jiwa


Ni lak kuih for Ramadan Ke-4..aku wat murtabak mini sardin..enak bangat


PEMENANG FM BALI

1. Awesomeness
2. Syiela
3. Qirah Isa
4. Norzie Hany
5. Mirah Halim
6. Ummi Norseha
7. Alyn Aellyn
8. Ngongexz
9. Ieda
10. Bibu Wilda
11. Ieyla
12. Mama aini
13. Alona
14. Lyafarina
15. Ieyra
16. Chenamnam
17. Eb
18. Badrina Ibtisam



Lyafarina


Eb


Ngongexz


Norzie Hany


Ieda

TAHNIAH PD YANG BERTUAH. SILA BG NAMA, ALAMAT, NO. TELEFON
KT RUANGAN KOMEN ATAU EMAIL DI elly_syok007@yahoo.com

gie, wantie, nureen and zuraiwan later eh hahaha

Ahad, 22 Julai 2012

MENU RAMADAN PERTAMA DAN KEDUA

dah 2 hari kite pose..alhamdulilah dgn rezeki yg Allah beri
sure bln pose ni uols gigih msk kan..sure mcm2 yg uols nak masak
ermmm ada gak yg singah beli juadah kat pasar ramadan
aku ni mmg x suka g pasar ramadan..sbb x suka ngan sesak2..then makanan dah lah mahal sikit je pun
baik msk sndiri leh kenyang smpi sahur hehe

puasa pertama jatuh hari sabtu..then hari sabtu mmg aku keje..
so mmg xsempat lah nak prepare ape..sbb smpi umah pun dah kul 6..last2..en. od come out with idea suh msk nasi goreng jek..then aku pun buatlah nasi goreng pataya...igtkan xmo wat kuih bagai
tggl lg 1/2 jam je lagi..aku ni xboleh..sure nak gak buat someting tuk kudapan
last2 aku wat karipap inti kentang jek..dptlah 8 ketul...ngam2 siap

Menu Ramadan Pertama


Nasi Goreng Pataya Ombak Cinta


Karipap Karipap Cinta 




Menu Ramadan ke-2

hat yg pose kedua ni aku dpt prepare siap2..sng keje..so cam biasa tiap kali pose sure msk nasi tamato dan sure ada kuih tgk gak lah tahap kerajinan aku hahaha


Nasi Tamato


Ayam Merah Icip2


Kerabu Timun


Ketayap

Ok penat suda..smpi xde mood nk mkn hahaha..makan after semua org dah mkn..hehehe

Jumaat, 20 Julai 2012

LUCKY FM FOR GRAB!!


tul ke word tajuk n3 tu
arghhh fedulik

nk bg tau aku nk bg FM BALI ni kt 5 org bertuah 

caranye sng bangat...just drop komen kt n3 ni SAHAJA

pemilihan akan dibuat melalui random.org

orite



gue blah lu
hehehehe



SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK



RAMADHAN DATANG LAGI. Semoga Allah mempermudahkan untuk kita menyempurnakan Ramadhan  pada kali ini. Kepada semua umat Islam, SALAM RAMADHAN dari kami sekeluarga.  Sambutan dan penghormatan kita kepada Ramadhan adalah tanda ketaqwaan kita kepada Allah. Firman Allah S.W.T dalam surah al-Hajj ayat 32 bermaksud ‘ Demikianlah (ajaran Allah) dan sesiapa yang menghormati syiar-syiar agama Allah, maka (dialah orang yang bertaqwa)  kerana sesungguhnya perbuatan itu satu kesan dari sifat-sifat taqwa hati orang mukmin


DIKESEMPATAN INI, kami sekeluarga mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan al- Mubarak dan Selamat Berpuasa kepada semua umat Islam, termasuk kwn2 blogger semua selaku rakan dan sahabat, mengajak sahabat sekalian bersama-sama mengimarahkan Ramadhan dengan amal kebaikan dan ibadah. Semoga Allah S.W.T melimpahkan kepada kita dengan seribu rahmatNya

Khamis, 19 Julai 2012

McDonald's! I'm lovin' it







lau pi mekdi..mmg kecoh 3bradik ni xmenang tgn..hat kecik tu lagilah adoyaiii
alana tu aku xmo bg dia mnm ayaq gas tu..tp dah mengamuk bagai..ha hambek la nak..t kena potong kaki x tau..leh cm tu hehehe

pssttt ciken foldover tu eeyekkk x shedap ok potong stim tul dats day huhu

Selasa, 17 Julai 2012

JUARA MASTERCHEF SELEBRITI 2012 - DATO FAZLEY TAHNIAH



aku baru tau je psl kemenangan Dato Fazley menjadi Juara Masterchef Selebriti 2012 yang pertama. Tahniah Dato Fazley.. u deserve it..pas ni leh la bkk kedai makan kah restoran kah apakah..jd chef pulak no..serba serbi tau..bertuah betul hehehe

Isnin, 16 Julai 2012

TERIMA CHEQUE!


hai uolsss
seronok betul gue rini...tgk2 ada dpt cheque dr exabytes
uols ada pasan kan iklan exabytes kat bwh header blog aku ni
aku dpt sponsor iklan tuk 3bln...dptlah income RM50
igtkan dpt hjg bln...xsmpi 3mggu dah dpt duit tu..petang ni baru nak bankin

fyi iklan exabyte ni memerlukan PV xsilap aku 300PVsehari kot
lau nak tau info lebih lanjut uols klik je iklan exabytes tu

haiii duit exabytes dh dpt..bila lah nak cashout nuffnang
xlama lagi tu nak capai target alhamdulilah :)

Ahad, 15 Julai 2012

MASTERCHEF SELEBRITI GRAND FINAL - DATO FAZLEY vs ANGAH



TAHNIAH PADA DATO FAZLEY DAN ANGAH YANG BERJAYA MEMASUKI GRAND FINAL UNTUK MASTERCHEF SELEBRITI YANG PERTAMA.

kedua2 mereka ini mempunyai kehebatan memasak masing2. Dato Fazley yg terkenal dgn masakan dari Barat mempunyai pelbagai idea yg unik akan berentap dgn Angah yg terkenal dgn kehebatan memasak masakan melayu citarasa Asia.

Siapa Pilihan Anda?



Jumaat, 13 Julai 2012

TERBANGUN MALAM


aku sllu gak lah terbgn mlm..kerap jugak...aah betul tu paling malas aku buat just berdoa je..pas2 sambung tido balik hehehehe..uols caner...ada nah terbgn mlm x?

Selasa, 10 Julai 2012

TEMBAKAN PERTAMA

lokasi: tanjung asam teluk kumbar pulau pinang
PG: mama el (bajet PG la kunun)








yeahhh superman dah aku skang...dah lama tingin nak tangkap gambar lompat..akhirnya hari ini lam sejarah...cam hape je aku lompat..ada cam gorila nak amek buah duyan x..hikssss
semua gambar xde edit2..original..malaih nak edit2..x cukup pro lg ni..:)






weiiiiiiiii aku xsmpat nak terjah blog korg..im biziest woman in the world rite now..kahkahkah nti aku wat terjah secara marathon ok


Isnin, 9 Julai 2012

MASTERCHEF SELEBRITI - 5 FINALIST KE PERINGKAT AKHIR


Masterchef Selebriti sebentar tadi melihat Farouk Hussain gagal dan sepatutnya tersingkir untuk cabaran penyingkiran namun kejutan telah berlaku dimana untuk peringkat akhir 5 Finalist Masterchef Selebriti iaitu Angah, Farouk, DFazley, Juliza dan Soo Winci akan berentap untuk mendapat gelaran Masterchef Selebriti yang pertama. Siapakah yang akan ditabalkan sebagai Masterchef Selebriti yang pertama. Siapakah pilihan anda? 









nota bijik: sy vote for Dato Fazley hakhakhak

GAMBAR MAJLIS PERKAHWINAN IRMA HASMIE

Pada 7 Julai 2012 yang lalu, sebuah lagi majlis resepsi perkahwinan Irma Hasmie & Redza Syah Azmeer berlangsung dan kali ini untuk keraian sebelah pihak lelaki.
Irma Hasmie & Redza Syah Azmeer selamat bergelar suami isteri pada satu majlis akad nikah di Putrajaya pada 29 Jun 2012 yang lalu dengan hanya sekali lafaz.
Resepsi perkahwinan sebelah pihak lelaki ini telah di’adakan di Kelab Darul Ehsan, Selangor dan di’hadiri oleh kaum keluarga terdekat. Ini gambar sekitar majlis daripada Moment Effectsuntuk tatapan anda semua. sumber






gambar PERNIKAHAN Irma klik SINI

gambar PERSANDINGAN Irma klik SINI