Sabtu, 31 Mac 2012

Resepi Kari Sotong

anda pengemar sotong?
suka mkn sotong?
jatuh chenta ngan sotong?
stim ngan sotong?
sotong goreng tepung pun sodap 
muahahahahaha
ha xleh mkn sllu kolestrol tu :)

aku ngan en. od adalah pengemar sotong..kalo mkn nasi kandar..
xde ayam goreng kari sotonglah 
pemuas nafsu kami ahaks..tp cam biasalah sure mahal nak mmpus..
kalo sekali sekala makan oklah

so smlm ada beli sotong 5 ketul nak buat kari sotong special tuk en. od
beli size besar...kenyang skit hahahaha
bila gugel resepi kari sotong..rata2 bahan dia sama ngan bahan2 tuk wat kari ayam
otw balik keje..dok tyalah jiran resepi kari sotong ni...kak mah kata kalo taruh kerisik sedap..then kalo ada fishball fishcat ha lagi sedap..alamakkkkk kerisik ada..tp fishball fishcat xde..ok ok xpe2..buat apa yg ada dulu...next time kita letak fishball fishcat plak 

Resepi Kari Sotong

Bahan2: 
Sotong 5 ketul size besar

Bwg besar/merah
Bwg putih
halia 
(semua dimayang halus)

Rempah Ratus:
Bunga Lawang
Bunga Cengkih
Kulit Kayu Manis

Serbuk kari daging (lebihkan)
Air asam jawa
Daun Kari
Kerisik
Santan
Sedikit air
Garam

Cara2:
Tumis bahan yg dimayang bersama rempah ratus dan daun kari smpi nek bau . Then masokan rempah kari (yg dbancuh bersama sedikit air) dan kerisik. Kacau gaul smpi bwg tadi layu. Then masokan air asam jawa. Tumis smpi pecah myk baru msokan santan bersama sedikit air. Then masokan sotong dan garam. Masak sekejap. SIAP :)


Tadaaaaaaa siap sudah KARI SOTONG

eh eh gebus kan sotong aiii..sllu kalo sotong dimasak sllu jd kecut..so apa rahsianya..hehehe..rahsianya..kena rebus dulu sotong ni dlm 1minit..then air rebusan tu jgn dibuang boleh dijadikan air tuk dimasukan dlm resepi tadi. Then satu lagi kalo nak msk kari sotong aku ada gugel beli sotong putih yg ada telur kt dlm tu lagi shedappppp nyum nyummmmm

ok itu sj have a nice wiken uolsss

jgn lupa GA yg masih berjalan..rebut peluang menangi jam tangan, handbag dan mcm2 lagi..oh sggh cool ya :)

Jumaat, 30 Mac 2012

GAMBAR PROTON PREVE ATAU PROTON P3-21A - KELUARAN TERBARU PROTON


Sebelum ini ada kedengaran yang model terbaru Proton dengan kod nama Proton P3-21A bakal diberikan nama Proton Preve. Dan akhirnya hari ini gambar Proton Preve berjaya didedahkan kepada umum untuk mengesahkannya. 

Perbandingan Spesifikasi Proton Preve VS Toyota Vios VS Honda Civic?

 

 

Jikalau dibuat perbandingan di antara Proton Preve dengan Toyota Vios dan juga Honda City, tampak Proton Preve berada di kelas tersendiri.  Yang pastiya, harapan kami jika harga Proton Preve ini dapat dikurangkan lagi, ia merupakan bonus kepada pihak Proton juga (daripada aspek membina kepercayaan semula dikalangan pembelinya dan juga aspek pemasaran) di mana peminatnya yang meletakkan harapan yang tinggi sejak bermulanya desas-desus penghasilan Proton Preve ini.

Cuma bagaimana prestasi sebenarnya, itu kami pulangkan semula kepada anda, anda dan anda semua yang bakal memandu ujinya kelak.

Apa keistimewaan disebalik nama Proton Preve ini? Sama-sama kita nantikan pengumuman Proton? Atau anda ada maklumat & respon yang mahu dikongsikan di sini?


sumber beritasemasa




kedit foto forum lowyat.net




THE MANHATTAN FISH MARKET - Today LAST OFFER RM6.99 ONLY

smlm ms terjah blog my pujaan atiku posh
npk offer psl MFM (Manhattan Fish Market)

 
The Of-fish-cially the best Fish ‘n Chips in town,
is dipped in batter and fried till crispy
Best with Chips and drizzled
with The Manhattan FISH MARKET signature
 Garlic Herb sauce
Best Deal in Town
Manhattan Fish ‘N Chips @ RM 6.99 
only
(Normal Price RM 16.90)

from 29 – 30 March 2012, 11am onwards
(Available for dine in and take away)
 

ha ape lagi gaji dah masok leh je mkn...muahahahaha
balik2 keje terus bersiap nak dinner kt MFM


smpi2 je kt mfm tu kan..aku tgk cam dah penuh meja..tp aku terus beratur..then ghopenye org2 yg dok meja tu x g book n order menu lagi..so depa kene beratur blkg aku...hahahah sib bek lah ada meja tuk kami..kira aku 1st lah...pas amek order n dpt duduk..tu dia xsmpi beberapa saat org dah ramai beratur...rejeki kami smpi dulu ehehehe


sj bw deme ni mkn kt sini ala2 pra-besday alana 28hb ritu ahaks
 

alana yg terpegun tgk meja mkn yg ada mcm2 gambar


ha smpi berdiri atas meja


mama el ngan alana


abg danish tu baru potong rmbut..aku sj acah dia...ni sape ni mama x kenal lah..mn abg danish mama...ni abg danishlah mamaaaa...eh ni bkn anak mama..mn anak mama...abahhhhhhhhhhh mama x kenal abg..ni bkn ahmad danish la babahhhh muahahahaha..smpi dia merajuk aku sakat mcm tu hehehe


order sudah maliiii...Fish N Chip..the best in town katanya


kami order 3 set..hehehehe kenyang!w/pun semegah gak nak abis tu..byk sgt..tp boleh lah nak mkn sekali setaun muahahaha

ha ape lagi yob...TODAY LAST DAY OFFER tu..ajok lah darling2 korg g mkn dinner tonite :)..eh lunch pun boleh pe hehehehe


MORE INFO ABOUT THIS OFFER SILA KLIK SINI



Khamis, 29 Mac 2012

BURGER BAKAR KAW KAW WANGSA MAJU

elehhhh berlagak le tu nyamfahhhhhhhhhhhhhhhh
cam kome jek leh mkn burger bakar kaw kaw tu..eh teman pun dok penang leh pecut laju2 taw g wangsa maju dek fanatik nak mkn burger bakar kaw kaw yg dikatakan kaw2 oleh pelusuk dunia..muahahahaha

jom kita ikuti perbualan yang sempat dirakam beberapa hari yang lalu

adik ampang : assalamualaikum kak..wat pe tu..msk pe rini
aku: walaikumsalam..terlupa lak aku msk ape ritu muahaha
adik ampang : bla bla bla
aku: gosip tettttttttttttttttt kahkahkahkah dipendekkan. eh ko nah mkn burger bakar kaw kaw x kat wangsa maju..dengor kata femes gilerrrr...burger dia masyallah sgt vesarrlah...
adik ampang: burger bakar kaw kaw kat wangsa maju?..xnah dengar lah kak..apa tu kak
aku: woiiii ko dok sn leh x tau fasal burger gedabak giler sedap giler coollllllllll masyallah sgt2 hebat lahhhhhh..dulu ada msok program BEST IN THE WORLD tu
adik ampang: xtau lah kakk 
aku: vongoklah muahahaha
adik ampang: ngeh3x..xpe nti weolz p terjah..ape2 nti roger

3 4 hari kemudian:

adik ampang: assalamualaikum kak..kak cer cer teka kami kt mn
aku: pulakkkkk..ermmm cer bg hint skit
adik ampang: ok ok kt b kk
aku: terus confident kuala kangsar (kampung aku daaa) muahahahaha
adik ampang: bukanlahhhhhhhhhhhh 
aku: abis tu..kota kinabalu..wow mee kolok satu
adik ampang: eeeeeeeeeeee akk ni bukan2
aku: abis tu..ermmm takan genting..cameron...bukit tinggi kot (adik aku ni kuat berjalan tu yg aku teka tmpt2 yg sllu dia pi)
adik ampang: lorrrrrrrrrrr semua bukan lah kak...ok ok kalo kata wangsa maju
aku: kepala dah set terus cakap kuat2...BURGER BAKAR KAW KAW keeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee?
adik ampang: apalah kak ni sakit tinge org..hahahahahah betul2..ni weolz tgh tgu order ni..akk pya psl promote giler2...org tgu gak lahh nak rasa sedap ke idok
aku: huwaaa terbakar akk ok...nyamfahhhhh...ok ok xpe2..sambil2 tgu korg twit2 ke bbm ke...pape2 ni gitau kesedapan burger tu taw

2 jam kemudian

 
adik aku MMS pic di tempat kejadian...tu dia pjg beratur
then MMS kedua

 

huwaaaaaaaaaaa mmg terbakar diri sndiri ni..rs nak gigit2 gambar ni voleh muahahah adik aku kata pukul 7mlm beratur..kul 9mlm baru dpt order...apa yg penting katanya sedap dan berbaloi2..ha dah janji ngan dia kaloo aku turun KL suh dia bw g wangsa maju carik burger bakar kaw kaw...muahahahaha

ha xcukup tgk itu gambar..meh tgk gambar yg aku curik kt 2blogger ni..muahahaha



2 pic from mak lagenda..tenkiu mak..(kahkahkahhh x mtk izin terus copy paste sini )


pic frm cha..thx cha halal eh (ni pun x mtk izin terus copy paste sini kahhhhhhh)

haaa caner mengugat nafsu kome idok...kalo sape2 g sn nti tulun tulun bakarkan diriku ngan cerita ceriti korg psl burger bakar kaw kaw ni eh..kasi bako sm puan el tu muahahahaha

burger bakar kaw kaw ini terkenal sbb daging burger dibuat sendiri..ketebalan u see lah sndiri..dgr kata sos mushroom mmg terbaek..adoiii meleleh aku taw...en. od bila nak turun kl lagi??????

eh posh kamo udah ke sn blum??? 

jangan lupa GA masih lagi berjalan...sapekah gerangan yg mendapat jam tangan..wallet..handbag..dah byk lagi hadiah giler cool :)




Gambar Majlis Pertunangan Liyana Jasmay


Pelakon popular, Liyana Jasmay, 24 mengikat tali pertunangan bersama Fathuddin Mazlan, 28 di kediamannya bertempat di Kemensah Height, KL, malam tadi.
Majlis dimulakan dengan bacaan doa dan diiringi dengan ucapan perbincangan oleh bapa saudara yang mewakili bapa pihak lelaki, Datuk Abdul Rauf.
Pihak lelaki menghantar 5 hantaran berupa set wangian Gucci Guilty, set telekung, sebentuk cincin, sirih junjung dan cupcake. Hantaran tersebut turut diiringi dengan hiasan tepak sirih sebagai tanda mengikut adat.
Manakala, pihak wanita membalas 7 hantaran berupa senaskah Al-Quran, set butang baju melayu, sebijik kek, sehelai kain samping, biskut, pewangi berjenama Dunhill dan cupcake.
Majlis kemudiannya disusuli dengan adat menyarung cincin dimana Liyana Jasmay tampil anggun dalam persalinan Rizman Ruzaini yang bernilai RM 10000.







Kedua-dua pihak keluarga bersetuju menetapkan tarikh pernikahan berlangsung pada 24 Januari 2013.
kedit ohbulan
Tahniah pada Liyana Jasmay dan tunang beliau. Sweet giler liyana ngan baju tunang tu..raya nak buat lah cam tu..tp aku sweet x cam liyana..kahkahkahhh sabo je lah

Rabu, 28 Mac 2012

Apa itu PAGEVIEW (PV) dan cara tingkatkan PV blog


Page view atau PV ialah jumlah halaman dalam blog yang dibuka oleh pengunjung. Semakin tinggi page view maknanya semakin banyak page blog tu dibuka atau diselak oleh pengunjung blog. Semakin lama pengunjung tu stay kat blog tu maka semakin tinggi le page view, lebih kurang macam tu le.

Ada beberapa cara yang boleh kita buat supaya pengunjung nak stay lebih lama di blog kita (terutama bagi pengunjung yang baru pertama kali masuk blog kita. Pengunjung yang dah selalu masuk tu, mungkin dia dah baca dah kot entri kita sebelum ni.)
 
Pertama, kita boleh buat link link dalam post atau entri yang kita tulis dan link tadi dikaitkan dengan entri yang lepas lepas.

Kedua pasang linkwithin yang ni pun satu cara nak menarik pembaca blog klik ke page lain atau entri lain bila nampak linkwithin sekali dengan gambar yang menarik. Kebanyakan blogger dah banyak pasang linkwithin kan. Tu pun cara nak promosi kan entri tuan blog yang lepas2.

Pasang Read More pada post, cara ni bukan saja mempercepatkan loading page tapi jugak boleh meningkatkan page view blog. Kalau pembaca teringin nak baca lagi depa akan klik read more tu untuk tahu selanjutnya. Ni pun bergantung pada kreativiti penulis tu nak membuatkan orang terus membaca, penulis blog boleh le buat ayat ayat yang menarik dan suspen sikit..hehe!!

Cara lain ialah pasang le widget widget macam Popular Post, (post yang paling banyak diview), entri yang paling banyak dikomen, entri yang panas panas, dan sebagainya, semua tu boleh kita pasang kat tepi side bar blog, dari situ kita boleh dah nak menarik pengunjung pilih entri entri yang depa nak baca. Tu la cara kita nak iklankan kan entri kita..:)

Cara lain ialah letak le link post yang korang rasa ada kaitan dengan entri yang ditulis di dalam post, dan dah jadi post berantai..bukan surat berantai ye. 

kedit nurizspace

so ni lah PV aku smlm...almost 500 lah..suka2 
rs nak dpt cam ni lagi payahlah
dulu nak dpt 100PV pun susah..
tp tabik kaw2 kt blogger2 yg leh dpt  ribu riban PV sehari tu...
mmg toce sgt2 kat kamoo org yg sudi view blog ciput ni ok
u rawk my world lah :)
nota bijik: xreti arr nak wat readmore tu..fail huhu sape2 leh tunjuk ajarku sifu :)




Gambar Fizo Omar Bercinta Dengan Kakak Anzalna Nasir?

Mendengar khabar angin yang bertiup dari blog-blog hiburan mengatakan bahawa Fizo Omar sedang bercinta dengan kakak salah seorang selebriti jelita Malaysia, Anzalna Nasir.
 
Apa tidaknya, memang diakui, Fizo Omar jarang dikaitkan dengan gosip-gosip cinta walaupun dia memiliki wajah yang tampan dan badan yang “super-nyumnyum”. Namun kali ini, sebuah blog hiburan telah menyiarkan 2 keping gambar dipercayai diambil ketika acara Formula 1 Grand Prix yang berlangsung baru-baru ini di Sepang.

2 keping gambar tersebut menunjukkan Fizo Omar dan kakak Anzalna, Diana Nasir kelihatan ceria dan selesa bergambar bersama. Fizo Omar pula hanya memakai baju ‘Superman’, biasalah duta produk Superman kan.

 

Apa yang pasti, jika benar Fizo Omar dan Diana Nasir mempunyai hubungan lebih dari seorang kawan, maka tak salah jika cerita ini diuar-uarkan. Apa salahnya berkongsi berita baik? Kita nantikan pula jawapan dari Fizo Omar sendiri selepas ini ya!

nota bijik: perghhh seksi gak eh diana ni..fizo pun kacak...ahaks

kedit ohbulan




Saiful Apek dan Rakan Disahkan Positif Ganja


Tak habis dengan kes ganja, laporan akhbar terbaru dari mStar Online mengesahkan bahawa air kencing Saiful Apek dan 3 orang rakannya, positif kanabis.
 
Keempat-empat tertuduh termasuk Saiful Apek yang popular dengan lakonan dan aksi lawaknya telah didakwa melakukan kesalahan itu di Pejabat Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik, di Ibu Pejabat Polis Daerah Subang Jaya, Jalan LP 2A/1, Taman Putra Permai, Seri Kembangan di sini pada 11 malam, 12 Jun 2010 mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 dan boleh dihukum mengikut Seksyen 15(1) akta sama yang membawa hukuman maksimum penjara dua tahun atau denda RM5,000 jika sabit kesalahan.
Perbicaraan kes ini akan disambung pada 10 Mei depan.

Sebelum ini, OHBULAN! pernah menulis mengenai Saiful Apek & Rakan Nafikan Tuduhan Ambil Dadah! dalam artikel bertarikh 2 November 2011.

w/pun beliau begitu..tp masih laku tuk berlakon
bila nak sedar ni wahai en. apek huhuhu

kedit ohbulan

SELAMAT ULANGTAHUN YANG PERTAMA NUR ALANA DELISHA 28.3.11


rini 28/3/12 genaplah setahun umo beliau...
nak recap balik kejadian saat2 alana dilahirkan..hampir lupa..baru setahun muahahaha..igtkan no. 3 ni xdelah sakit contraction..tp Tuhan sj nak menduga kita...haa hambek ko...en. suami jd mangsa buli kt dlm LR setahun yg lalu hahahaha..alhamdulilah xsmpi 2jam alana selamat dilahirkan...2x push...hahaha..kalo bab push mmg terer..siap kena puji ngan misi..:)

ok anakku Nur Alana Delisha..selamat ulangtahun yg PERTAMA sayang..semoga kamoo menjadi anak yg solehah, anak yg mendengar kata, menghormati orang tua, cerdik pandai, berjaya dalam hidup dan terbaik dlm hidup kamo dan x lupa mentaatiNYA amin2

so rini x dpt nak celebrate besday kamoo sbb mama x dpt gaji lagi..volehhhh hahahaha..nti kita sambut besday sama2 ngan abah (2/4) ngan mama (6/4) eh 
ok sayang...luv u ketat2 muahhhhhhhxxxxxx

Selasa, 27 Mac 2012

Kakak Curly Girl

nk cite skit psl anak dara aku ni Nur Arwen Dafina si curly gel ni
arwen ni kdg2 nek hangin gak lah melayan dia ni
jenis kuat merajuk..kuat buat perangai
la ni skit2 nak ngis..xboleh itu ini..mula tunjuk protes
xmo dengor ckp...bila kata...xboleh kuar umah lah..panas..menangis ntah hape2
sat lagi kunci pintu depan..dia leh kuo pintu belakang...
pgey2 dia..tgk2 ada kt luo umah dok main ngan anak jiran sbb pintu dah ada org bkk
manaaaaaaaaaaaaaalah sore mama ni x bising..ari2 dok jerit terlolong pggey anak hahahaha

ari tu 1hari elok plak dia xpki diapers...b4 tu haaa terberak dlm umah..sib bek tait keras
la ni dia dok oklah..ckp..mama nak kencing mama nak berak..tp bkn dia buat semua tu
dia nak main ayor dlm bilik ayaq tu...huwaaaaaaaaaa

ni kalo beli air kordial..sarsi tu sllu kami wat stok kt umah
hari2 nak mnm sarsi..mama nak carci mama..1hari mau dkt 80x nak bancuh dlm botol susu (ok tipu bkn 80) hahahaha last2 fedup nak bancuh...sorok..ha mnm air masak je lah anakkk..sat lagi kena kencing manis or penyakit lain plak huh


budak yg giler meroyan hari2 ok


suka buli alana...budak tu seronok main2..suka kaco..eeeeee
 

tp kalo kena marah..mama gak dia mai cari..huh
 

mandi 1hari x sah berkali2..suka main ayor
 

org suh buat pose lentik..ha lentik lampau plak hahaha
 

so far x nah potong rambut arwen...dia potong sndiri pernah..tu pun hat depan sj..sib bek skit...anak2 huh


nota bijik: sape2 nak tya psl GA tu email me kt elly_syok007@yahoo.com
la ni terlampau bz sori guys


Jumaat, 23 Mac 2012

Gambar Stacy Bersama Anak?


Jangan salah sangka pula ya, semua orang boleh bergelar ayah dan ibu. Kali ini, menurut sebuah laman gosip tempatan, Stacy sudah boleh digelar “ibu” kerana kini dia sudah mempunyai seorang anak angkat yang baru berusia satu bulan.
 
Bayi dalam gambar dipercayai anak angkat penyanyi yang popular dengan lagu-lagu rancak ini, diberikan nama Bella Valentina dan diambil dari sebuah keluarga susah yang memerlukan bantuan untuk menjaga bayi kecil ini.

Jika betul khabar angin ini, ia agak menarik perhatian kami, walaupun belum berkahwin dan masih muda, Stacy masih tetap mempunyai jiwa penyayang seperti ibu-ibu yang lain. Selebriti lain patut mencontohi niat suci mereka ini. Sebelum ini, artis seperti Almy Nadia dan Umie Aida juga telah membela anak angkat.




comel giler bella ni..kalo dpt kt aku mau aku gomol xhengat...bgs niat suci Stacy ni...harus jadi contohkan


nota bijik: pssttt smlm bodek sponsor..ada kata nk tambah adiah...xconfirm lagi..wait n see ya!hehehe :)

Khamis, 22 Mac 2012

BE Kedua


alhamdulilah BE kedua tuk thn ni...thank you nuffnang thank you Great Eastern...
u make my day lahhhh
1st BE masih  berjalan ngan jayanye....ekekeke


dah npk bayang2 canon dslr dh ni lalalalala
kalo kamoo org klik byk2 nuff saya bg kamoo adiah nak?..ok rasuah ni muahahaha


nota bijik: SAMBUTAN GA SGT2 MEMBANGGAKAN...THX YG JOIN TU..U RAWK OK :)
ADAKAH ADA SURPRISE/TAMBAHAN HADIAH DR PIHAK SPONSOR
(jap eh...aii nk bodek derang ni) hehehe..gud luck me erk!!:)

Dia Pun Sebok Nak Menenet


apalah sj lah budak ni..x abis2 kaco mama nak menenet...sure dia mesti nak menenet sama...muahahah jom kita tgk apalahhhhhhhhhhh alana buat tu 
(see jemari2 dia ok)


kamoo buat pe sayang..(see jemari2 dia ok)


ooooohhhh tgk cat eh..sakan budak ni..kemain gelak sengih2 tgk cat..nyamfahhhh..ni lah koje dia..ari2 tgk gambar cat..kalo dia ngis2 ntah hape2..ko tunjuk gambor cat..terus dia ckp..shuhhhhhhhh shuhhhhhhhhh hahahahaha


gambar2 cat yg buat alana tersengihh x henti2..hahahaha


seronok bkn main..ko jgnlah cuba nak kaco dia..dia x bagi..aku just nak tekan arrow tu pun dia x bagi ok..dia nak wat sndiri muahahahaha (lg sekali tgk jemari dia)..sggh2 nak click arrow atas bwh tu hahahaha


ok muka siyes..(tp tgk jemari dia) muahahaha gelak aku tgk telatah alana ni taw



Uploaded with ImageShack.us

kt atas ni video yg smpat aku amek..tgk jemari2 dia ok..nak tergelak...pandai sggh dia...tu sure dok tgk abg danish..mama..abah dok click2 sn sini hahahaha sabo je lah anakkkk

Rabu, 21 Mac 2012

Rojak Tonggek, Pantai Road Butterworth

gnah dgr ROJAK TONGGEK x...kt area kamoo org ada x org jual ROJAK TONGGEK
kt penang ni ada satu tmpt dinamakan ROJAK TONGGEK...perghhh mmg femes lah
aku adalah pengunjung tetap since kapel lagi

ROJAK TONGGEK ni terletak kt pantai road belah seberang sn tu area butterworth
berhampiran ngan jetty..kalo tya org kt area situ sure tahu pya :)
nape pggey ROJAK TONGGEK..sbb mkn smbil tonggek...nak cicah sos rojak tu kena tonggek sbb takut meleleh2 plak nti...tp aku ok jek xde lak bertonggek bagai...sopan jek muahahahaha

kuah rojak dia mmg maveles...terbaekkkkk
mcm2 rojak..pilih ajek...semua aku bedal...mmg meroyan lah
satu cucuk 4-6 kupang...jgn kome2 buang lidi tu..nti tokeh tu nak kira hehehe


kuah rojak nya yg maveles..terbaekkkk


mcm2 ada...sengkuang, jambu air, jambu batu, tauhu goreng, fishball goreng, sotong, carrot, mempelam, buah amra, timun, epal, telur puyuh, mempelam..haiiiiiiiiiii byk lagi lahhh semua sedap2 belaka


haii kecur lidah tgk hahaha..kalo mkn ni mmg x sedar diri..smpi en. od kata..woi stop la erk..hahaha


see xde lah nak bertonggek bagai...leh jek mkn sopan2..:)


kt situ ada 3 4 ketul gerai jual benda yg sm..yg lain2 tu ada jual popia, kacang rebus, beger, air :)


perniagaan bukak xtentu..dependslah kalo ada...rejeki korglah..kalo xde...esok dtg lain hehehe


ekceli g mkn ROJAK TONGGEK tu sbb kebetulan g attend kenduri kawin kwn en. od..so snggah kejap
otw nk balik tu..tgk2 diam je budak2 tu kt seat blkg..see tido cam tu sekali...muahahaha


pas2 kami sggh beli jco..lama x bedal...kamo org tahu sape yg abiskan semua ni...tu abg danish..sejak 2menjak ni selera dia mak oiiii riso aku..takut badan dia naik balik..skang ni dok control huhuhu


beli jco dpt free popcorn..kamo org tahu sape abiskan ni...sayalah muahahahaha

nota bijik: kt penang ni ada lah org jual rojak tonggek..tp x sesedap x semeriah kt pantai road ni..ada jual kt queensbay tu tp kt area jetty pantai jerjak nun :)