Rabu, 29 Februari 2012

LIVE: WW - Keychain & FM


LIVE: WW - Keychain & FM, originally uploaded by elly_syok007.

Tuk uolsss..hehe

Selasa, 28 Februari 2012

Naik Tut Tut dan Makan Coklat yihuuuuu

ok ok aku bkn kt thailand ok...ritu gambor monyet jd isu pulak sangka aku g indon..muahahaha
korg ni mmg BEST lah sj ngusik aku give me five hahahaha

korg tau ape itu tut tut..bkn kentut ye kwn2 hahaha ni teksi yg digelar tut tut atau duk duk...kalo g belah thailand tu sure berlambak tut tut..comey2 belaka...jom nek tut tut sambil berkentut boleh hahaha

so igt kt thailand jek ada tut tut..kt penang ada ok hahaha
smlm terjpe satu tut tut kt sopin mall Penang Berjaya Time Square 
tp tut tut tu just perhiasan sj xleh nak bw kami jln2..ape lagi budak2 tu nek syok lahhh


cantekkan tut tut ni..sayang plak x leh bw jalan2..kalo xleh pusing2 satu penang


kemain budak berdua ni..xpe2 nti kita nek hat real pya ok anak2


smlm pas wat laksa..petang tu aku ada date ngan wantie..nak amek hot plate aku order mgu lepas..xsangka rejeki anak2..wantie kasi coklat gift yg nah dia msok kelas coklat ritu..perghhh sedap ok coklat ni..x manis..aku suka..budak2 tu lagilah...abis kami bedal dlm kete smlm hahaha..thank you wantie


mula2 sayang nk mkn..lama2 tgk tu abis kami bedal hahahaha sedap sgt :)


hat ni plak lolipop bunga...sedap jugak..arwen paling suka hat ni...abg danish lak suka hat dlm kotak tu...


see smpi felin2 bagai hahaha


abg danish pun bedal satu
korg nak order leh la order kt wantie


oh kami ada kt Penang Berjaya Times Square..ada air pancut kt situ see npk x kt blkg kami tu
mcm jakun smpi nak berfoto..fedulikkkk hahaha


sorg layan coklat sorg layan air pancut
 

yeayyy kami berdua foto by abgdanish.com ahaks


Isnin, 27 Februari 2012

Resepi Laksa Penang

nilah 1st time aku wat laksa weiiii...mmg menu ni lah yg paling takut aku nk buat sbb ntahlah takut xjadi tang kuah tu riso xbalance cili ngan isi ikan tu..tp wallahh alhamdulilah hari ini dalam sejarah laksa penang mali sudah siap dimasak acehcehcehhh ngade2 kannn org lain ok je wat...lalalala

nak wat ngan ikan sardin katanya lagi power tp xde plak..tuko ngan ikan kembung...kami anak beranak termasok lah hat kecik tu pun suka laksa

ms tgh nak wat tu xabis2 selawat nabi riso x jadi..sayang je...coz ms aku anak dara dulu stay ngan kwn2 nah wat sekali..hancuss beb...ke tong sampah jwbnye...

rezeki anak2 dptlah kami makan smpi lebam rini muahaha nak2 rini cuaca cam sejuk ujan plak..sempoi arrrrhhhh hahahaha





RESEPI LAKSA PENANG


Bahan-bahan
1 kg laksa basah – saya guna laksa kering yng direndam kemudian celur hingga lembut
2 liter air
1 kg ikan kembung
6 keping asam gelugur
Seikat daun kesum
2 hiris lengkuas
1 kuntum bunga kantan di potong kecil
2 inci belacan
2 sudu teh serbuk perasa jika suka
garam secukup rasa
Bahan Kisar
3 ulas bawang merah – saya tambah dengan 2 labu bawang besar
4 tangkai cili api
4 tangkai cili merah
4tangkai cili kering
(kisar dengan sedikit air rebusan hingga halus)
Bahan Sampingan
1 potong nenas di hiris 
1 biji timun di potong nipis dan memanjang
2 tangkai cili merah di hiris
1 ulas bawang merah di hiris 
6 tangkai daun pudina atau daun salad
1 sudu petis udang  jika suka
Sedikit hirisan bunga kantan
4 biji limau kasturi di belah dua
Cara-cara :
1.  Didihkan separuh air dan rebus ikan hingga masak.   Angkat dan buang tulang ikan, kemudian siat isi ikan kecil2. Aku kisar tulang ikan (tapis) ngan isi ikan tu asing
2.  Tapis air rebusan ikan, satukan dengan lebihan air dan bahan kisar, masukkan isi ikan, asam gelugur, daun kesum, lengkuas dan bunga kantan, belacan.
3.  Kemudian masukkan serbuk perasa dan garam secukupnya.  Biarkan mendidih seketika.
4.  Hidangkan bersama laksa dan bahan sampingan.

nota bijik: kalo korg ada tips nk bg laksa lg sedap gtau eh...aku msk kuah laksa tu dlm buyung..jd kena pggey laksa buyung lah eh hahahaha...ok nak kuo sat nk jpe member

Gambar Majlis Persandingan atau Resepsi Lisa Surihani dan Yusry












mmg xsabar dah nk tgk gambar persandingan lisa ok..sggup bgn pagi checkitout kot2 dh ada gambar persandingan lisa ni ok..tup2 ada kt abgnara 


cantek sggh lisa ngan baju tu..mmg seakan  baju kate middleton
mmg manis suwit sgt...mmg kenalah ngan lisa tu..maveles lisa :)

lisa  mmg anggun sekali..rsnye ni lah perkahwinan yg teranggun aku rs hehehe


 update 21/5/12 gambar Lisa dan Yusry bercuti di Singapore klik SINI


aku baru update gambar latest hat atas pya...hehehe


Ahad, 26 Februari 2012

Gambar Pernikahan Ana Raffali






Dengan sekali lafaz, Ana Raffali, 26,sah bergelar isteri kepada Ahmad Aznaim Abdullah, 30, dalam majlis pernikahan yang berlangsung di Masjid Al-Hidayah, Taman Melawati. Majlis yang disaksikan oleh ahli keluarga dan rakan-rakan terdekat ini dimulakan dengan majlis pertunangan Ana Raffali dan Aznaim sejam sebelum mereka diijabkabulkan.
Ana Raffali yang berwalikan bapanya iaitu Mohd Raffali Mohd Nor selamat diijabkabulkan pada 11.55 pagi. Pasangan pengantin tampil dengan busana kelabu sedondon dengan Aznaim yang direka khas oleh Ezuwan Ismail.
Pengantin lelaki memberi 7 dulang hantaran iaitu satu dulang coklat, set perfume Mont Blanc, sireh junjung, manisan, gelang berlian dan cincin, set telekung dan wang hantaran sebanyak RM11,412.
Manakala pengantin wanita membalas 9 dulang hantaran berupa sedulang buah-buahan, bunga rampai, kek, dompet, jam Stuhrling dan perfume Lacoste, sireh junjung, Ipad, cincin, dan 7 biji kamera simbolik 7 tahun perkenalan mereka.
Majlis resepsi Ana Raffali dan Ahmad Aznaim akan berlangsung pukul 2 petang pada hari dan tempat yang sama.
sukalah tgk baju ana ngan lisa tu..sgt2 sweet...ana nak wat baju rayalah haha

lagi foto di sini ohbulan 

Jumaat, 24 Februari 2012

Gambar Pernikahan Lisa Surihani dan Yusry versi edited



gambar lisa dan yusry lagi..hahaha abes kata peminat lisa kan hehehe...
sgt sporting derang ni bergambar...hahaha..xmcm stgh artis tu control glem je lebih
sukalah kombinasi warna tema pernikahan derang ni..ada putih..soft pink..coklat muda..coklat tua..biru skit...npk sgt suwittttt kan kan kan..yg penting x sarat ngan mak nenek brg deko tu..sgt simple dr baju smpilah tmpt akad nikah tu...niceeeeee

so ahad ni jgn lupa majlis resepsi plak x sabar nak tgk lisa nie ahaks

smoga lisa dan yusry bahagia hgga ke syurga..layarilah rumahtangga dengan baik
kalo ada gaduh2 tu biasalah..tp cepat2 setel ok..jgn simpan lama2..ekekeke


update 21/5/12 gambar Lisa dan Yusry bercuti di Singapore klik SINI







Kuih Bakar atau Bingka Pandan atau Bingka Tepung atau Bengkang

kuih bakar atau org pggey bingka pandan or bingka tepung or bengkang
ikut suka deme lah...janji bentuk n rs sama ahaks
mmg one of my fevret kuih...en. od pun suka gak

aku nah cuba buat kuih bakar ni...tp hasilnya xbape nak ok..boleh mkn tp lembik and nipis
sbb mayb salah teknik.so smlm colik resepi kt abby

aku buat 2xganda bahan2 tu..so hasilnya sgt tebal sbb loyang yg aku guna tu sgt tinggi :)
aku pki air pandan..lgsg xpki pewarna..hasilnya sgt lumayan
terlompat2 aku kt dapur tgk kuih bakar aku menjadi
xsabo2 nak mencekik...1jam bako...terus bw kuo
terus potong..mkn panas2..opocot ko pns sgt lah hahaha
alhamdulilah kuih bakar aku cukup rs..xkeras xlembik..just nice org kata
smbil tgk berita psl lisa..smbil tgk2 kuih aku kt dlm oven hahahaha


tu dia kuih bakar sudah bako siap tuk dingap


just niceee..dulu 1st time buat lembik giler..then nipiss sbb salah teknik..teknik ape eh..ooo dulu aku blend semua bahan tu..tp menurut pakar acehcehcehhh..xpyhhh blend n gula kena kasi hancur..n pukul telur kasi kembang dulu baru masokan dalam tepung...(tips)



yg atas tu mmg garing...bau semerbak umah aku ngan bau pandan tu hehe


budak ni suka plak ngan kuih bakar..ralit makan

pasni leh wat lg..dah tau tekniknya..so pagi td ni wat g opis as a bfast...:)

Lagi Gambar Pernikahan Lisa Surihani dan Yusry






adiah seutas gelang tangan berlian dr David Teo

nota bijik: lawo betul lisa nok...bertuah yusry

foto lagi ohbulan

Khamis, 23 Februari 2012

Gambar Lisa Surihani dan Yusry Sah Sebagai Suami Isteri

lawooonye lisaaa
Dengan sekali lafaz, pelakon popular Lisa Surihani Mohamed (26) bersama pasangannya pengarah filem terkenal, Yusry Abdul Halim (39) sah menjadi pasangan suami isteri dalam sebuah majlis pernikahan yang berlangsung di Hotel Marriot Putrajaya, tepat jam 9:01 malam tadi. Pasangan ini telah diijabkabulkan oleh Tuan Haji Halim Mat Isa, Pegawai Tadbir Agama Daerah Sepang dengan berwalikan abang sulung Lisa Surihani, iaitu Mohamed Azan Mohamen. Majlis ni dihadiri kira-kira 250 jemputan yang terdiri daripada kaum keluarga terapat  kedua-dua pasangan pengantin ini dan wakil dari pihak media.
Majlis dimulakan tepat pada pukul 9:05 malam dengan upacara membalas pantun mengikut adat resam orang Melayu lama. Lisa Surihani tampak sangat anggun mengenakan busana baju kurung moden rekaan COSRY yang berwarna “Off White” manakala Yusry segak sekali mengenakan baju Melayu moden rekaan Taufil Tailor yang mana sampingnya direka oleh Nuratikah Songket.




9 dulang hantaran telah diberi oleh pihak pengantin perempuan kepada pihak pengantin lelaki manakala pihak pengantin lelaki membalas dengan memberi 7 dulang hantaran yang mana semua hantaran perempuan telah digubah sepenuhnya oleh COSRY dengan kerjasama Eliza Elies Wedding. 9 dulang daripada pihak perempuan berupa tepak sirih, sebentuk cincin, bunga rampai, kelengkapan lelaki, set kelengkapan sembahyang, keyboard, koleksi lagu-lagu The Beatles dan kek berbentuk Diaphone. 7 dulang daripada pihak lelaki pula berupa tepak sirih, sebentuk cincin, mas kahwin berupa seutas rantai platinum, wang hantaran, kelengkapan sembahyang, manisan berbentuk kristal, kek perkahwinan berperisa vanila. Bagaimanapun, pasangan ini enggan mendedahkan jumlah wang hantaran.




Majlis akad nikah yang diuruskan oleh DZMS Events ini tampak meriah dengan dekorasi menawan sentuhan KS Entourage yang bertemakan “Winter Garden”.
Hari Ahad ini pula berlangsungnya majlis resepsi di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) dengan anggaran jemputan seramai 1500 tetamu.
Pasangan ini dijadualkan akan berbulan madu di Eropah sebaik sahaja majlis resepsi selesai diadakan. Yusry dan Lisa Surihani berharap para peminat mendoakan kebahagiaan mereka sehingga ke akhir hayat.


lagi foto di sumber
nota bijik: xsng duduk kt umah..kejap2 ngadap tv..kejap2 kt dapur...kejap2 bilik ayor psg kuat2 kut2 terlepas tgk kat astro...