Sabtu, 28 Januari 2012

Koperasi Wanita Sungai Nibong

julung2 kali aku dpt join meeting tuk Koperasi Wanita Cawangan Sungai Nibong ni..
aku adalah slh sorg ahli Coop situ
sllu kalo ada meting2 ke..aku x dpt join mslh derang suka sgt wat kt otel2..lg pun aku ada anak2 kecik..so mmg xde ms nak join2 ni..so rini dpt join sbb derang wat kt dlm kmpung..boleh aku larik kejap kuo ofis rini..tu pun semata2 bkn ape pun nak kenal2 org2 dlm koperasi dan yg paling utama..ape lagi mkn2 le..derang ada suh bw makanan sndiri kira cm potluk lah..hehehe aku ada wat kek gula hangus :) jgn main2 wooo Koperasi kpg kami ni ada main saham...hahahaha

aku lari kuo ofis kul 1030..tu
Cikgu Maryam perangkap Pengerusi Koperasi tgh bg ucapan

ngeeeee see npk x aku yg sengih mcm kerang wangi muahahaha

mil aku yg pki tudung itam tepi sekali..n sil baju belang biru

lama sgt pun deme ni bg ucapan mcm2 yg derang promote..bio asli lah..brgn 1Msia lah..product kecantikan lah..aku xleh lama2..sat lg org2 kt ofis tu carik aku lak..so aku tapau je lah food tu semua..hehehehehehe

tgh dok snap2 gmbo..ada akk tu kata..ha meh tangkap gambo akk pya puding....cantek wooo..ni puding pelangi..muahahaha..

ni kek gula hangus aku yg buat..beria2 nk buat smlm kahkahkahhh

popia goreng pun ado

kek pisang

polkodot apom dr UMNO cwng mn ntah

alana wif her bs..alana keriau2 sbb sil aku nak ambik dia..bila aku amek dia pun dok keriau lagi..almaklumlah xkenal kot..mama dia skrg kan makin cumel..dulu2 ni comot sokmo wakakaka

aku balik lunch td sj singgah kejap kt situ lagi..tgk2 org dah kemas2...then ada sesi urut2 muka..free lagi..aku malaih lah nak urut2..muka aku mmg dah berseri2..muahahaha

nilah kedai koperasi kt area kampung aku..dulu xde ape sgt..skrg ni dah makin maju
brgn 1Msia pun ado :)

mai mai terjah rmi2 :)

Jumaat, 27 Januari 2012

LIVE: kuih raye


LIVE: kuih raye, originally uploaded by elly_syok007.

Yg dtgu dh dpt hahaha..taun ni dpt skit je coz sorg dh cabut..kuih kapet tu xsmpi 1/2 jam aku bedal abis mmg febret..ofis lama leh dpt berkotak limo smpi xlarat nk abis..read paket boolaii muahaha

Khamis, 26 Januari 2012

Hari Itu Kami Pergi BUKIT BENDERA

ahad lepas famili aku ada attend kenduri kt Kangar...mak abah abg n adek2 semua ikut sekali..so pas kenduri tu derang stay 1mlm kt Penang..banjer derang mkn ikan bakaq kt Nurul Ikan Bakar yg femes deamor tu..then esoknya tu lah kami bw deme nek Bukit Bendera..mak abah n famili abg dah balik kpg sbb ada hal...tggl adek2 aku dr kl tu jek..xde ape sgt kt Bukit Bendera tu...kami smpi sn byk yg tgh renovate...adalah satu kete kecik leh bw pusing2 bukit tu kena bayo RM30...kami x amek..malaih lgpun rmi sgt org..n cuaca smakin hot..then ada pertunjukan ular..ada taman bunga...atas bukit tu gak ada balai polis dibina 1929..org rmi kt sini sbb nk tgk Penang View sahaja..yg lain2 xde ape pun..:)

Tiket Masuk : Dewasa RM8 Kanak2 RM4


aku wif adek2

line up pls kita nak nek tren ni anak2..baju pink tu anak2 abg..abg tggl deme ni ngan adek2 akujom nek tren..tren ni sgt2 laju compare tren dulu giler lambat cam siput ok...tren ni dlm 5min dh smpi atas...sgt cool heyyy
view dr dlm tren

dh smpi atas Bukit Bendera...xsngka lak time kami dtg dlm kul 11 lebih tu cuaca sgt sejuk..cam dok kt genting/cameron plak...

kt atas ni leh npk view pulau pinang...see leh npk penang bridge OHSEM ok

syok gak rmi anak cam ni..hahaha
selama en. od idup ni ni 1st time beliau jejak kaki kt Bukit Bendera..apadaa
alana cumel...mama yg cumel jugak...nak gak tuh muahahaha

felin2 kt korea bolehhhh???jeling kt eb :)
luv this pic
pes yaw!!!

Rabu, 25 Januari 2012

WW - Wat Gapo Tu Dek

Haaa!!!nak wat gapo tu dek

Adehhh dah terlanjok kedpn plak

Usaha nak naik ghopenye yeee...parking baik2 ye dek :)
(ms ni aku kt blkg..dia xnpk aku dok usha dia..aku kt blkg dok gelak berdekah2 muahahah)

Yeahhhhh...usaha tangga kejayaan...alana dah boleh nek kete tolak muahahaha comel!
(tu kete tolak abg danish pya..masih elok lg)

hahaha baru nak WW petang2 ni..gasakkk!!

Posh76 3rd Year Anniversary Blog Giveaway!!!!

ni GA yg ke2 tuk kali ni..muahahaha
sj nak join nak supot kwn2..then mnlah tau rezeki aku kan

kali ni nak join GA kt blog posh76 ish sape x kenal beliau..femes blogger ok
suka ngan blog beliau sbb mcm2 yg dia stori dr hal peribadi smpilah ke hatyai kahhhhhhh
bab pesen2 ni mmg TIP TOP dr hujung rmbut smpi hujung kaki...bkn itu sj...tips2 deko2 pun dia sllu bg...paling aku suka bila tiap kali dia g mkn2..siap dia bg ulasan pjg lebo...dr set menu smpilah customer service muahahahahaha...bab2 jalan2 tu toksah ckplah...seronok tgk dia stori mori bila mai mood holiday ngan Mr. Y...sape itu Mr. Y lalalalala
hey beb orgnya cantek jelita ok..hahahaha (agak2 puji2 ni ada peluang x dpt adiah GA tu)

skrg ni dok tgu dia dok stori psl makeover dia dr mgu lepas lagi dok tgu xabis2 lg..nak tgk full makeover beliau n dressing beliau ms kt annual dinner katanya..sj lah tu nak wat suspen...tp aku suka layout dia yg dulu..lg best...skrg layout blog ni cam x bape kick lah...lg2 kalo dia wat font pepel..lg aku xnpk sbb background dia pun pepel..lama2 aku pun nek pepel...kehkehkeh
sori posh ni ikhlas jujur nk komen jgn amek ati..lalalalala..lagi satu dia ada seko kucing yg giler hensem woooo...nak tau kenalah intai2 blog dia ok :)

sape2 nak join boleh klik SINI

aku nk tag sape eh ermmm KN kot hahahaha

I Luv Mum Giveaway @ Lindarosman.com

giler lama x join GA2 ni
bkn ape..tiap kali nak join sure xde rezeki nk dpt adiah GA tu
muahahahaha..kali ni rs terpgey nak join GA kak linda kita tu....hahaha terpggey lg tuh...
tp ni bkn linda onn ok..ni linda rosman ngeh3x
benonya berkenan ngan baju tu kiut sgt
tu yg nk join mnlah tau ada rezeki :)

sape2 berminat boleh klik SINI

Alana Sudah Boleh Berjalan @ her 9month++ Congrat Dear

alhamdulilah x sngka umur 9bln++
Nur Alana Delisha dah boleh berjalan start mgu lepas
mggu ni kira dah expert jalan..hahahah tahniah buat anakanda alana yg bucuk pet tu..kehkehkehkeh
dulu ms time abg danish pun time 9bln jugak dah boleh jalan...kakak dia pulak arwen ms umo 11bln...hepi for u dear..seronok tgk dia jln terkedek2 tu..
ms abg dan kakak dia...kami bg depa dok dlm walker so bg depa leh biasa2kan tuk berjalan guna walker tu..tuk alana plak kami ada belikan walker 2nd (walker lama dah hancuss)..tp alana xmo dok dlm tu pulakkk..bila kita letak dia dlm tu dia leh keriau2..n boleh panjat kuo..mn x geram itu budak tgk abg kakak dia main2..dia pun nak main2 gak dr dok terperok dlm walker tu..so walker tu kami letak dlm stor je lah tgu next generation muahahahaha

jom saksikan detik2 beliau ngan seronoknya dpt berjalan..satu umah kalo boleh dia nak round2 heheheheh comel!



Uploaded with ImageShack.us





Uploaded with ImageShack.us

Jumaat, 20 Januari 2012

Buah Ape Nie..Ada Ke Buah Cam ni..Pelik Bonar

katanya BOOB GOURD FROM VIETNAM
bila diterjemahkan jadi LABU DUNGU DARI VIETNAM

pelik kan...betui ke ada buah mcm ni

haaaaiii pitam mak

cam PD pun ado..pink lagi muahahaha

labu eh..ermm kalo labu..sure leh msk lomak hahahaha

agak2 kalo kaum adam tgk apakah tindakbalas mereka..fikir2kan :)

nota bijik: cuti CNY ni uolz g mn?papepun hepi oledi ye..
jaga perilaku jaga diri jaga semua...hahaha

ahtan bg limo
bg limo 5 bijik
kalo rs2 x cukup limo
pandai2lah beli sendirik

(ada kene mengena ke muahahahaha)

Teruskan Kerjaya Sebagai Doktor - Ezani

“SAYA mula memasak sejak dari sekolah rendah lagi. Bayangkan ketika kecil kerana tidak cukup tinggi, saya berdiri di atas kerusi sambil menggoreng keropok ikan. Saya tahu berbahaya tetapi dari situ, memasak menjadi sebahagian daripada zaman kanak-kanak saya.

“Ibu pula tidak pernah menghalang malah sentiasa bersabar dengan keletah saya yang sentiasa sibuk membantunya di dapur. Hasilnya ketika di sekolah rendah, saya sudah mahir memasak puding. Malah ketika di sekolah menengah saya mula berjinak-jinak dengan buku resipi milik ibu untuk mengikuti dan memahami resipi dengan cara saya sendiri.

“Saya sudah mengenali apa itu kuih raya, brownies, paella dan crumble serta membantu ibu menjual kuih raya,” ujar Ezani Farhana Md Monoto, 27, lancar kala mengenang kembali zaman kanak-kanaknya yang penuh dengan sisi kegembiraan di dapur bermain dengan bahan masakan, tepung dan minyak, berbeza dengan kanak-kanak lain.

Tidak hairan juara Masterchef Malaysia musim pertama ini dilihat tidak kekok beraksi di dapur rancangan Masterchef walaupun dia langsung tidak pernah mendapat pendidikan formal dalam bidang kulinari kerana kehidupannya hanya dikelilingi pembelajaran berkaitan pergigian di Universiti Adelaide, Australia selama enam tahun.

Namun kesukaran mendapatkan makanan halal memberi peluang kepada Ezani meneroka pelbagai jenis masakan dengan tujuan mengisi perut sendiri. Ditambah pula kemudahan mendapatkan bahan mentah dengan harga yang murah dan segar menjadikan gadis kelahiran Muar, Johor ini bersemangat menyediakan hidangan untuk setiap waktu makannya.

“Saya masih ingat ketika itu program Masterchef Junior Australia mula ditayangkan dan menjadi perbualan hangat masyarakat di sana. Ia menjadi antara rancangan popular dan ditonton segenap lapisan masyarakat.

“Saya tidak ketinggalan mengikuti setiap episod. Malah setiap kali menonton perasaan geram begitu membuak-buak apabila melihat kanak-kanak ini boleh memasak dengan begitu hebat ibarat seorang chef yang handal.

“Saya mula membaca blog masakan, mempelajari semua tip, teknik dan kemahiran memasak serta mencuba resipi yang lebih teknikal seperti membuat pastri, macaroon, pastri choux dan makanan Barat lain sekadar untuk mencabar diri. Hasilnya, sedikit demi sedikit saya mula mendalami ilmu masakan terutama masakan Barat dan jatuh cinta dengan dunia masakan,” katanya.

Sebagai tukang masak yang percaya kepada naluri dan selera, Ezani tidak seratus peratus mengikut seperti mana yang dipaparkan dalam resipi. Resipi hanya sebagai rujukan dan panduan asas saja sebaliknya dia lebih gemar meneroka pelbagai perisa baru bagi mendapatkan rasa yang lebih sedap dan enak.

“Sebagai seorang yang tidak mempunyai latihan asas kulinari, pendekatan saya terhadap makanan adalah untuk tidak terlalu serius. Walaupun adakalanya masakan saya tidak seratus peratus menjadi, tetapi ia satu eksperimen dan menerusi pengalaman, ia mengajar saya untuk menjadi tukang masak yang lebih baik pada masa depan,” katanya.

Jika dilihat di dalam rancangan Masterchef Malaysia, Ezani antara peserta yang paling konsisten serta mempunyai kebolehan mempelbagaikan rasa masakan mengikut cara tersendiri. Baginya, setiap makanan yang baik harus mempunyai rasa yang ringkas dan tidak terlalu pelbagai.

“Biasanya saya akan mendahului rasa berbanding persembahan makanan. Apabila kita sudah mendapat rasa sesuai, secara semula jadi penampilan hidangan akan nampak segar, hebat dan menyerlah,” katanya yang juga gemar mengambil gambar makanan untuk dimuatkan dalam blog peribadinya, www.zestbyezani.com.

Bagi Ezani, bergelar juara Masterchef Malaysia bukanlah sesuatu yang dijangka. Namun ketika di universiti, Ezani pernah menulis di dalam buku tahunan yang impiannya ingin memasak seperti seorang masterchef dan impian itu benar-benar menjadi kenyataan.

“Saya tidak sangka angan-angan saya menjadi kenyataan. Bergelar juara Masterchef Malaysia musim pertama adalah sesuatu yang paling membanggakan dan meninggalkan kenangan manis kerana program ini menjadi rancangan realiti yang penuh dengan inspirasi dan menjadi medium bagi saya berkongsi minat dalam bidang masakan dengan semua orang, terutama pencinta makanan.

“Dengan gelaran†Masterchef Malaysia ini, saya tahu semua orang mengharapkan saya menjadi tukang masak amatur terbaik tetapi saya mengaku masih terlalu banyak yang perlu saya pelajari,” katanya.

Ujar gadis manis yang bijak menggayakan selendang ini, dia tidak pernah terfikir menyertai rancangan ini ketika diiklankan di Astro. Namun atas desakan rakan-rakan yang mengetahui kebolehannya dalam bidang masakan, Ezani memberanikan diri mencuba.

“Ketika uji bakat saya membawa kek lobak merah yang menjadi masakan kegemaran saya. Malah di Australia, kek ini sentiasa menjadi hidangan rakan yang menyambut hari jadi mereka,” ujarnya yang sekali lagi terpaksa menangguhkan penempatan tugas di Sabah kerana terikat dengan kontrak selama tiga tahun.

Walau apa sekali pun, Ezani mengakui dia akan tetap meneruskan kerjaya sebagai doktor gigi demi memberi perkhidmatan kepada masyarakat. Dia tidak akan mempersia-siakan peluang diberikan kerajaan dengan menaja pengajian di Australia. Pada masa sama, dia akan mengikut semua aktiviti diberikan Astro dalam merencana perjalanan karier sebagai seorang chef.

“Dengan wang kemenangan, mungkin saya akan jadikan modal untuk membuka perniagaan. Apa yang ada dalam fikiran saya adalah sebuah kafe manisan eksklusif bagi membolehkan pelanggan merasai pelbagai jenis manisan Malaysia juga antarabangsa di samping menjadi doktor gigi berwibawa. Namun itu semua hanyalah impian dengan harapan ia menjadi kenyataan,” katanya sambil ketawa.

Dia turut akui mengagumi chef selebriti, Datuk Chef Wan yang mempunyai aura tersendiri dalam bidang masakan sehingga dikenali di pelusuk dunia. Malah kepakaran bukan dalam bidang kulinari tetapi sanggup meninggalkan kerjaya dalam bidang akauntan dan menceburi bidang masakan sepenuhnya.

“Kebolehan beliau dalam bidang masakan memberi inspirasi kepada saya terutama daripada segi kemahiran berkomunikasi dengan pelbagai usia. Dia bukan setakat bijak memasak tetapi mempunyai hubungan yang sangat rapat dengan peminatnya,” jelasnya yang bercadang mengambil kelas masakan secara formal bagi mengukuhkan lagi pengetahuan serta kebolehan dalam mempelbagaikan masakan.

Ezani berharap, program masakan realiti Masterchef Malaysia ini akan diteruskan pada musim kedua kerana rancangan ini membuka lembaran baru dalam dunia masakan sekali gus memberi tekanan kepada industri makanan amnya supaya memberikan yang terbaik kepada pelanggan. Ini kerana masyarakat kini sudah mempunyai ilmu dan turut berkebolehan menilai persembahan serta kualiti makanan yang dihidangkan.

Bagi ibu Ezani, Bidah A Hamid, sikap anaknya yang sentiasa tenang, tidak gelabah, bersedia menghadapi cabaran dan melakukan sesuatu perkara tanpa tekanan mendorong kejayaannya selama ini. Mungkin kerana didikan serta status sebagai doktor gigi yang perlu berhadapan dengan pesakit sedikit sebanyak membentuk peribadi dirinya menjadi seorang yang bijak menangani tekanan serta bersahaja.

Mendedahkan rahsia kejayaan anak bongsunya, bekas pengetua Sekolah Menengah Bandar Baru Seri Petaling ini sentiasa memberikan semangat kepada Ezani dalam apa juga perkara yang ingin dilakukannya. Namun ketika kali pertama diberitahu yang dia berminat menyertai pertandingan Masterchef Malaysia, memang dia sedikit terkejut.

“Namun memikirkan dia baru saja tamat pengajian dan masih belum bekerja, saya dan keluarga memberikan galakan sepenuhnya. Tambah pula dia begitu berminat dalam bidang masakan. Apa salahnya dia mencuba selain mendapat pengalaman baru,” katanya yang turut berkebolehan memasak pelbagai jenis masakan termasuk makanan kampung, Barat dan pelbagai jenis biskut.

Menurut Bidah, sejak kecil dia memang memberi tunjuk ajar kepada dua anak perempuannya iaitu Ezura Madiana dan Ezani supaya mereka tidak kekok di dapur.

“Pada saya tidak kira anak lelaki atau perempuan, ibu bapa harus memberi galakan kepada anak-anak supaya mereka membiasakan diri melakukan kerja-kerja di dapur.

“Apabila saya memasak saya akan memberikan bahan yang tidak berbahaya kepada mereka supaya mereka tidak mengganggu saya. Apabila mereka sudah boleh diharap, barulah saya membiarkan mereka memasak makanan kegemaran mereka.

“Bagi Ezana dia lebih cenderung memasak pasta, Ezani lebih menggemari salad dan pai serta masakan Barat yang dilihat lebih mudah dan ringkas manakala saya lebih kepada masakan kampung yang banyak menggunakan ulam-ulaman dan sayur-sayuran,” katanya.


10 perkara mengenai Ezani Farhana

1. Sekiranya tidak menceburi bidang pergigian dan masakan, apakah bidang lain yang mungkin Ezani akan ceburi?
Jurugambar di bidang pelancongan dan makanan. Ini kerana ia paling ideal dengan kegemaran saya iaitu melancong, makan dan mengambil gambar.

2. Ciri-ciri lelaki idaman?
Tiada ciri-ciri khusus. Apabila sudah serasi dan bertemu jodoh si dia adalah lelaki idaman saya.

3. Siapakah tokoh terkenal tanah air yang Ezani ingin jumpa?
Angkasawan negara Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor.

4. Ramai menyukai fesyen tudung Ezani kerana kemas dan menarik. Daripada mana Ezani belajar cara memakai tudung sebegitu?
Saya hanya mencuba dan nampak sesuai dengan bentuk wajah dan penampilan.

5. Lima perkara menggambarkan diri Ezani?
Tenang, mudah senyum, keras kepala, berdikari dan sedikit tomboy.

6. Makanan kegemaran dan mengapa?
Terlalu banyak kerana saya memang suka menikmati makanan.

7. Negara yang ingin dikunjungi?
Maghribi kerana saya ingin menikmati semua makanan yang ada di sana.

8. Apakah menu yang perlu ada dalam hidangan keluarga?
Sambal goreng Jawa.

9. Bilakah akan menamatkan zaman bujang?
Tidak berani meletakkan had usia kerana takut terlajak.

10. Dari mana datangnya nama zest?
Saya memang menggemari citrus zest iaitu kulit buah-buahan sitrus. Malah rakan-rakan dari Masterchef menggelar saya Zesty Zani kerana kecenderungan saya menggunakan sitrus dalam masakan ketika berada di dapur Masterchef.

sumber: Harian Metro

ms MCM ritu..aku tgk dua2 ada kelebihan..Wahidan lebih kepada mskan tradisional Sabahnya yg byk diolah bagai..ezani plak sgt2 berani mencuba sesuatu yg baru..tp aku igt Wahidan yg menang sbb presentation beliau sgt2 menarik n komen pun byk kata sedap..yg ezani plak..byk komen kata kekurangan dr segi sos lah rs lah..tp mskan dia lain skit..papepun Tahniah kepada Ezani...pompuan ok yg menang MCM tu..hehehe..kalo wahidan menang sure akan kuo topic..lelaki lebih pandai masak..muahahahaha

Khamis, 19 Januari 2012

CEPAT..LAMBAT..REZEKI MASING2

nak story skit lah psl bila dah berumahtangga..so apakah soalan yg sllu korg dgr????ofkoslah..dah ada isi ke?kenapa eh soklan itu yg harus kita dgr...ok ok fine..mmglah bila dah kawin...nak dpt anak..if kalo xde rezeki lagi...takan lah nak berulangggggggggggggg tya mende yg sm..ko x kisah ke perasaan org tu..sian lah kat dia..stress OK...mayb dia dah cuba sedaya upaya..tp lom ada rezeki..nak wat cam mn..tp ada org plak bunting pelamin..tu semua rezeki masing2..tp masih ada jugak org skrg ni x OPEN lagi eh...kot2 mnlah tau org tu ada problem dalaman ke..yg penting kita faham keadaan dia..jgnlah tiap kali ko jpe dia..ko chat ngan dia..ko YM dia..xabis2 dok tya KO BILA LAGI..adoiiiiiiiiiiii kdg2 leh membawa jiwa tertekan OK..mslh dgn keluarga mertua..dan boleh menyebabkan rumahtangga bergelok..yelah isteri mn xsedih bila xdpt peknen waktu terdekat..riso pun ado..tp nape eh semua ni jd BEBAN pd pihak isteri...nape bila isu ni timbul xde lak org nak ungkit2 psl pihak SUAMI..adakah ini hanya tggjwb ISTERI SJ..SSB DIA YG BOLEH MENGANDUNG..eh come on lah ni KERJASAMA ok..wakakaka...
mcm aku dulu..xde nak bunting2 pelamin..amek ms jugak..tp hati dok perasan eh eh ni sure bunting pelamin..jgn perasaan la el...aje kerjasama jek..ko jerit ketakutan..ok ok ms tu x reti ape2 lahhhhhh muahahahaha..tp tu lah nak dpt anak 1st tu kena tgu 8bln..dlm ms 8bln tu mcm2 yg org dok kata..bila nak ada isi?eh wife ko x peknen lg ke?mil lak dok tya..ada sakit2 lagi ke..ada dtg bln lg ke?adoii mak aku x nah tya semua tu..aku yg tensen dok mengadu kat mak..mak leh kata sabar lah baru lagi..kot ye pun tgu lah setahun 2...hahahahaha mak mmg COOL...tp bila peknen sllu..depa lak takut...jarak2 ler el...hahahah ha bila x peknen ko sibuk2..bila aku sllu peknen...suh aku slow2 plak..ayoyoyoyoy manusia..mcm2 hal lah...nama pun manusa daaa..
oklah pd yg belum lagi dpt zuriat...lantak pi lah org nak kata...janji kita hepi bahagia
rancang pelan2..dah kalo rs mampu buatlah yg terbaek jpe pakar ke kan
pada yg dah lama menunggu zuriat dan tetiba ada zuriat..ribu2 lemon tahniah ye..
aii tumpang hepi...:)
yg ada anak 1..2..3..12..syukur pada rezeki yg Allah beri..
xpelah kalo ada anak sorg ke 2 ke..rezeki masing2 kan...
ALL THE BEST FOR UOLZ ngeh3

Rabu, 18 Januari 2012

Pajeri Nenas dan Ayam Goreng Berempah nyum3x

sejak anto/amek danish skul..penat 18xganda ok...
then balik gigih msk tuk dinner plak
pas amek anak2 balik..bg deme main mcm2..barulah start memasak
rini menu febret kami..pajeri nenas dan ayam goreng berempah
dimulai dgn potong nenas..n sediakan rencah2nya..smbil bersihkan ayam
nasi otw nk msk...tumis bhn2 pajeri nenas...done
then perap kejap ayam sblm goreng..perghh bau daun kari dan serai terbit mengancam jiwa ahaks...ni pun menu simple xyah tgu berjam2 yeaaa
sejam amek ms tuk siap semua..ok penat giler

pajeri nenas

ayam goreng berempah

kamoo org msk ape plak :)

Paspot SIAP!!!Kemana Kita

smlm igtkan nak apply halfday leave..tp cam malaih plak
boleh lak sj2 call bos lunch time kata emergency halfday wakakaka
motif nak buat paspot..dah lama tertangguh..so smlm petang kul dua gigih terjah imigresen
borang..gambar...potostat ic/surat beranak semua dah lengkap..just submit sj
alhamdulilah semua berjalan ngan cepat..sbb ada org kenai dlm imigresen tu..org kpg kami hahaha...dlm 1 jam dah dpt paspot..org lain jenuh tgu no. giliran miahahaha

kamu org igt sng ke nak tangkap gambar bebudak tu..adoiyaiii giler kentang pya seksa ok
paling senang alana...apek poto tu tunjuk mcm2 patung kt depan camera..2x snap dah ok
paling susah arwen..perghhhhh mau 10x snap x dpt2 angle..adoiiiii boleh dok tegak2 dia leh lentuk last minit...ayoyoyoyo..sib bek apek poto tu cool hehehe...abg jgn ckp ler..sekali snap sj :)

tadaaaaaaa..berehhhhh :)

ni baru 5 org..muahahaha

en. od dah lama ada paspot..see dah byk cop mohor hehehe..so pas ni leh la folo en. od yahooo

nota bijik: tp motif utama nak g tempat lain..xtau jd ke x..huhuhuhu
moga2 ada rejeki terpijak..amin :)

Selasa, 17 Januari 2012

LIVE: buat cepat..dapat lmbat plak..

Isnin, 16 Januari 2012

Tips Kurus Paling Mudah: Dinner Sebelum Pukul 7


dinner kami CHAR KUEY TEOW
kami sudah bedal jam 630pm td...apa menu dinner kamoo org rini :)

LIVE: what say u


LIVE: what say u, originally uploaded by elly_syok007.

Ahad, 15 Januari 2012

LIVE: penat kot smpi ternganga

Sabtu, 14 Januari 2012

Nak Jadi Yuna boleh lalalala

larik nyorok dlm kain pelikat en. somi muahahaha
(dia baru mandi ok emmmm lalala)

Jumaat, 13 Januari 2012

Kami Berdinnerkan NASI LEMAK DAUN PISANG...kamu org???

jenuh pikiaq nak msk pe tuk dinner...malaih beno nk msk...badan lak letih..nk mkn kt luo..pikir2 rugi plak..hehehehe..berdesummm idea mali..wat nasi lemak pun best ni..nasi lemak ni pun kira sng n cepat nk buat..xyah nak tgu lama2..
terlebih rajin plak gigih amek daun pisang kt blkg umah..
hahahaha nak ada bau skit nasi lemak tu
nasi dah tanak..bau lemak2 tu berahi sggh...mana xnya..jiran sblh dok kata..woii masak nasi lemak ke tu..cam tau2 je eh bau nasi lemak hahahahaha...
tgh dok tanak nasi..goreng ikan bilis...telur..kacang n papadom..jdlah menu dinner kami yg simple tapi perghhh membuka selera...:)

kali ni aku taruh potongan bwg byk dlm sambal tumis kasi manis bwg tu ada...sedapppppppp tul..kalolah dpt bukak gerai mkn..jual nasi lemak pun ok..hehehe

apa dinner kamu org rini?