Sabtu, 29 Disember 2012

TANDUK CAFE BUKIT JAMBUL

org kata penang ni food heaven..ntah lah aku no komen sbb aku yg dok penang ni dok penin kapla dok cari kt kedai mkn yg best..alih2 pi mai pi mai tang tu gak...mostly yg best2 food kt penang ni byk yg cina kot..ntahlah kome dtg n kaji selidik lah sndiri hahaha

korg penah x..dok lam kete.xtau nak pi mkn mn..tya en. somi nak mkn tang mn...dia tya kita balik..last2 gaduh lam kete.. org tu slh org ni..org ni salah org tu..ha tu psl mkn pun nak gadoh hahaha

last2 en. somi terus suggest mkn kt Tanduk Cafe area Bukit Jambul belakang Nasi Kayu..dulu kedai mkn tu lain..skun dah tukar owner n byk pulak variety mknan kt situ...yg xleh bla ada seperiuk besar segala sup kt situ...


Tanduk Cafe dari Bihun Sup Utara Sate Char koay Teow and Tomyam Semua ada..


Mine...Bihun Hong Kong..siyes doh mmg ada Bihun Hong Kong ni aku igtkan Bihun Kungfu..sbb sejibik serupa ok
 

En. somi order Nasi Goreng Daging Paprik
 

Nasi Goreng Ayam order by Abg Danish..xabis abah dia tulun abis kan :)
 

Bihun Sup kosong order by Kakak Arwen...coz xmkn sayur mayur tu yg kosong..kang taruh semua satu keje lak aku nak kutip buang hehe...oh yea..abg danish mtk smangkuk gak hehe
 

Abg danish order ABC...bkn dia mkn pun...main2 mknnya..yg abiskan abah dia lah haha
aku x suka sgt ABC ni..lau ada cendol mmg aku order..hantu cendol aku ni muahaha


siyes sedap makanan kt sini

9 ulasan:

  1. gambar lastly tu macam apa tu, sedap ja

    BalasPadam
  2. mmm..gaduh2 last2 makan enak2 yer...hehehehe

    BalasPadam
  3. Akak kalo p penang...mmg rasa susah jer nk cari kedai makan orang melayu. asek mamak...mamak...mamak...huhu

    BalasPadam
  4. rindu BJ =( tempat gue dating dulu2

    BalasPadam
  5. mmg kan nk cari mknan sdp pyh gk kt png ni..hehe..

    x penah ag try mkn kt sini bebs...

    BalasPadam
  6. pas ni aku nak terjah pulak. rasa mcm nak simpan je periuk belanga umah tu kejap. letih benor dok layan barang sekolah Amirul. hehehe...

    mcm best je. aku dok ngidam koay teow kung fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. mana tau kat sini ada. tapi nama koay Teow Hong kong. boleh gitu.

    BalasPadam
  7. ehem terliur rasa nak kesana skrg jugak..apa kan daya jauh dr rumah mama..hu2x..

    BalasPadam
  8. mlm smlm mkn di tanduk cafe, layanan xbgs,pkerja lgsg xsenyum..order bihun sup stgh jam tgu xsmpai2.2kl ty br smpai order.itupun kat 45min br siap 1mgkuk bhun sup.ada mck ngadu kat bos,kuah bihun sup xpns, bos jwb'org ramai sbb tu mcm tu, klu mai ms org tak ramai okla'..kecewa sbb layanan pada pelanggan tidak memuaskan..blh ke bos jwb mcm tu pd plggn??

    BalasPadam