Khamis, 13 Disember 2012

NASI ARAB HADRAMAWT PERDA 12.12.12

Assalamualaikum dan shelamat pagi lah pada shemua ante2 di shana
semoga ante2 shihat2 hendaknya lah haha

rmi kwn2 yg jdkan 121212 sbg satu kenangan bersama org tersayang..heyy
ana pun ada gak ok wekkkkkk lol

smlm ana berpuasha ganti...balik2 rumah igtkan mahu mkn megi aik ana berpantun tiba2 lol..then en. shuami dtg merayu2 pada ana ajak mkn nashi arab lah dekat Perda..dulu ana ada buat n3 pasal nashi arab kt SINI

smlm pas magrib ana mnm air masak sj xsmpi 1/2 cwn pas solat terus gerak ke bandar perda tempat nashi arab tu lah...tiba2 di jambatan hujan ribut turunlah..takut ana hahaha gelap gelita bila tgk area belah sheberang tu igtkan black out tp rupanya hujan ribut tu hanya di tengah2 jambatan je..masyallahhhhhhh risau sungguh ana masha itu...

dulu time puasha ana dan famili ada datang shini nak bervuka lah..dah shuruh shuami reserved shiap2..tapi no telefon shilap pulakk...so terus terjah mcm itu sjlah..ha shian kt ana semua sbb tempat sudah full..terpaksa mkn roti gardenia coklat lam kete lah shementara nak shampai bervuka tempat lain lol


Shudah shampai lah...Nasi Arab Restaurant Qasar Hadramawt Bandar Perda Seberang Jaya
lokasinya terletak kat Bangunan TM ada shoplot building depan tu..npk Donut Baker ke hape hujung skit ada Ezy Shop ha kt situ lah :)


kakak arwen nak mnm mountain dew lah...ni arwen pya kata nya haha


ini ini budak shudah merajuk 


see tidak mahu shenyum lah sbb 2 3 hari lepas ana dan shuami janji mahu belikan beg shekolah lah tapi janji tggl janji so jd mcm ini mukalah lol


Alana mmg xleh duduk diam..kami gilir2 mkn..sbb budak ini merayau keluar dr restoran lol


anak abah..wekkk


our drink lah lol


lamb hadramawt ntah ana lupa nama (abah share ngan kakak)


chiken hadramawt (share ngan abg danish)..order chiken mandy lamb mandy shemua yg mandy2 abis lah..haha


ini budak mkn shendiri lah...


the cicah2 sos lol 


ana lapar lagi..so order ciken kebab lah..erkk alhamdulilah lol



nota bijik: so tghari ni ana mahu pergi beli beg shekolah abg danish.pagi2 dah sound kat ana wooohoooo..rini pun ana puasha lagi lah..:)


9 ulasan:

  1. amboi... bestnya hang. sedap tak kebab tu?
    walawei...

    aku tak beli beg sekolah mirul dah pakai yang lama. still elok lagi. beli hat mahai tahan lama..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hat lama tu beli 2o henget ja tahan lah jugak smpi akhir taun..tp dah koyak skit tang bwh tu..lau letak buku berat2 sure koyak tu yg beli lain..smgt skit budak tu nak sekolah

      Padam
  2. Haha bahasa arab tu tak tahan. Nampak sedap tapi tak tau bole lawan nasi arab saba' kt sini ke tak ehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulah ada gak dgr cite nasi arab saba' lagi sedap harus torai lau g kl t hehe

      Padam
  3. Len kali ajak aku g sama gakkk..tetiba lapar nih...:-)

    BalasPadam
  4. teringat diriku yg x ganti puasa lagiiii..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha jgn lupa lak..bloging2 gak ganti2 gak lol

      Padam
  5. Apa rasa nasik arab ni, ye...cepat kenyang dn cepat lapar pulak, kot?? hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedap kak..cam nasi beriyani lah jugak...
      hahahahaha ritu el puasa..so share lak ngan abg danish..abg danish mkn byk..el lapar lagi tu yg oder kebab..lol

      Padam