Khamis, 6 Disember 2012

KONDOM HARAM & SYIRIK JIKA

smlm tgh aku siap2 for berbuka..tiba2 en. somi tegur kt dapur

en. somi: tahu x pakai kondom tu syirik
aku: ha biar betik..sape ckp
en. somi: ustaz azhar ckp syirik
aku: eh xcaye lah mn bleh cam tu...biar betul ustaz azhar ni...ada sbb lah nk pki kondom
en. somi: iye betul org bc lam fesbuk..ustaz azhar yg ckp lam video dia
aku: ok ok ok faham itu ustaz azhar no doubt bout him...but syirik pakai kondom??..kan ada sbb pki kondom coz nak jarakkan umur anak..blablablablabla
en. somi: ckp dia je betul ni ustaz azhar yg ckp lah 
aku: yelahhh ok ok ok lol

aku xpuas hatilah dgn apa yg en. somi aku katakan td..sbb heyyy ustaz azhar tu aku suke ok..so aku gugel lah pasal kondom syirik

kuar video pasal ustaz azhar explain pasal kondom syirik ni..bila dah tgk video n bc komen2 tu baru aku faham then aku explain lah kat en. somiku itu mayb dia xfhm kechek ganu lol


nk tgk video sila klik SINI

aku: cer dgr ada dua point ustaz azhar ckp 1) pakai kondom sbb nak jarakkan anak xpe..boleh 2) pakai kondom sbb fikir xmampu bg anak2 mkn itu syirik
en. somi: ha betulah tu kan kita sllu fikir x mampu
aku: ape lak...kita x pakai kondom lah 
en. somi: senyum kambing kahhhhhhhhhhhhh (kemaluan letew :))

aku pun tetiba eh ye jugak kan..kami mn ada pakai kondom kita just plan sndiri jek just go with the flow lau Allah nak bagi anak Dia bagi :) chill yaw!

byk jugak point2 yg boleh gunapakai bila baca komen2 tu..mcm lau beranak operate of cozlah sure ada yg takut nak mengandung lagi..so end up kenalah pakai kondom..itu xpe...apa yg penting kt sini

HARAM pakai kondom sbb fikir xmampu bg anak2 mkn itu SYIRIK..rezeki tu Allah yang bagi.. bak kata ustaz azhar ni kerajaan Allah bkn kerajaan tganu...bkn anak kita je Dia tanggung..anak berok anak ghimau Dia tanggung..hahaha lawak tp betul


5 ulasan:

  1. psl kondom ni..nyue no komen la..hahahahhaha

    BalasPadam
  2. hahaha... aku pun suka ngan ustaz ni. laki aku lagi la. asyik youtube ustaz ni ja. pas tu sengih sengih mcm kerang busuk. yang best tu bila dia sebut pakai leycu ( pakai gincu) mulut merah dow. laki aku dok tanya natang pa leycu tu. kahhhhhhhhhhhhh

    BalasPadam
  3. salam kenal dari puteri.baru saja singgah follow ke sini.bahaya gak kadang2.ada yg tak phm bahasa ganu satu hal.kdg2 ada yg dgr separuh je komen ustaz pun satu hal.ustaz ni suka melawak.komen dia yg awal2 mmg bertentangan sikit.dia nk kita pikir.hehehe.lawak gak tu

    BalasPadam
  4. ha2x..apapun thanks share info ni..

    BalasPadam