Jumaat, 23 November 2012

MARI MENABUNG


ni cerita bln lepas..baru skang nak cite..abis malas sgt pun nak update blog agagaga
aku ngan en. somi suka sgt  menabung..lagi2 en. somi lah..pantang npk duit syiling je masok tabung..smpi dah xde bekas nak menabung..hehehe..kdg2 tu psl duit syiling pun laki bini ni bergaduh..yelah masing2 nak menabung kt tabung sndiri (aku letew)..tp at last kami combine bersama..hehehe sj nak tgk byk mn aku menabung hehe..tp xleh lawan lah en. somi..dia sure lebih byk lagi huh ekekeke

alhamdulilah spjg setahun ni dah 2x tabung kami msok lam bank..ni semua tuk masa depan anak2 kami..menabung tuk mereka...2x setahun tu duit syiling bleh la dpt lam 1K..

org bank xmo duit syiling ni taw..ntah en. somi lah kata..sbb tu dia pi tukar kt kedai nasi kandaq..derang mmg nak pki duit syiling hehehe..yg sllu jd mangsa..nasi kandaq kayu kt bukit jambul tu hahaha




kowg caner..ada x menabung duit syiling :)

1 ulasan:

  1. Duit syiling ni...3-3 anak akak yg rajin menabung masa sekolah rendah. Akak selalu tukar kat kedai proses ayam. Brp ratus pun dorang amek. Kat bank pun boleh tp kekadang mesin siling dorang rosak. Kekadang terus gi masuk kat tabung haji.
    Tp sejak dorang dh sekolah menengah..duit belanja RM2 sehari...dh takde duit siling. Dorang pun selalu tak guna pun. Gi RM2...balik pun RM2. Duit tu laa yg dorang simpan.

    Menabung duit siling ni pun hobi arwah mak akak. Bila sampai harijadi cucu2nya...dia akan bagi sebagai hadiah duit tu. Pastu simpan lagi. Sampai hari jadi anak akak yg lain pulak. Skang takde dah laa..huhu.

    Bagus menabung ni, kan EL..

    BalasPadam