Ahad, 22 Julai 2012

MENU RAMADAN PERTAMA DAN KEDUA

dah 2 hari kite pose..alhamdulilah dgn rezeki yg Allah beri
sure bln pose ni uols gigih msk kan..sure mcm2 yg uols nak masak
ermmm ada gak yg singah beli juadah kat pasar ramadan
aku ni mmg x suka g pasar ramadan..sbb x suka ngan sesak2..then makanan dah lah mahal sikit je pun
baik msk sndiri leh kenyang smpi sahur hehe

puasa pertama jatuh hari sabtu..then hari sabtu mmg aku keje..
so mmg xsempat lah nak prepare ape..sbb smpi umah pun dah kul 6..last2..en. od come out with idea suh msk nasi goreng jek..then aku pun buatlah nasi goreng pataya...igtkan xmo wat kuih bagai
tggl lg 1/2 jam je lagi..aku ni xboleh..sure nak gak buat someting tuk kudapan
last2 aku wat karipap inti kentang jek..dptlah 8 ketul...ngam2 siap

Menu Ramadan Pertama


Nasi Goreng Pataya Ombak Cinta


Karipap Karipap Cinta 




Menu Ramadan ke-2

hat yg pose kedua ni aku dpt prepare siap2..sng keje..so cam biasa tiap kali pose sure msk nasi tamato dan sure ada kuih tgk gak lah tahap kerajinan aku hahaha


Nasi Tamato


Ayam Merah Icip2


Kerabu Timun


Ketayap

Ok penat suda..smpi xde mood nk mkn hahaha..makan after semua org dah mkn..hehehe

9 ulasan:

  1. aku lom sempat masak2 apa2 lg huhuhuhu!! 1 ramadhan bukat kt rmh ayah. 2 ramadhan kat kedai.
    aku rindu beb ramadhan tahun lepas. majoriti msk sndr walaupun cincai2..

    BalasPadam
  2. hamboooiii???ombak rindu lagi tuh...
    terbaikla kak..ari ni nak berbuka kat umah akk tau..
    tungguuuu... :p

    BalasPadam
  3. beb...pg tad after sahur..aku lelap jap..bley mimpi hang n lana...pastu aku x sempat bg dia duit..tanda kenal2 dia..sbb alarm da bunyi hahahha..

    wahhh..sedapp nookkksss...masakkk...makk baru nak start esok..ihhiih...updates tau..menu tiap2 ari..bley tiru...ihiih

    BalasPadam
  4. Wahhhh..gila ghajin masak woh! Nama resepi pun tak beragak tu. ekeke

    BalasPadam
  5. terangkat tgk menu berbuka k.el ni..ahahahaha...
    mmg makan sakan la..ehehehe

    k.el, sory nyue jarang2 terjah sini coz bz..selamat menjalani ibadat puasa taw :)

    BalasPadam
  6. rajinnya hang el.. aku siap bersilat dengan kembaq tu :)

    BalasPadam
  7. kerlasss la ko el..aku kagum org yg rajin masak mcm2 ni..siap kuih bagai..bile tgk kuih ketayap rase nak mkn ketayap..tapi nak beli bahan2 nye tu yg maleh..hehhe..

    BalasPadam
  8. isteri mithali.. :)..
    en.od tambah sayang sbb dpt `mini` yg rajin..hikk2x..

    BalasPadam