Selasa, 26 Jun 2012

TRIP MEMANCING OFFSHORE - LUBUK ULAR PULAU PINANG

skang ni en. od ada hobi baru
org penang kata mengai..maksudnya memancing
ahad lepas en. od dah pi join his geng nak g trip mancing kt lubuk ular
mula2 tu ada 10 org..tp yg confirm pi lam 7org...book satu boat besaq
mula2 tu x confident jek en. od nak g mancing...boleh ke en. od ni
tp xpelah..biaq dia pi at least leh la join his geng kan..sat lagi kata 24:7 berkepit kat ketiak bini
wakakakakakaka

so 1hari gak lah beliau p sn..riso tu riso gak..tp doakan dia bw balik byk ikan..xyah lah kami beli ikan dah..hehe


bot yg disewa RM1k gak lah..ponin kata en. od..pas dah mancing...atas darat pun dok pening...berak pun cam dok lam laut...perghhhh hebat betul kan


his geng get ready...ikan jaws pun takut ekekeke


mcm2 en. od cite kena mkn ubat penin lah ubat mabuk lah...atas bot kena mnm ayaq gas katanya takut angin  masok..sian beliau..ha padanlah muka..nk sgt mancing kan...rare la sgt


rod en. od pya...eh beliau pinjam kt kwn dia...katanya insyallah nak beli satu...tgk gaya en. od 1st time g mancing ni leh la tahan mabuk penin...he's ok...:) so rs2nye nak sambar lah satu rod baru...


keadaan laut tenang...alhamdulilah x ujan


en. od cerita...semua geng2 beliau dah dpt tangkapan..xdelah byk sgt..oklah dr en. od yg langsung xde..kahkahkah tp rezeki beliau saat2 akhir nak balik tu..mayb terdengar bini dia dok jerit...ko x bw balik ikan sekor..jgn ko g dah mancing..ha mmg rezeki kami lah dptlah ikan sekor..ikan jenahak..besor lak tu...masak 3rasa pun sodap hahahaha


ni hasil tangkapan en. od n the geng..xde lah byk sgt...ikan xbyk katanya..ikan mogok nak pilihanraya ni..motif sebenau theyol ni nak tangkap ikan tenggiri..ikan tenggiri pun aku x npk hahahaha


ari isnin lam kul 11pg tu..aku tgh dok layar internet..tiba2 dpt kol dr en. od..katanya lagi satu jam nak balik...aku dgr cam bunyi tapak kasut..intai kut tingkap..dok tgk dia dok sengih2..apadaaaaaaaaaa wat surprise le kunun2..wakakaka
sib bek lagi leh cam muka dia..riso balik2 cam negro sesat..walaweiiiiiiiiii 


abaikan ikan2 kecik tu..ikan jenahak je yg en. od dpt..oklah kan dr xde hehehe


suh aku siang kejap tu gak simpan lam peties..rini leh masak..rs fresh katanya lah..hahaha

papepun TAHNIAH en. od..well done..sok2 ni g lah mancing lagi..




12 ulasan:

  1. Ikan jenahak tu klu masak kari keling, walaweiiiiiiii..sedap terangkat dgn piyuk2 sekali makan!

    BalasPadam
  2. Member aku addicted mancing nie..smpai rod ada mcm2..tp mmg untung kalau g mancing psl x yah beli ikan dh..rs pon frsh jer..:-)

    BalasPadam
  3. dapnyer dapat makan ikan fresssh..pastu naik bot lagi...mmg adventurelaa

    BalasPadam
  4. hahaha... lawak tul hang ni. ada ka kata cam negro sesat. ok ar tu. at least tak yah beli. aku ni lagi la. laut bakang umah je. sekalipun tak nah pergi memancing. asyik apek juai ikan tu je dok pancit duit aku.

    BalasPadam
  5. waah.... enaknya di panggang ikannya hehehee...!!

    BalasPadam
  6. Mmg sedap ikan fresh hasil mancing sendiri ni. Akak pun penah ikut somi akak gi mengai kat kuala gula nu. Balik2 terus siang dan goreng...meratah ikan mcm meowwww...hihi

    BalasPadam
  7. ika xsuka mancing.penat la nk tggu.hahaha

    BalasPadam
  8. akak pegi laut jgk ke??wow....

    BalasPadam
  9. wahhh... nampaknya kena belikan rod mancing tuk en od pasni ye el. supaya dia lebih berkobar2 nak pancing ikan banyak2 tuk istri n anak2 tersayang.

    sedap tu masak ikan yg baru naik dari laut. fresh n manissss!!!

    BalasPadam
  10. ehem en.od minat memancing ek?..en.papa tak minat lansung..dia pancing ikan kat pasar je..ahaha..

    BalasPadam
  11. rajinnyer od memancingg...siyes kagum ngan org suker memancing nehh..!!

    BalasPadam