Jumaat, 1 Jun 2012

TIPS HILANGKAN BINTIK-BINTIK HITAM

 
uols ada x masalah bintik-bintik hitam kt muka xpeceli kt hidung?aku ada...huby pun ada..kami laki bini rajin lah dok tenyeh2 idung sesama nak kuarkan bintik2 tu..smpi merah2 idung..smpi jerit2 sakit muahahahahaha..smpi gaduh kami laki bini sakit kena dera kahkahkah yelah kan..kalo x tenyeh kuat2..xkuar lah bintik-bintik hitam tu
then bila bintik-bintik hitam tu dah kuar rs best sgt2..mcm satu kepuasan pulak ekekeke


ada org g beli tempat leh kuarkan bintik2 tu kan...apa ntah benda tu..aku nak beli natang tu?aku bukan jenis suka beli benda2 cam tu...x reti aku..hahahaha tenyeh free je lah ngeh3x

jom kita terai tips2 yg dishare oleh ohbulan


1. Ubat Gigi 

Ubat gigi antara ‘ubat’ paling berkesan untuk menghentikan masalah bintik-bintik hitam. Caranya sapukan ubat gigi tersebut hanya pada kawasan bintik berkenaan. Kemudian biarkan sehingga ia kering. Lalu setelah ia dibiarkan kering kemudian cuci dengan air bersih.

2. Madu

Madu juga adalah penawar terbaik. Jika di amalkan secara harian ia akan memberi kesan yang sangat baik. Sapukan madu setiap pagi di bahagian yang berbintik hitam di wajah anda, kemudian biarkan sehingga kering kemudian dicuci bersih.

3. Susu Segar

Celupkan putik kapas ke dalam susu segar dan kemudian sapukan pada bahagian bintik hitam tersebut. Lakukan sebelum anda masuk tidur. Warna bintik – bintik berkenaan akan beransur hilang dan menjernihkan wajah sekaligus.

Cubalah salah satu daripada tiga cara ini. Atau beli je kt mn2 farmasi alat nak buang hitam tu..xyah lah ssh2 uols nak tenyeh2 idung macam aku..muahahaha.






16 ulasan:

  1. tip yang bagus ne...
    balik jap leh try..
    sbb bahannya semua ada kt rumah..

    salam kenal yer...
    i followwww.... !!! ^_^

    BalasPadam
  2. wwwaaaahhh...banyak tips sungguh...
    nak try gune ubat gigi..hiks.. :p

    BalasPadam
  3. ubat untuk buang hitam kulit aku ni ada? hahahaha...

    aku pun ada menda itam tu. penuh hidung ni. tapi tak le nampak ketar asangat sebab aku memang dah jitam pown.

    BalasPadam
  4. serius ke ubat gigi bole kak? mcm pedih je haha. sy dgn kazaa kitorg cucuk guna besi khas dia tu. tp sakit wooo merah2 mata tahan nangis haha

    BalasPadam
  5. Baru tahuuu. Selalunya saya buat celup putih telur dan biarkan kering dengan tisu aje. Hehehe

    BalasPadam
  6. bgus tipsnie el..nurulpun banyak bintik tapi white head bukan black head

    BalasPadam
  7. Bags beb tips ni, aku pon dok tenyeh, dh mcm jambu idung, muahahahah

    BalasPadam
  8. salam el

    sy mmg tak ada terima hadiahnya.Ok takpe..apa2 hal rodger ok..:)

    BalasPadam
  9. Sweetnya dk tenyeh2 hidung.. hehe anyway nice sharing lah! ;)

    BalasPadam
  10. hahaha..point yg last tu yg selalu mak buat. Beli je kat farmasi penempel hidung tu hah. tepek2 5-6 minit pastu zasssssss..

    huohaha..abis semua melekat!!

    BalasPadam
  11. thanks share info ni..betul tu kalau nak senang beli je kat farmasi..ahahaha..

    BalasPadam
  12. alaaa senang2 picit jhea idong ., skaligus kuar n then nnty lubang roma akan tertutup dlm masa 3 hari ., yg ni klw xde bahan2 di atas n ingin ekspess lha .. tp wajib bin sah lha idong akan merah kayy

    BalasPadam
  13. alaaa senang2 picit jhea idong ., skaligus kuar n then nnty lubang roma akan tertutup dlm masa 3 hari ., yg ni klw xde bahan2 di atas n ingin ekspess lha .. tp wajib bin sah lha idong akan merah kayy

    BalasPadam
  14. guna ubat gigi...mula2 memg putih tp makin lama makin hitam lg...haishhh....

    BalasPadam
  15. ak ada maslah blh xjawb..wajh ak bjerawat tpi bila jerwat dah kecut..jerawat ak mhitam..tlg lah bgi petua bekas jerawat mhitam

    BalasPadam