Isnin, 25 Jun 2012

ISTERI DATO FAZLEY

Datin Azrene merupakan isteri kepada figura terkenal iaitu Dato’ Fazley Yaakob menjadi isteri serta ibu sepenuh masa bukanlah satu tugas yang mudah. Beliau berkelulusan Bachelors of Law dan juga Master of Laws dalam bahagian Hak Asasi Manusia dari Nottingham University, United Kingdom. Selepas bersalin anak ke-2, atas dorongan suami, Datin Azrene tukar profession dan mula berjinak dengan memberi latihan kepada para belia, wanita dan ahli korporat mengenai imej.


Selain itu, beliau juga turut menyertai kursus imej di Malaysia dan luar negara untuk mendapatkan sijil dan accreditation sebagai pakar imej. Datin Azrene dan suami juga telah bergabung tenaga di bawah syarikat dan bertugas sebagai Certified & Accredited Image dan Fashion & Etiquette Consultant. Dan kini, beliau juga sedang menulis buku motivasi untuk ibu-ibu mengandung.


Apa yang lebih menarik sebelum ini Datin Azrene hanya nampak berpenampilan biasa sahaja, namun selepas kelahiran bayi yang ketiga beliau telah menukar penampilannya. Datin Azrene baru sahaja membuka lembaran baru iaitu beliau telah pun berpenampilan bertudung kemas. Penampilan baru beliau kini sangat cantik dan kelihatan sangat manis dengan wajahnya yang semakin berseri-seri. Syukur alhamdulilah atas berkat doa dan bimbingan suami tercinta juga membuatkan beliau telah berjaya hingga ke peringkat kini.


nota bijik:  sejak tgk dato fazley ni lam Masterchef Selebriti ni..aku makin menyukai beliau..seronok tgk cara dia melayan kawan2..sikap dia yg suka tulun kwn2 sgt bgs lah
smoga dato fazley sekeluarga bahagia bersama keluarga amin


6 ulasan:

  1. Dato fazley ni nampak bagus sgt2 kan..lembut,baik then mmg nmpk dia suka tlg kwn2 dia yg lain.

    Tak sangka plak dia ada bakat memasak eyk?

    BalasPadam
  2. assalam el..aritu mama tgk dato chef ismail terjah rumah dia..ehem cantik rumah & wife dia?..el tgk tak rancangan `siapa dirumah` tu.. setiap ahad !!!

    BalasPadam
  3. weh aku jugek mkin suke akan beliau. siap follow ig die.. tpi die mmg saiko la. die suke cuba benda yg ssh, suka amik benda yg org taknak, suka ya benda yg tak boleh. mmg motivator habis lahhh.. klu aku tak pek deh. skali due klu terrrpaksa mgkin la.. HAHAHAHHAHA gelak besau. die takkk okke! smua berlawanan dan berlainan die hambek n face sbgi cabaran.. khelasss kauuu cucu uwan! (rugi mak mertua die ;p)

    BalasPadam
  4. sisi positif DF menyerlah kt masterchef :)

    BalasPadam
  5. betullah el... suka jgk tgk dia kat masterchef. terer kawal emosi... masak pun tak kurang hebatnya. moga dia n isteri terus bahagia hendaknya disamping anak2 tersayang...

    BalasPadam
  6. sy suka resepi mak dato iaitu jus iq tp xsempat salin resepi. Sapa2 yg tau pls send to me tq

    BalasPadam