Selasa, 12 Jun 2012

DUA2 X SIHAT...


pas mama dpt demam ritu dah berjangkit pd anak2...smlm abg danish x dpt g skul. Dia demam. Smlm g klinik 1Msia...cek suhu dah cecah 40.8c..huhuhu panas betul abg danish. Kena jolok ubat ikut vontot..xmo doc/nes yg buatkan..dia suh aku jolok...dah amek ubat..msok lam kete..terus suh abg danish baring..aku pun terus jolokkan ubat..suh dia diam2 jgn kemut nti ssh nak msok...ha abg danish pandai senang nak jolok..dan3 jolok ubat tu terus katanya nak berak..haiiii tahan la dulu..ubat baru je masok tu...

sian abg danish mkn pun xlalu..suh makan pas2 muntah2...riso jugak esok kalo x ok lagi...ketinggalan lah dia lam kelas..dah lah ritu b4 cuti sekolah ritu..dah cuti 3hari...sbb g anto tok dia g mekah kt klia tu..

pagi ni dia bgn awal...x selesa katanya..nak tido ngan mama..sbb abah dia dah g koje...suh dia mkn ubat...kata kat dia abg ok ke?abg boleh g skul x ni?jwbnya...ha abg nak g skul..abg ok...tgk badan dia pun cam suam2 panas...

pagi ni suh dia mandi nak g skul..tgk ok jek...sampai kata kt aku mama cepatlah tu cikgu ngan kawan2 abg dah tunggu...dalam dok siap2 tu dok cek lagilah badan dia..ermm masih xsuam2 panas jugak...pesan kat dia..kalo rs x sihat..xlarat..ckp kt cikgu nak baring/tido taw...

smpai2 skul..kwn2 dia dah pggey ahmad danish..lama x npk...abg danish jwb...saya sakitlah..saya demam..sakit kepala..rupanya ramai cikgu2 ngan kwn2 dok tya pasal abg danish..yelah dr nak cuti sekolah smpi rini barulah jumpa...

pesan kt cikgu kelas...tgk2 abg danish tu..kalo dia x sihat..suh dia tido/baring rehat...hope abg danish boleh bertahan sampai abis skul..tgk dia sgt seronok masok sekolah rini...nti mama laju2 amek abg ok...huhuhu


ni sorg lagi..dmm jugak..lembik je 2hari ni..sakit perut katanya..mama arwen sakit perut..ngis2 ayoyoyoyoyo sian pulak anak dara mama ni...jumpa doc smlm katanya suspek apendiks..huhu takanlah kot kecik lagi ini budak..tp smlm pas mkn ubat...tya kat dia sakit lagi ke perut..xlah mama..arwen x sakit pung..huhuhu...badan dia pun masih panas2..tgk pagi ni ok jek...harap2 sihat 2 lah anak2 mama ni...

12 ulasan:

  1. Moga both of them cepat sembuh k..mmg tinggi suhu tue..kalau aku dh panik dh tue..x pon aku dh admitkan anak dh..adess!

    BalasPadam
  2. Alololo..siannya abis semua anak2 sakit yeh el..moga2 derang akan cpt kembali sihat spt sediakala

    BalasPadam
  3. cepat sembuh yer abg ngan kakak. anak-anak demam mesti mummy jd kelam kabut. ni si azim pun hari tu demam juga sampai admit kat spital dah suhu 40 darjah tak mau turun-turun. ni sekarang azim selsema juga. aduyai fening la..minta2 cepat sembuh dan jgn nak melarat demam pulak. apa2 pun el, u too take care.

    BalasPadam
  4. muga cepat sembuh ya...
    aku dpt tau bila eb bg tau semlm...
    aku da wat cheese cake, x pe la x der rezqi hg :)
    apasal apendixs... aii x kan bdk2 pon bleh kena, mcm muda la lagi kan.. klau dh remaja tue x heran la..

    BalasPadam
  5. siannya.. moga derang cepat sihat..

    aku pun dok pening pala Dable demam malam merengek sampai siang adeh!

    BalasPadam
  6. alolo..cian adik2 comey akk ni xsehat ek...
    t ajak mama mkn sedap2 bile dh sehat tau.. :p

    BalasPadam
  7. mak ai pansanye abang danish! 40.8C tu. sian dia. tak pe la kalau nak taruk ubat vontot pun. asalkan dia cepat sembuh.

    la arween pun demam gak. mesti dok merengek je anak anak hang tu. sabar k. sekarang memang musim panas

    BalasPadam
  8. smoga drg cepat sembuh...
    :)

    BalasPadam
  9. get well soon taw..jgn lupa minum ayak2 banyak2..insyallah!!!

    BalasPadam
  10. perghh rabbut arwen dah boleh bikin mata pancing dah tu.saya takleh dekat2 kang tercocok mata saya kahkahkah

    BalasPadam
  11. semuga abang danish & arwen cepat sembuh..amin..

    BalasPadam
  12. Abg Danish hepy nak mula sekolah, abg Danial pulak menanges nak mula sekolahh...hadoiilahhhh..

    BalasPadam