Khamis, 31 Mei 2012

YA ALLAHHHHH..KENAPA ANDA YANG KAYA SGT2 KEDEKUT EH?X FAHAM SAYA

 CONGRAT TO MY BOSS coz his got new grandson tapiiiiiiiii


pelik...sgt2 pelik...storynya mcm ni
my boss baru dpt grandson last monday..so this Friday, he will fly2 away to US to meet his grandson..coz his doter stay sn?

then weols yg ada 3ketul ni nak kelek duit lah...then maknyah sorg ni come out with an idea nak beli penden with dragon symbol..kan taun ni taun dragon..then aku terkejut..yelahhhh nak beli emas tu beb..mau bape sorg huhuhu..then aku suh lah kelet mani each lecturer...aku igt dah kelet kat lectuerr tu kami yg staff gaji ciput ni just tambah2 setakat yg mampu je lah..tp si makyah ni bodohhh kot ye pun suh lah lecturer tu kasi byk skit..then kami yg gaji skit ni just topup2 sj

aku sgt2 terkujat ok...boleh lak maknyah ni kelet dr each lecturer tu sama ngan share kami..aku igtkah boleh la mtk lebih 2x ganda kan..lecturer plak tu lgpun dah kenal lama ngan my boss..ape salahnye bg lebih kan...takan nak bg lebih pun lecturer2 tu nak bising..lgpun
ni 1st time wat collection nk bg penden kt his grandson...haiii org kaya takan kedekut mcm tu sekali...i think lecturer2 tu xkesah pun nak kuar duit RM50 sahaja...SAHAJA ok...tp bukan RM50 ok....kurang pulak tu..adoii sakit hati betul ngan makyahhhh ni...

aku yg x berapa nak mampu ni pun terketaq nak keluar share...tp xpelah mnlah tahu ada rezeki yg lain...huhuhuhu

then yg pelik satu lagi ni kan...maknyah ni suh aku print bb card congrat tru internet...APAKAHHHHHHHHHHHHHHHHHHH WTF ha ni yg aku nk marah ni...ASAL KORANG NI XLEH BELI CARD AJE...HAIIIIIIIII CARD BAPE DUIT JE X LUAK PUN DUIT KORANGGGGGGGGGGG...

AKU AMAT2 GERAM BETUL LAH...last2 aku ckp

BIAR AKU BELI GUNA DUIT AKU JE...ssh sgt share ngan org byk duit..lagi byk duit..nak beli kad satu pun kedekut..tu pun nak berkongsi bagai....KORG X GERAM KE ngan pagai manusia ghope nie....

bila aku kata aku nak beli kad tu kan..boleh lak maknyah yg gaji 2xganda dari aku...x kawin tu..kata...haa oklah tu..so we ols xyah kuar duit lagi...MASYALLAHHHHHH aku rs nak pitammmmmmm..pls tulunnnnnnnnn tulunnnnnnnnn TULUN KELUARKAN SAYA DARI OFIS INIIIIIIIIIIIIIIIIII...

apa2 pun kejap lagi aku kena pi beli kad tu...esok my bos nak fly dah...huhuhuhu
keje ngan 2 ketul lagi terok keje ngan byk org...huh


32 ulasan:

  1. hurmm..susah jgk tu kak...
    kang paksa2 tak ikhlas plak jadinye..
    susah2 sngt bg personal jela.. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulahhh..janji iklhas kan
      tp bila iklas tu pagai kedekut mcm mn...ssh betul nak faham ngan org mcm ni....

      Padam
  2. tu yg aku nyampah bila bab nak kutip duit paling payah...tapi kalu bab beli hadiah aku ok jerrr...betullah ikhlas tu penting

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulah posh fedup betul ngadap maknya tu...
      sakit hati pulak ngan pagai kedekut derang tu

      Padam
  3. pelikkk,sama begitu sekali..ermm!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha taw xpe nyue...xlarat nak tahan hati ni ngan pagai maknya tu
      igtkan bila k.el bgtau k.el nak beli kad tu..say thankyou ke hape..tp boleh lah kata...haaaaaa oklah sgt tu..so weols xyah kuarkan duit...adoiiii mmg rasa nak hempuk2 pala k.el kt dinding jek hahahaha

      Padam
  4. mmg ada yg jenis gtu..kedekut...tp nk wt camner kn

    **kalo dh isi invoice tu send blk ke exabytes

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni betul2 kedekut MT...

      ok thx for the infor on exabytes tu..el dah send...

      Padam
  5. hahaha kelakau lah el nie..hikhik..tapi betul taw el,lagi kaya lagi kedekut..hikhik.aah el baik pakai duit sendiri jerk=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ssh nak share ngan org kedekut ni kan
      hahahahaha

      Padam
  6. eh lupalakharga kelambu rm50 free pos..hehehe..nie dah ada 10 stock.ada lagi 4 sbb lain semua dah oda.stok baru sampai semalam.tapi tak dan nak masukkan dlm entri sbb bz ko nyah.hikhik

    BalasPadam
  7. HAHA .. LAWAK LA . KEDEKUT GILER !

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha kan..lawak giler pagai kedekut cam tu
      kita lah meroyan bagai muahahahaha

      Padam
  8. hurmm lantak lah mereka dikk
    ko jgn pening kepala koo
    kalau mereka bagi banyak tuu
    ko beli mana yg seharga dgnnyee .. haa habis citer
    citer banyak kita lak dpt dosa ..
    nak bg kena ikhlas kan ..
    janji hadoo ! ..
    tahniah buat grandson bos ! .. duk US tuu ;))

    BalasPadam
    Balasan
    1. kakkk..mmg ofis lah ni pagai maknya tu gope tu...
      mmg ponin kepala den...satu hari x wat pagai

      ok yg kelek duit tu ok dah setel...
      hat nak beli kad tu...tu pun nak kelek duit
      sponsor lah satu kan..x luak pun
      adoiiiiiiiiiiiiiiiii sakit jiwa lah kak ngan org kedekut ni hehehehe

      Padam
  9. Sabar beb...anggaplah ikhlas ko memberi..kalau di ungkit dh jd x ikhlas lak..just opinion k..:-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku mmg iklas nak bg takat yg aku mmpu jek
      yg wat aku jd geram tu pagai maknya tu
      kedekut yg amat2...hang sponsor la kad satu..tu pun nak suh aku print tru internet...adoiiiiiiiiiiii tu rs nak hempuk2 kt dinding pg td..hahahaha..last2 biar aku jelah kuar duit skit..apalah sgt kad congrat tu sib bek lah baru taim gaji..muahahahahaha

      Padam
  10. wakakakkaa.. minah x kawin aka gaji beso mmg gitu beb ..
    kemut sgt nak kuor..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kemut nak vampus..smpi rs nak hempuk2 kt dinding td hahahahaha

      Padam
  11. biasa la wei kalau maknyah tak kawin deme memang kede sikit. sebab dorang dok simpan duit utk hari tua. deme takut tak de org nak jaga deme. maklumlah kalau stay kat umah org tua pun kena bayar gak.

    kalau kita ni duk umah org tua tak yah bayar pong. mungkin dia nak dok umah orang tua yang ada classssssssssssssssssssssssss gitu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. t..makya ofis aku ni betul2 kedekut
      xnah satu kali pun dia banjer weols mkn...
      x luak aku rs duit dia
      tp tomboi ofis hang tu pagai cam tu ada gak banjer hang kan
      replace mau ngak hahahaha

      Padam
  12. heheee..kene pk +ve mungkin dorang banyak tanggungan HUTANG yang perlu dilangsaikan sebab tu tak dapat bagi banyak ;p
    apa pon yang lebih penting ikhlas tanpa paksaan ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahahahaha..adylia..adylia tak tahu
      maknya tu ada 2bijik umah sewa..dah setel utang
      mn utang lagi..kete pun abis bayo
      skang dok ngan nephew umah banglo 3tkt
      haaaaaaaaaaaaaaaa pitam kan
      tu pun nak beli kad bising satu ofis nak kelek duit
      mana k.el x meroyan...adoiiiiiiiiiiii sick dis ppl lor

      Padam
  13. salam kenal...

    sekali sekala apo salah nyer kumpul2 duit mcm tuh kan...tak yah lah nak berkira sgt kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. yo yo papa...slm kenal

      tulah sekali sekalo je pung..bkn hari2 ko bersalin muahahahah
      riuh dok kira2 sorang nk kelek bape..dah tau lecturer ngan ko tu gaji besau...kelek la byk skit..ni x..sama je level ngan kami yg gaji ciput..akal xde...haiii td dah ok...dh jd geram balik muahahahaha

      Padam
  14. Marah yang amat ni. Sabolah.... dah orang tu kedekut basi, nakwat macam mana kan. Hahahahaha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kahkahkahkahhhhh botul la yati..marah sgt2 pagi td...layan pagai kedekut mcm tu sapo jo hangin..heheheh..ok ok dah setel semua...kool dah ni hehehe

      Padam
  15. org yg gaji byk nilah lg berkira kak. menyampah btul. pdhal gaji ko ribu riban kot. kedekut taik idung masin

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan kan cha...org gaji byk ni lagi terok pagai..nyamfahhhh
      pas2 kan cha..pas dah setel tu mcm xde pape berlaku..adoiii lagilah sakit tgk

      Padam
  16. sabo2 sis..
    janji ikhlas, dapat pahala.. hjehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. sabo tu sabo gak sop
      tp ngan pagai serupa cam tu rs haiii geram pun ada
      mmg lepas geram kt sini je lah....
      iklas tu mmg iklas..tp pagai kedekut tu yg wat aiii geram sgt2
      cam lahluak sgt duit org kaya cam derang tu huh hehehehehe

      Padam
  17. mmg menyakitkan ati kan nyah bila berhadapan dan berurusan dgn org yg sgt2 berkira nih. Mak pun cam ko gak el..panas jep hati bila org buat kija gitu. Berapa sen la sgt harga card?? Heiii...

    BalasPadam