Selasa, 22 Mei 2012

SENAMAN KECILKAN PUNGGUNG

Sebelum aku tgglkan uols 2 3 hari ni...aku titipkan tips2 cara senaman kecilkan punggung.

Sape2 yg ada mslh punggung besar dan mahu kecilkan punggung ha ape lagi..gigihlah wat senaman cam kt bwh ni. 

Untuk mendapatkan punggung idaman kahkahkahkahhhhhh
selain berjogging untuk membuang lemak di peha/punggung, jom belajar senaman khas untuk kecilkan peha/punggung. Senang saja. Boleh lakukan di dalam rumah.

Caranya adalah:

Langkah 1 – Sandar di dinding


Bersandar di dinding. Pastikan kepala, belakang dan punggung betul-betul rapat ke dinding seperti gambar di atas. Jarak posisi kaki adalah lebih kurang 18 inch dari dinding.


 Turunkan badan ke bawah sehingga kita berposisi seperti kerusi. Pastikan kaki kita tidak bergerak. Tahan selama 30 saat. Kembali ke posisi asal. Ulangi selama 5 minit.


Langkah 2 – Menaiki Tangga



 Berdiri di sebelah tangga. Silangkan kaki kiri dan letak di atas satu anak tangga seperti gambar di atas.




Menaiki tangga dengan menggunakan kaki kiri sehingga kaki kanan kita terangkat. Kemudian kembali ke kedudukan asal. Lakukan selama 5 minit. Kemudian tukar ke kaki kanan pula.


Langkah 3 - Lunge



Berdiri tenang sambil meletakkan kedua-dua tangan anda di pinggang.



Ambil langkah besar ke hadapan dengan kaki kiri sehingga peha kiri kita mendatar. Pastikan lutut kiri tidak melebihi kaki kiri. Kaki kanan kita pula dalam posisi bengkok sedikit. Pastikan badan kita tegak. Kemudian kembali ke posisi asal. Ulang langkah ini selama 5 minit. Kemudian lakukan pada kaki kanan pula.




sumber



SELAMAT MENCUBA

CAIYOKKKKKKK ekekekekeke

30 ulasan:

  1. kalau aku le dok nek tangga umah aku menyilang cam tu. mesti jenjiran dok kata buang tebiat kot.

    tapi kan.. funggung besau la debommmmmmmmmmmm!!!!!

    BalasPadam
  2. wah terbaiklah akan ku praktikkan.. oppps kantoi pungguk besar.. haha

    BalasPadam
  3. mai aku jatuh tangga terguling kalo camtu..

    melentik pulak wei tu the best.. ni pepeh je

    BalasPadam
  4. HIK...hik....
    i like.. i like.....
    nak kecikkan gak... xyoh ssh pkai korset

    BalasPadam
  5. weh n3 ni menyindir aku ni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  6. harus cuba ni... nak kasi cun cam dlm gmbr tu jugaklah...

    BalasPadam
  7. dulu uncle punya punggung kalah ziana zain hahahha..kalau kat sekolah..selalu kena raba..bukan lekaki k..pompuan selalu usik uncle...tapi la ni semenjak sakit dan kurus...terasa cam pegang tulang jer huhuu

    BalasPadam
  8. ehem kalau mama buat camtu..mau sebulan mama duduk kat ward..ha2x.. apapun mama semakin obeslah el..ehem berholiday2 sakan ke tu?..

    BalasPadam
  9. pas ni bleh aku praktik.. nk kecilkan cikit hehe

    BalasPadam
  10. baguslaaa nak teraila mana tau blh kecikkan montot...nampak mudah tapi mesti bukan senang ni

    BalasPadam
  11. kecilkan punggung?? Alaaaaaaaa...tak syeksi la klu kecik je. Ahahahaha..

    P/s: ADa lelaki yg suka klu punggung pompuan besau sket. Hiks

    BalasPadam
  12. Yg kat dinding tu mcm senang..hehe

    BalasPadam
  13. adakah akan berjaya

    BalasPadam
  14. tip tuk besaukan bontot ade takkk....

    BalasPadam
    Balasan
    1. duduk je sehari dekat kerusi, jangan bangun2. sure bontot jadi besar dan lebar. lol

      Padam
  15. heheh kalau selalu sangat duduk pun boleh besau

    BalasPadam
  16. nmpak yg kt dinding tu plg senang tp tu la plg susah..huhu

    BalasPadam
  17. klu tdo bleh bontot bsr x?

    BalasPadam
  18. Perlu cuba ni..hehe

    BalasPadam
  19. Ada ke testimoni yg berjaya ??

    BalasPadam
  20. Perkongsian yang menarik admin. Nak kurus ni kalau tak kena langkah yang betul, protein pun ngelak nak ambik, memang ada peluang badan kurus tapi menggeleber macam orang tua..huhu. Saya ada berkongsi bagaimana vitamin semulajadi dapat membantu menguruskn badn sehingga 5-6 kg dalam masa 2-3 bulan. Untuk ibu menyusu yang nak kurus pun ada. Http://KedaiVitaminFatimah.Wordpress.Com

    BalasPadam
  21. hAHAHA..lawaknya..-_-..komen korang tinggalkan..Apa-apapun..nak try..-_-..benci orang kata//Miss buntut bosar cam gajah sekali sepak tak tumbang*...Mak bapa kau tak ajar ke?,beradap sopan.yang kau sibuk pasal buntut waa pasal..-_-

    BalasPadam
  22. Perkongsian menarik.. Hehehe tq ya

    BalasPadam
  23. Nak cuba juga...dulu masa kurus org suruh gemuk sikit....skrg da gmk org buli sya...

    BalasPadam
  24. wowwww..best ni, tapi larat ke saya bersenam mcm tu? (alasan malas) hehee..
    tips yang menarik, saya tumpang share di blog ye ;)

    BalasPadam