Ahad, 27 Mei 2012

MASTERCHEF SELEBRITI 2012 DI ASTRO RIA


mmg x sabar nak tgk MASTERCHEF SELEBRITI 2012
di ASTRO RIA semalam...mmg best n lawak bebeno
lagi2 ada Farok ngan Angah maharaja lawak tu...mmg x kering gusi smlm nengok deme dua ni..ngan karektor azwan yg superduper hover tu..menambahkan lagi masterchef selebriti seronok ditonton

bila tgk Jehan Miskin..beb dia pandai masak ke?nak tergelak jugak ms Chef Joe kata...kamooo amek daun pasli yg dihiaskan di bahagian ayam mentah?itu bukan untuk dimkn...harap lain kali berhati2...wakakakaka sabau je lah ngan Jehan tu...

yg si Soo Wincci pulak siap buat kepala ayam mengunakan terung..kahhhhh
Dgn kehadiran Juliza Adlizan sedikit sebyk memberi impak pd yg lelain tu...




Peserta Selebriti yang terlibat untuk menderma kepada badan2 kebajikan


Reaksi peserta semalam dgn Cabaran Pertama Pot Luck 



Antara menu2 yg disediakan oleh Peserta ialah:


 Karl Shafek – Apam Baghdad
(aku mmg nak tergelak yg deko si Karl ni taw....boleh dia letak rempah2 tu byk2 kt dlm apam dia tu..ate caner nak mkn...bau rempah tu kuat sgt..potong je nti..samalah komen dr Chef2 kt situ) wakakakakaka


 Soo Wincci – Ayam Bakar Berperisa Kopi dengan Sos Coklat


 Farouk – Puding Roti “Chikaboom ke Bebeh!”


 Serina – Dendeng Belado Minang dan Masak Lemak Pucuk Manis


 Azwan Ali – Rendang Mak Tom Istana Bahagia


nota bijik: smlm bila diteliti...yg ada kreativiti Dr. Fazley, Juliza dan Serina
tp ntahlah..tgk lah smpi yg ke final nti ahaks...

MASTERCHEF SELEBRITI 2012 bermula 26hb Mei, 2012
di ASTRO RIA (104)  jam 9.00mlm atau MUSTIKA HD (134)


9 ulasan:

  1. aah semalam ttk gak, lawakkk je jehan dan so win chii tuuu, siap buat kepala ayam ngan terung, adehhhh, x sabar nak tgk gelagat mereka dlm cabaran sebenar huhuhu

    BalasPadam
  2. tgk artis2 masak best gak kan..mcm2 ragam

    BalasPadam
  3. ehem..EL..mama pun tonton best kan !!..kenapa dia tak pilih salina ek?..mama rasa selina pandai masak mcm papa dia..

    BalasPadam
  4. xdapat tgk..huhuhu..
    xde astro.. :p

    BalasPadam
  5. tak sempat tgk pun el... kuar soping2 plak masa tu...

    BalasPadam
  6. aku nak gelak bila azwan ali jawab soklan chef tu. then aksi si azwan ali bila nama dia di sebut. dia siap dok ckp terkeluar terkeluar ( tanpa suara).

    Aku memang nak tengok si Azwan tu. mesti gamat master chef ni di buatnya.

    BalasPadam
  7. tgk2... okler follow jugak program ini

    BalasPadam