Ahad, 20 Mei 2012

LOVE RAIN


skang ni aku dok giler tgk drama korea kt cenel 391 LOVE RAIN..giler best wooooo
aku rs rmi dah tgk eh..tp aku baru nak layan..b42 ni aku jarang benau tgk drama korea kt astro..tp sekali aku tertawan haaa jgn la nak kaco aku ok....melekat smpi abis muahahaha

LOVE RAIN ni uolss drama yg sgt2 COMEL n OHSEM gilossss... jln cite best...pelakon comel2...tmpt shot pun ohsem perghhhh tiptop lah...aku tgk cite ni penuh dramatik..ada ngis..ada sediih..ada suka..ada malu2 smp tutup2 mata tgk..hahahaha yg best ada smpi titttttttttttttttttttt..ha xleh nak habaq..hangpa kena tgk sendiri la ekekekeke


Sinopsis  Drama Love Rain yang katanya memiliki 20 episode ini telah diputar di statiun TV Korea sebagai negara asalnya. Buat yang belum tau sinopsisnya, Film Drama Korea Love Rain ini bercerita tentang kisah asmara yang berlatar belakang di sekitar tahun 1970.

Serial drama ini bisa dibilang menceritakan kisah flashback percintaan yang terjadi dan terulang di abad ke-21 ini. Dialah Seo In Ha (Jang Geun Suk) yang merupakan pelajar di bidang seni, bertemu dengan Kim Yoon Hee (Yoona SNSD) dan saling jatuh cinta satu sama lain sejak bertemu di sekolah di sekitar tahun 1970, tetapi sayangnya cinta mereka tidak bersatu.

Kemudian saat abad-21 ini, putra dari Seo In Ha yang bernama Seo Joon (Jang Geun Suk) bertemu dengan putri Kim Yoon Hee yang bernama Jung Ha Na (Yoona). Seo Joon merupakan seorang fotografer, sedangkankan Kim Ha Na merupakan gadis yang ceria, berbeda dari sifat ibunya yang pemalu. Mereka berdua saling jatuh cinta.

Tetapi disisi lain, sejarah orang tua yang terjadi sama-sama saling mencintai menjadi suatu bumerang tersendiri. Jadi, apakah sejarah kedua orang tua mereka yang ternyata pernah menjalin kasih akan menjadi hambatan?


pic atas tu taim ms mak Hana ngan bapak Jun tgh bercinta (1970)
pic bwh tu pulak...Hana ngan Jun bercinta pulak (2012)
(dua2 zaman ni dilakonkan oleh org yg sama)


karektor Hana ngan Jun ni kan alololololo comel betul ok


ok ok ok pic atas ni kan episod yg comel ok...Jun g tau kt Hana nti nak malam nak jumpa...so Hana ni dlm diam2 tu dia mmg suka kat Jun..tp segan nak bg tau...then ms detin tu kan Hana yg sllu dressing cam comot n tomboi mlm tu dressing cam gegel smpi dia pun rs janggal...eh giler pe aku ni hahahaha..then tgu pya tgu Jun x dtg...then dia ada skitlah marah...Hana nak call tp katanya eh bkn aku yg ajak detin..dia yg ajak pttnya dia yg calll nape lambt..ms Hana bebel2 tu tup2 Jun smpi...Jun kata..nape lepaskan rambut cam tu...Hana jd segan...taim dia nak jwb tu tetiba Jun kata...comel...hahahah terus Hana sipu2 malu ngan mulut muncung2 suka ekekekeke...taim tu Jun xde mood sbb baru lepas bersekang ngan mak dia..then Hana cam biasa buat2 funny kt Jun...mood Jun pun dah kembali ceria...Jun suh Hana buat funny sekali lagi...tgh2 dia buat tu..dia toleh kat Jun..terus Jun kiss Hana..Hana terpaku..kahkahkahhhh...

Jun: ha kali ni awak igt smpi bila2 saya kiss awak...hari tu awak mabuk...awak lupa yg saya kiss awak..hat ni real pya...sila igt ok

Hana: Terpaku

Jun: kalo awak rasa xmahu dikiss..awak boleh tolak saya..saya kira sampi 10...1..2..3 terus kiss Hana dalam2 kahhkahkahhh

Hana: Tak tolak pun kiss dr Jun


haaa kiut kan...aku lak over taim episod ni taw muahahahaha


LOVE RAIN : KBS 391 Setiap Isnin Selasa jam 9.00mlm
Siaran Ulangan Sabtu 9.00mlm

3 ulasan:

  1. Ngee..mak pun baru2 ni je kena rasukan citer korean tp x tgk citer ni. Mak tgk citer korean yg ptg2 tuh.

    Best wooooo..

    BalasPadam
  2. El mama pun layan citer ni..mama suka dgn heroinnya..cantik !!!..yg tak menaham adegan kiss2x tu hah..ha2x..

    BalasPadam
  3. Hat cenel ni la yg aku dok melekat selama ni, hahahahaha

    BalasPadam