Jumaat, 25 Mei 2012

DRAMA AMEERA


Sekuat mana pun kasih sayang dan ikatan sesebuah perkahwinan, namun tidak dapat menandingi kehebatan zuriat terutamanya pertalian darah dari rahim yang sama. Hayati kepasrahan Ameera, walaupun hidup dalam kemewahan tetapi kebahagiaan yang dinikmati akhirnya terjejas apabila mulai terasa kekosongan kerana masih belum dikurniakan anak.
Atas desakan ibu mertua, akhirnya Ameera mencadangkan suaminya mendapatkan isteri kontrak untuk melahirkan anak. Apakah tindakan Ameera akan membawa kebahagiaan ataupun mencetuskan pelbagai masalah dalam rumah tangganya nanti?
Menyusuli Mahabbah, saksikan buah tangan terbaru daripada pengarah berbakat besar, Murali Abdullah menerusi drama bersiri “Ameera” di slot Samarinda TV3 yang akan mula bersiaran pada 23 Mei 2012, setiap Selasa & Rabu pada jam 10.30 malam dan hari Khamis pada jam 9.30 malam.
Drama bersiri 25 episod terbitan Zeel Production yang mendapatkan sentuhan skrip daripada Sharifah Abu Salem menampilkan pelakon handalan Rita Rudaini sebagai Ameera dan Syamsul Dato’ Yusof sebagai Ameer. Turut membintangi drama tersebut ialah Zarina Zainoordin (Zila), Jasmin Hamid (Puan Suraya), Aishah Ilias (Marisha), Hairi Safwan (Faruk), Reza Hasbi (Zarul), Khaty Azean (Mak Som), Maimon Mutalib (May Yah), Faizal Hussein (Jai), Sabrina Ali (Rozi) dan Aman Shah. Ini merupakan penampilan pertama Syamsul Yusof menerusi drama di TV3 selepas kemunculannya di dalam drama Airmata Maria pada tahun 2007.



Jadi, janganl lepaskan peluang anda untuk menonton drama bersiri ini di TV3!

nota bijik: start aku tgk iklan promo kt tv..aku x sabau2 nk tgk drama Ameera ni..tp tulah terlepas lak drama mggu ni..sbb aku bz skit lor...katanya drama ni mmg mavles...gandingan syamsul ngan rita pun hebat jugak..ni yg nak tgk nxt week...

17 ulasan:

  1. SWEET gilerr tgk shamsul yusoff dgn rita rudaini..hehehe

    BalasPadam
  2. suker tengok rita makin lama makin santek!!!

    BalasPadam
  3. El mama tgk drama ni..nyampah ngan mak mertua mcm jasmin hamid !!! menjadi watak dia..suka sgt ganggu rumah tangga ank dia..ha2x..memang rita semakin cantik skrg ni..

    BalasPadam
  4. best tau drama nihh..
    geram je tgk jasmin hamid yg jd mak mertua dia tuhh

    jom follow makneng

    BalasPadam
  5. Heh aku baru tgk malam tadi dah bengis2 emo.. ;p

    BalasPadam
  6. best citer nih! suka. sweet pasangannya

    arianamengomel.blogspot.com

    BalasPadam
  7. haku rase haku dah minat kat rita lah sejak tengok diyer berlakon teratak shamsiah tuhh...sblm neh haku macam tak perasan pulak yg rita neh cantik..apsal dua tiga menjak neh haku rase diyer cantik lakk..:P

    BalasPadam
  8. Owh, dh start ek, aku Nk nengok Rita ni, makin cntk kan dia beb...

    BalasPadam
  9. Rita ngan Syamsul sepadan lah..
    tgok macam romantik giler firstly episodenyer
    macam nak dating ngan bf plak...
    touching,feeling..romantic giler

    BalasPadam
  10. Rita ngan Syamsul sepadan lah..
    tgok macam romantik giler firstly episodenyer
    macam nak dating ngan bf plak...
    touching,feeling..romantic giler

    BalasPadam
  11. best gler gmbq ameera
    tapi knpe plak heronya mati

    BalasPadam
    Balasan
    1. Plot cerita episod akhir ni main tangkap muat aje
      betul2 potong stim (anti klimax)
      Banyak kelemahan dan tak logik
      Menyesal ikut sampai habis episod...

      Padam
  12. camanalah polis boleh serbu semberono aje
    Itu macam ker kaedah polis menyelamatkan tebusan
    Nampak bebenor tak logik
    Ehh! boleh sempat menyusup pulak dalam bonet kereta yg terang2 berada dlm kawasan pengawasan
    Faruk (ketua penculik) boleh relaks aje..confident tahap tak logik

    BalasPadam
  13. serius xpuas hati ending ameera...
    macam nak cepat habis kan cerita dan tergantung...
    ade Ameera 2 ke???
    suke sgt tgk rita+syamsul <3 <3 <3

    BalasPadam
  14. thu pon.......sye pon xpuas aty ending dye........yg zela mati mmg btol ar..tp phal lak syamsul pon mati......spatut nya dye org kne jdi 1 epy fmily la..............yg faruk 2 pun sme.......ley lak cm 2 polis lepas kan.......zarul per cter...........XPAUS ATY LANGSUNG.....xpenah miss cter 2 ble ending da cam cter india lak...........

    BalasPadam