Khamis, 31 Mei 2012

CANON OR NIKON?


alahai yg mn satu pilihan hati kami
NIKON or CANON
ritu sebey NIKON sj
paling kuat pun D90..tp tu model lama eh
tp ada yg kata rmi org dok let go D90 nak amek D7000
tgk hat D7000 perghhh bila pgg mmg best gilossss cam photoG pro pulak

Wiken nak pi sebey CANON pulok

ntah mn satu lah yg akan menjadi milik kami


nota bijik: cam lah terer sgt guna dslr tu...nak tekan punat start pun x reti..muahahahaha....konon2 xmo beginner nak terus jd semi pro gitu..kahkahkahkah layan je lah kehendak laki bini ni

apa kata uols..mn satu jd pilihan kamooo org? 


camera compact kami dah uzur..tgu nak kebabom je tu...huhuhu


21 ulasan:

  1. Nikon D70 memang pergghh gambar dia :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. D70 eh uzma...
      haiiii nti nak sebey dulu rege..kalo under bajet...aii grab it hahahahaha

      Padam
  2. D90 ok jer...tp tu lah..versi lama la sket, hehe. D7000 bagus..mmg best. Akak skang asek nk pegang D7000 aje dari D90 tu, hehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. dua2 akk ada eh...bestnyerrrr
      tp D70 tu mahal kak..rs xmmpu...
      rsnya canon lebih murah dr nikon kan kak

      Padam
  3. Nikon..!!Nikon..!!Nikon..!!Nikon..!!Nikon..!! hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. thx bro for the opinion..
      rata2 kt msia ni rmi pki Nikon kan

      Padam
  4. SAYA PUN TAK TAHU MANA SATU.. DUDUA AWESOME T__T HAHA

    BalasPadam
    Balasan
    1. takan nak beli dua2 skali rina...pitam akk hahahaha

      Padam
  5. Ko buat n3 utk aku share skali la ye? Ko tgk laaa aku nye blog SEDIH! Smua pakai fon gambonye. Ade digital cam. Sll bwk kemane2 tapi hp jugak kami guna.. Plan lame dah nk beli dslr.. Tapi tak gakk beli2 nye. Klu handbag tuh laju je kn masing2 ;p Sile sebey2.. Nnti share taw? Nk share dslr ngn aku pon aku sudi jer.. Hakhakhakhaktuih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. HP ko xpe lah beb..leh save byk2 gambo
      HP aku..oh shedihhhhh...baru save 1 gambo dah x leh save lagi
      haaa sian kan..HP pun tu tgu kebabom jek..tp boleh anto SMS ngan make kol pun jd lah...

      ok pe gambo dr HP ko...aku igt ko edit...cantek jugak nok

      Padam
  6. aku kalo dpt compact camera pun dah cukup bertuah..
    dslr.. haku tidak mamfuuuuu!!
    mengharap c3 tu jek la.. :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. compact camera sy kak dah terok sgt..
      alang2 sy beli jerk dslr
      ha sy pun x mmpu..tp sy menabung ekekeke :)

      Padam
  7. tu jgkla yg adik duk tnye b4 beli dlu..
    last2 nye beli nikon..setelah membuat pertimbangan atas kelebihan dan kekurangan nya.. :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. dek..ko pki nikon ke bkn canon?

      Padam
  8. vote for NIKON..bessnyer mesti gambo lawo2

    BalasPadam
    Balasan
    1. nikon eh beb...
      rmi dok kata nikon ni...
      adakah nikon penambat hatiku muahahaha

      Padam
  9. Kalau Nikon body dier berat sket..n kalau Canon body ringan n senang bw.tapi kalau jatuh mmg nangis ko! Kalau ko opss Canon..amik lah 660D..n kalau Nikon mcm Kak Lona suggest tue..aku pon nk upgrade bila da modal but model yg lagi advance ah..:P

    Beza Canon ngan Nikon..kt Canon ms view gmbr kt kamera nmak sgt cantik..tp bila dh trf, so so jer...but kalau Nikon...perghhh...

    More a less..both pon ada own benefitnya gak..tp kena pdai amik gmbar ah..kalau kamera mahal but art of seeing x der, rsnya no point gak...tp kalau creatif with art of seeing..kamera cikadok besa pon nmpak cantik..:-)
    Just an opinion k..choice is in your hand..:-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. adoiiii ni yg ponin nak pilih ni muahahahaha

      Padam
  10. dah sumer pilih nikon nak nikon gaklah?nak bg nurul ek?heheh

    BalasPadam
  11. Nikon eL.. Ko beli Nikon erk?!!
    Haku guna Nikon D3100 {cap budak sekolah menengah nyer tu}
    X mampu nak beli yg tahap Nikon {cap diploma cam D7000} tu babe.. ;D
    Apapun brand model yg kita guna babe..
    Bagi aku "SKILL" tu penting..
    :D Selamat MENEMBAK EL!!!!!!
    Aku usaha cr entry ko yg ni tau.. ;p

    BalasPadam