Selasa, 17 April 2012

MEE SOTONG AND COCONUT SHAKE PADANG KOTA LAMA, PENANG

Huwaaaaaaaaaaaa...lama x berblog kau..ni gara2 lappy kt umah ntah hape lah problem
nak kata connection streamyx ok siap technician TM mai cek lagi..nak kata modem ok..nak kata lappy pun ok...dah wak g kedai...try test leh connet x ngan tenet..tp cek2 ok plak..g plak kedai yg beli modem ritu masih ada garanti...tp bila they all cek ok semua..tp  time balik umah plak xleh connect.....haaaa x tau lah problem apeeeeee..so caner eh ponin dah ni

smlm plak sibuk ngan umah baru aii...3taun menunggu akhirnya jd hakmilik kami muahahaha
smlm dok pi tgk...dah setel wiring api ayaq..cuma nak wat grill sj..tup2 ada org call nak tgk umah
haaaaaaaa terus confirm nak msok mei ni..alhamdulilahhhhh

penat betul smlm...ngan xde mood lappy problem..ngan anak2 xleh duk diam
lagi2 hat kecik tu...haiiiiii dah berakal tgk kakak abg meriah sn sini..dia pun ligat...mama penatttttttttttt terus mencuka...hahahahaha en. od terus bw pi makan mee sotong padang kota ngeeee

sape2 yg mai Penang ni kalo lalu kt Padang Kota Lama..leh singgah mkn kt dlm food court ni..kat situ ada dua food court..satu kt tepi laut tu..satu tu kt ngan padang...ha mee sotong ni ni kedainya kt padang ok (Ahad tutup)..mmg mavles ok..plak tu dok teringin nak mnm coconut shake kt mlka tu..ape..klebang ke hape...
 

Mee Sotong


Coconut Shake


nota bijik: insyallah aku akan buat maraton bw kt umah korg eh...start from NOW..hahahaha

16 ulasan:

  1. wah seronoknya. congrats kak dh ada rumah sendiri. mesti lega kan :)

    nanti pi penang akak jd tourist guide pls :p

    BalasPadam
  2. kat penang ni mmg bess food heaven...sumer makanan sedap2 belaka...coconut shake tu tak pernah rasa lagi

    BalasPadam
  3. huwaaa...t jgn lpe jmput wat housewarming.. :p
    nyum2..terliur kot tgk mee tuh..haishh

    BalasPadam
  4. adeh mee sotong kau bikin aku terliuq... best nak pindah rumah baru

    BalasPadam
  5. Padang kota lama tu bnyk kedai el..hak mana 1 kdai nya?? biru sat g mata mak nak p cari 1-1 kedainya..

    P/s: Hat ni la hang kata nak pi buat marathon kat blog tu naaaa...?? Hohoho..blog mak tu kena la nooo??

    BalasPadam
  6. Eh..lupa nak habag bagi..sebab dah hang dah pi buat marathon, terima kasih la nooo..hihihi

    BalasPadam
  7. fuh.. memang sedap wei mee sotong tu i tell u. tapikalau lunch time pi, memang lama la kena tunggu. Aku suka eskacang dia. ciput je tapi sedap. dia buh plak dalam bekas steel tu. sejuk sampai ke kerongkong.

    BalasPadam
  8. fuhhh... sure sedap mee sotong kering tu... mmg x pnah makan lg.. biasa mkn sotong kering fresh2 gitu je

    BalasPadam
  9. tahniah & selamat berpindah .. lepas pindah penat sebulan pun x hilang ekeke.

    sedap nmpk coconut shake tu ,blum pernah cuba .

    BalasPadam
  10. seronoknya dah nak masuk rumah baru...mee tu nampak sedap

    BalasPadam
  11. amboihhh, sutun sesaja kat atas mee tuh :P


    sanun pon ade shake2 tuh, xyah turun jejauh, hehehehe

    BalasPadam
  12. mak aii sedapnye mee goreng tuu.. ayoyo sgt meruntun iman ku hehehe

    BalasPadam
  13. alahai el...akhirnya kuar entry mee sotong n coconut shake sebijik macam en hubby makan masa pi penang last week. izan yg dok umah ni dok terbayang2 n terliur2 jelah kesedapannya. tak kira... cuti skolah ni nak paksa dia bawak kitorg jalan2 pi penang juga!

    BalasPadam
  14. ehem terliur tenguk mee sotong tu..hukk2x..rasa nak terbang kepenang skrg jugak !!.. ha2x..

    BalasPadam
  15. amboiiii warna dia ala mencileh ai tengokkkk uols..memang layan la dengan shake shake tu huhu..

    aih bila nak start diet kalau tengok je berselera ni..adehhh

    BalasPadam
  16. Myra akan pekena Mee Sotong dan Coconut Shake ni tgh hari ni..

    Wewiiittt sedapnyer ;)

    BalasPadam