Jumaat, 20 April 2012

THE GREATEST LOVE - DRAMA KOREAN

en. somi pandang bini : amboii2 mama kamooo kalo tgk drama korean x bergerak...anak pggey pun wat xtau jek...tersengeh2...gelak sorg2...
bini: lama x tgk drama2 korean ni...sib bek last week tertgk drama ni..best plakkk (ckp x pandang en. somi..fokus pd drama tu) muahahaha
en. somi: psl pa depa tu ckp cina plak...xleh ckp korean ke
bini: biaq pi lah...smbil gelak sengih2 memanjang

giler siyes best plak layan drama korean THE GREATEST LOVE ni..aku suka benau kalo jalan cite dia mcm drama ni...dua laki berebot pompuan xbape nak lawa...punyai karakter yg menawan..w/pun 2org laki tu rmi peminat n ada gf...tpi derang tu tertarik ngan Ae Jung tu...mmg drama ni komedi love lah..rugi x tgk ok


Sinopsis THE GREATEST LOVE

Drama "The Greatest Love" sendiri memiliki jalan cerita yang cukup unik, dimana karakter utamanya Goo Ae Jung merupakan salah satu mantan personil girlband. Jantung seorang aktor papan atas yaitu Dokko Jin tak di sangka mengenali suara penyanyi sebuah lagu yang membuatnya berdetak 10 tahun silam. Jantungnya langsung dagdigdug tak karuan bila berdekatan dengan Ae Jung.
 

Dokko Jin sendiri sudah punya kekasih Kang Se Ri, yang dulunya juga satu grup girlband bareng Ae Jung. Lalu satu tokoh lagi melengkapi cinta segiempat (khasnya drama Korea..!), Yoon Pil Joo yang seorang dokter yang sama sekali tidak ada kaitannya dengan dunia hiburan tidak sengaja bertemu Goo Ae Jung dan mulai jatuh cinta padanya.


Goo Aee Jung (Gong Hyo Jin)

Dokko Jin (Cha Seung Won)

Dr. Yoon Pil Joo (Yoon Kye Sang)

Kang Se Ri (Yoo In Na)


Setiap Isnin-Jumaat pukul 8.30mlm-9.30mlm TV8


nota bijik: aku pun tgk time episod 3/4 kot terus melekat hehehe
apa yg aku fhm lah kan...Aee Jung ni msok dlm rancangan Pilih Pasangan (5org perempuan)..rmi yg x sangka yg Dr Yoon pilih 4 org termasok dia. Dokko tu plak sm2 bidang ngan Ae Jung
dah lama kenal. Dokko ni dah ada gf si Kang Se Ri tu (host Pilih Pasangan). Ntah cam mn Dokko ni tersuka lak ngan Ae Jung ntah nape bila npk Ae Jung jantung dia debo2..hahaha. Then Dr Yoon tu plak pun suka kat Ae Jung. Dokko ni x sukalah Ae Jung rapat ngan Dr. Yoon n dia rs segan lak nk bgtau kat Ae Jung yg dia suka kat Ae Jung tu. 

12 ulasan:

  1. Haha.. Cite ni memang best kak.. Menang banyak award tahun lepas.. Dekat 5 kali kot saya ulang-ulang tengok drama ni.. Tiap kali nengok tu jugak saya gelak, saya nangis berbakul-bakul.. Haha.. :p

    Tengok drama ni pun sebab Dokko Jin.. Karakter drama Korea yang mantop!! Dan macho!! Haha.. :p

    BalasPadam
  2. tak de masa la wei nak nonton.... baca sinopsis ni je lah

    BalasPadam
  3. Rajin hg layan...sek bek aku x tjebak ag...tp kwn aku addicted giler! Hr2 dgr dia dok citer..ekekek

    BalasPadam
  4. Lappy hang lom baik demam hek? :P

    Aloh, aku xleh plak tgk time tuh, hb aku Nk nengok berita, hukk

    BalasPadam
  5. aduyai teringat zaman muda mudi dulu...mmg layannnnnn citer korea

    BalasPadam
  6. aduhh x der masalah dik nak layan citer korea nie huhuh

    BalasPadam
  7. semlm pun ada tgk sikit citer nih

    BalasPadam
  8. EL mama melayan ceta ni..tapi kenapa hero & heroin tak berapa nak ensem..hu2x..biasanya ceta korea ensem2 & comil2 je..heronya..

    BalasPadam
  9. klu cite the greatest love tu dah habis tk sronok la..... bile nk buat siaran ulangan lagi heheheheh......

    BalasPadam
    Balasan
    1. memei aaa takde temme pon klu tak de diorang buat siaran ulangan tak soh temme

      Padam