Jumaat, 16 Mac 2012

Samila Beach Songkla Thailand - Pantai Ikan Duyung

dah abis bersopin kami terus menghala ke pantai plak..Samila Beach, Songkla yg terkenal dgn mermaid tu
lagenda ikan duyung...rata2 yg dtg sini sure x lepas peluang nak bergambar ngan patung mermaid tu..hahaha

siyes giler cantek pantai dia..lagi cantek pantai2 kt penang tu...dah lah cantek..bersih...luas panjangggggg gilerrrrrr..mcm kat krabi n phuket lak..(bilalah dpt g sini kan en.od ahaks)

ms kami smpi Samila Beach ni dah tghari..panas jugak lah..cam biasalah budak2 kalo dah kat pantai org jual layang2...org kata kejap2 nak rest..ha x henti2 mulut tu dok kata..layang2 mama..layang2 abah..nak layang2..adoiiiii tensi tul muahahahaha


see betapa luas betul pantai ni..leh npk dua ketul pulau..nice


time panas2 pun org ramai dok berpiknik bagai


hat ni lah budak2 tu dok bising.....aku igtkan mahal riso jugak....tp siyes murah gilerrrr RM5 jek seketul kalo kt Qbay tuh..mau puluh2 henget..kijammmmmmmmmmmm hahahaha
 

ha tgk lah tu..mcm depa pya tempat x hirau lgsg org dok lepak2 situ...hahaha sini sng nak main layang2..sbb luassssssssssss..anginlak kuat....seronok budak2 tu
 

ada patung kucing n tikus...ada lagenda disebalilk patung tu..tp ntah aku x bc pung hahahaha
 

alana yg seronok dilepaskan..kemain
 

see smpi tersengihhhhhh..yeayyyyyy dpt lari2..ha jatuh gedebommm ngis2..larikkkkkk lagiiiii hahaha
 

see..ada npk x ikan duyung tu..si mermaid lagenda tu..bkn lagenda mahsuri (jeling2 mak) kuang3x
 

dpt gak aku tgk mermaid ni muahahahaha..aku igtkan besauuu lah patung ni..alahaiii beso aku je pung lalalalala


ha en. od sila pgg tmpt lain...hahahaha

so ni last tmpt yg kami sggh...benonye byk lagi tmpat lain x dpt pi..mcm ice dome tu...giler mahal 1pax = RM30 pergi balik..xpe leh g lenkali kan t..kan CNN :)

lgpun kami g kejap je..giler nak tawaf satu hatyai tu muahahaha..berhabis tuk sopin je ritu

14 ulasan:

  1. best nyer k.el p jln2 kat pantai samila...
    nyue nm je buat video travel..tp xpernh pegi pon..huhuhu....
    k.el nk souvenir?hahahaha

    BalasPadam
  2. bessnyer ko dah pi kat pulau duyung ni...me kempunan nak pi huhu

    BalasPadam
  3. ni yang wat teringin nak pegi lagik!!!!

    BalasPadam
  4. Wah tau tau pn ada kisah kt pulau duyung tu kak. Tgk pantai dia mcm biru je. Bestnya

    BalasPadam
  5. kan kan kan kannn...:)

    Naper tak pakaikan alana cekak santek tuh *suker tengok diyer pakai cekak gedabak tuh,chomel.*

    haku pon maser bacer intro ko tuh haku bayangkan duyung besorrr dok menempek kat tepi pantai ghupernyerr secoet jerk...hahhahahha...

    Tapi pulau diyer memang nampak cantekk...mesti bestt..:)

    BalasPadam
  6. hahaha..... tingat aku masa gi sini. dok pulun tangkap gambo sambik pegang tetek duyung tu. sampai shining tetek duyung tu. mesti ramai dok pi pegang tetek duyung tu.

    yang bestnya, aku leh makan kelapa laut tu sepuas hati sebab murah gilerrrrrrrrrr kat sana.

    tengok hang pi sana, rasa gatai kaki nak pi pun ada.:D

    BalasPadam
  7. aku ada gambar duk bersimpuh ngn mermaid tu.. tak leh tunjuk sbb gambar tu pakai bj nampak tiak kehkehkeh!!!
    lama dah... masa tu adam baru 1 tahun lebih ke 2 tahun. aku tgglkan anak dan suami berjimba ngn rakan2 di songkhla... :P

    BalasPadam
  8. aku hingat x do dh gambo hampa kat ikan duyung tue.. hehhee.. en od, ati2 ya kang kena pelempang dek el tue hehehe

    BalasPadam
  9. OWh...songkla ngan hatyai tu dekat2 aje ker?? ni mmg tau jalan ke....atau tgk gps gak ni??

    BalasPadam
  10. lama dh x g picnic...terasa aura kepantaian tu :)

    BalasPadam
  11. Cantik jer panas.. time zie pi hujan pergi pulak tahunlagi sekali hujan jugak.. kelam kabut dibuatnya..

    BalasPadam
  12. ehem..holiday sakan EL !!..

    BalasPadam