Rabu, 21 Mac 2012

Rojak Tonggek, Pantai Road Butterworth

gnah dgr ROJAK TONGGEK x...kt area kamoo org ada x org jual ROJAK TONGGEK
kt penang ni ada satu tmpt dinamakan ROJAK TONGGEK...perghhh mmg femes lah
aku adalah pengunjung tetap since kapel lagi

ROJAK TONGGEK ni terletak kt pantai road belah seberang sn tu area butterworth
berhampiran ngan jetty..kalo tya org kt area situ sure tahu pya :)
nape pggey ROJAK TONGGEK..sbb mkn smbil tonggek...nak cicah sos rojak tu kena tonggek sbb takut meleleh2 plak nti...tp aku ok jek xde lak bertonggek bagai...sopan jek muahahahaha

kuah rojak dia mmg maveles...terbaekkkkk
mcm2 rojak..pilih ajek...semua aku bedal...mmg meroyan lah
satu cucuk 4-6 kupang...jgn kome2 buang lidi tu..nti tokeh tu nak kira hehehe


kuah rojak nya yg maveles..terbaekkkk


mcm2 ada...sengkuang, jambu air, jambu batu, tauhu goreng, fishball goreng, sotong, carrot, mempelam, buah amra, timun, epal, telur puyuh, mempelam..haiiiiiiiiiii byk lagi lahhh semua sedap2 belaka


haii kecur lidah tgk hahaha..kalo mkn ni mmg x sedar diri..smpi en. od kata..woi stop la erk..hahaha


see xde lah nak bertonggek bagai...leh jek mkn sopan2..:)


kt situ ada 3 4 ketul gerai jual benda yg sm..yg lain2 tu ada jual popia, kacang rebus, beger, air :)


perniagaan bukak xtentu..dependslah kalo ada...rejeki korglah..kalo xde...esok dtg lain hehehe


ekceli g mkn ROJAK TONGGEK tu sbb kebetulan g attend kenduri kawin kwn en. od..so snggah kejap
otw nk balik tu..tgk2 diam je budak2 tu kt seat blkg..see tido cam tu sekali...muahahaha


pas2 kami sggh beli jco..lama x bedal...kamo org tahu sape yg abiskan semua ni...tu abg danish..sejak 2menjak ni selera dia mak oiiii riso aku..takut badan dia naik balik..skang ni dok control huhuhu


beli jco dpt free popcorn..kamo org tahu sape abiskan ni...sayalah muahahahaha

nota bijik: kt penang ni ada lah org jual rojak tonggek..tp x sesedap x semeriah kt pantai road ni..ada jual kt queensbay tu tp kt area jetty pantai jerjak nun :)

11 ulasan:

  1. Mcm stail mkn steamboat jek, amik berapa byk, lidi jgn buang...

    Nmpk menyelerakan

    BalasPadam
  2. hahaha... aku makan gak rojak tonggek ni. tapi kat up town bandar perda. masa time preggy Aleesya, punya la dok gila makan. tapi aku tak tonggek cicah di situ. aku beli bawak balik.kalau idak pun aku bungkus tuang kuah rojak tu dalam plastik. sambil jalan sambil makan. muahahaha...

    Aku tak mo tonggek kat situ sebab kuah tu, sat orang ni celup sat orang tucelup. aku ambik asing. hehehe...

    BalasPadam
  3. seyes name pon rase nak terangkat dh...hahaha

    BalasPadam
  4. telioq aihhh bila baca entry nihhh

    BalasPadam
  5. rojak tonggek? Nyue xpernah rs rojak tonggek..cm rojak buah erk??
    post kat nyue k.el..he3..

    BalasPadam
  6. pergh tgk rojak tu... sedapnya. mana nak cari kat KL ni. psr mlm tak fresh.

    BalasPadam
  7. huhu. rojak tongek satu.. amboi.. anak2.. comel jep tido.. huuu

    jom tambah ilmu sikit..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/turunnya-nabi-isa.html

    BalasPadam
  8. Grrrrrrrrrrrrr!!
    El! Ko saja tau..
    Saja suka2 wat aku terliur..
    Pulut Mangga ler..
    Rojak ler..
    Donut ler..
    Popcorn ler..
    Grrrrrrrrrrrrr!!

    BalasPadam
  9. alahai.. sian budak 2 org tu terlentok. mesti sakit tengkuk depa...

    BalasPadam
  10. ehem sedapnya rojak..untung EL duduk kat penang, bolih makan sedap2.. :)

    BalasPadam
  11. wooww..lain drpd yg lain..kat seremban ni takdo jumpa lagi..

    *alaaahai..kesian tgk abang ngan kakak tu tido camtu...

    BalasPadam