Sabtu, 10 Mac 2012

Restoran Hamid, Hatyai, Thailand (Part 3)

dah dpt otel..mandi2 n solat..terus kami bersiap..perut dah berk-pop dah..time tu dah nak kul 3. Ok rata2 org msia yg mai hatyai ni sure sggh mkn kat Restoran Hamid ni...sbb halal n dibuka 24hrs ok..ekceli kt sini sng nk dpt mknan halal..belah malam byk lah..siang2 ni yang aku npk Restoran Hamid, Restoran Salma then adalah 2 3 gerai halal tepi jalan/lorong kedai2 tu..

Restoran Hamid ni berdekatan ngan otel yg kami stay tu..tepi jalan sebelah Lee Garden Hotel/Plaza
xyah nak naik tut tut bagai..jln kaki jek..:) Macam2 menu ada..dari tomyam smpilah western..so ngan perut yg tgh lapaq giler kami pesan menu tomyam lah..nak rs tomyam made from thailand hehehe..tu dia pya lapaq smpi bertambah nasi ok hehehe


Akhirnye smpi gak kami kat Restoran Hamid yg heboh diperkatakan oleh blogger2 yg dtg ke Hatyai :)


Alana yg gud gel..budak 2org tu..adoiiii ponat nak jaga ok..x reti dok diam..tgklah kakak tu dia plak nak dok dlm stroller...siap nak bersuap dlm stroller lagi..hemmmm...adek mmg cool jek 


Yg pelik kt sini kan..order milo ais...tp rs bkn milo..cam rs susu coklat yg rs xleh telan lgsg..xsedap hahaha..terus abg danish order ayaq sirap...


Tomyam PokTek (seafood) tp rs tomyam dia masam2 lah


Telur bungkus..yg dlm tu mostly byk cabai ngan sos sj..ermmm boleh lah nak mkn...dah lapaq kan



Kailan Sos Tiram...ermmm oklah rsnya

Total semua sekali RM60..huh mahal benolah...kalo mkn kt msia x smpi 50 jek tu pun lauk penuh...rs restoran ni mahal kot...

tgh2 makan tgk cuaca mcm nak ujan...tgk jam haii dah kul 4...caner nak g floating market kalo ujan ni..tp rmi org kata kalo g hatyai ni x g floating market xsah..wajib tu...apalagi kami berdesup lah pi jugak ok...alang2

g floating market naik tut tut...best betul next n3 k :)

nota bijik: aku rs sape2 nak g sini..bw makanan sndiri..cukuplah biskut ke megi ke kot2lah tgh2 mlm lapar ke..anak2 lapar ke kan smentara nak pi cari kedai halal..sbb kedai2 kt situ even 7E tu pun mn ada halalnye..dah bkn negara islam kan huhuhu

11 ulasan:

  1. Mahai beb, rsnya kat sini x smpi 50hengget...

    BalasPadam
  2. makanan kat sini mahal sikit....tapi bolehlaaa....windu nak pi Hatyai...

    BalasPadam
  3. mahal pastu tgk mcm tak brp nak sedap je huhu

    BalasPadam
  4. klau area sana FIL aku terror kedai mkn mana sodap.. sbb dlu dia keja sana lama.. :P

    BalasPadam
  5. deme pun charge mahai noh. mungkin hang tak speaking siam sepatah dua. kata pi la. tamrai ka, mairu ka, meydai ka..

    atau pun hang kata "chan Rat Ter" teruih dia ikut hang balik. hahahahahaha.

    BalasPadam
  6. entry mkn2 lg...huhu lapo...

    BalasPadam
  7. aduh. aku nk gi la... hu3...

    BalasPadam
  8. Amboi ko el!!
    Sonyom2 jo ekau bilo bergomba erkk.. ;p
    Jalan sakan ko el..

    BalasPadam
  9. ehem bestnya dpt ke hatyai.. :)

    BalasPadam
  10. tu diaaa...dah jejak hatyai!! syioknyee..

    bab makanan..bile p negara yg bukan majoriti islam..bekalan mmg kene bwk,
    dan seriusly makanan HALAL dimana2 negara yang bukan beragama islam mmg mahal..

    BalasPadam
  11. Hamid & Salma memang mahal...kami klu g sana naik tut2 g restoran luar sikit dr Hatyai...lbh murah n sedap...bgtau kat driver tu nk g mkn kt restoran selain dua ni..diorang tahu.paling senang g makan nasi ayam Daica..bgtau driver nasi ayam Daica diorang tau pya..klu jalan kaki dlm 200 meter jer..situ harga n rasa ok...selalu makan dlm 4 org dlm 400bath...puashati...sedap n kenyang...
    Hotel pilihan Grand Plaza ni ler..senang nk ronda dekat tempat soping makcik2 ckp suka hehe

    BalasPadam