Khamis, 8 Mac 2012

Pasar Bundle Khlong Ngae (Krongek) Thailand (Part 1)

yezaaaa lega GA pun dah start
sape2 lom join lagi...sila terjah SINI

mgu lepas akhirnya aku dpt jejak kaki ke Hatyai..kira 1st time dpt berjalan luo msia
mmg dah nekad nak pi sn...motif nak sopin baju anak2 yg lama giler x beli since raya taun lepas perghhhh sian anak2 mama baju2 semua dah singkat2 buruk2 koyak2 belaka..so mama dpt rezeki skit dptlah sopin sakan kt Hatyai tu alhamdulilah rezeki anak2 semua tuh...

kami pergi bersama mil..mil pun dah lama nak pi sn since en. od pun sllu g sana sbb ada biz skit..so dah expert jalan2 kt sn..hehehe so kami bertolak pagi dlm kul 5.30pagi...paspot jgn lupa..hahaha kami pergi nek kete sendiri perjalanan yg sejuk2 tu mengambil ms 1 jam lebih. Kami sampai di border pass..sib bek x rmi org...en. od kata kalo hari cuti..beratuq pjg smpi  berbelit2 hahahaha...nasib anak kecik aku tu x buat pagai..dah setel cop segala..kami menikmati sarapan kt tepi jalan betul2 dekat ngan pintu msok ke siam/thai tu..kami just menikmati bihun sup, nasi goreng paprik sahaja dan terus menuju tempat en. od selalu beli barang

Pasar Bundle Khlong Ngae (Krongek) Thailand

 Krongek, apa tu? Mat-mat bundle yg tau apa tu Krongek. Sini la terletaknya pasar bundle yg bole dikatakan besar gila kat Thailand.  Tempat ni sebenarnya satu pekan kecil di Selatan Thailand. Tengah2 Sadao dan Hatyai. Kalau dari border tu ikut jalan ke arah Hatyai..leh npk signboard Khlong Ngae belok kanan :)

tempat ni syurga bundle..giler byk jual brg elok2 belaka..rambang mata tgk..tu pun baru skit kami tgk..belom betul2 pusing abis..penat satu hal..panas satu hal..anak2 x mandi lagi..rimas..pas beli brg2 kami pun terus ke hatyai cari otel nak tido semalam sj...teruja abis aku ms tu hehehe


mil aku adalah nak beli cadar..sekali tawar menawar lah...terus tokeh fomfuan tu kata..medai medaiiii medaiiii hahahaha..kalo hat x tau ckp omputeh/melayu tu pakai calcalutor jek nak tawar menawar


x puas wooo jln2 sini..dok teringat lagi brg2 kt sini adoiii...


penat berjalan..penat tgk sn sini..kami take a break dulu...minum air daa
(bs ritu adalah en. od..hahaha sbb kami org fomfuan nak bersopin)




so next stori psl otel plak...

13 ulasan:

  1. Hang boring sakan no... Beli toto piuk belanga skali?

    BalasPadam
  2. OOO pi hatyai nooo...bessnyer....kat bundle ni aku tak pi pun...nanti buleh terai pi....citer lagi nak baca ni

    BalasPadam
  3. hahaha.. besar giler kat sini noh. kat sini jugaklah org kita dok ambik bundle balik mai juai kat m'sia.

    Best noh. mcm pekan hari plak aku tengok. sebab dia bukak tepi tepi kebun getah. tak silap aku le gambar tu nampak mcm pokok getah.ngeee

    BalasPadam
  4. perghhh layanzzz abes la bershopping nya hg kan el.. wantie pon nk g cini jgk.. aku nak jgk tp ujung2 thn la kot hahahha..
    aku x pernah smpi hatyai tp slalu aku p pattani & yala ja sbb c2 umah adik beradik mak & abah aku :P

    BalasPadam
  5. el!! untuk Aqil ada x ko beli apa2?!
    Hik3!!!!!
    el, entry contest kat blog aku esok erk auto publish.. dah publish aku letak link kat sini..
    Banner aku gantung esok jgk.. ;)
    Punya semangat aku nak join.. ;p

    BalasPadam
  6. borong!! borong!! ckpo tak tgn nak membawak tuh??

    BalasPadam
  7. Hmm...akak tak reti nk beli bundle..naper ntah. nk kena belajar membeli bundle ler ni kot..hehe
    akak ni bkn apa..rasanya dari beli bundle tu baik beli yg baru takde jenama terkenal pun takpe, hihi..teruk kan..

    BalasPadam
  8. wahhh best neh sopingg sakannn ko...
    makan makan kat saner ok ker?
    ko pegi ikut bukit kayu hitam ker El?

    BalasPadam
  9. Dah 2 kali dgr nma tempat nie naik. Mcm nak pegi skang jgk. hehehe

    BalasPadam
  10. sakan bershopping ke el?..best kan !!..bila lagi nak perabis & keringkan poket en.od tu kan..ha2x..

    BalasPadam
  11. talib lib oiii....bila pulak nak pi....
    bleh kita pi skali...

    BalasPadam
  12. Salam.Macam mana nak pi tempat ni?masuk ikut bukit kayu hitam ke padang besar? Dari boarder tu ambik cab ke ape ke?

    BalasPadam
  13. Weiii...dok syok2 baca....tiba2 npk kawanku abd mutalib rupenyer......ha..ha...

    BalasPadam