Rabu, 14 Mac 2012

Jumpa Kak Purdah Mangga Pulut Part 5

pas kami terjah floating market tu..2jam kami kt sn terus kami balik..driver tut tut tu dah sedia tgu bw kami balik ke otel..pas bersih2 kan diri..solat bagai...w/pun perut xbape nak lapar..so kami terus g sambung sopin lagi kt kedai2 yg berhampiran otel kami...mil dpt sambar handbag..hehehe...pusing pya pusing..en. od terus bw kami satu pasar malam yg agak besar jugak..kira mcm chowkit lah..namanya Sadao Night Market (sori xde gambar)

tp situ lagi brg2 semua uptodate..rambang mata jugak..tp xbeli ape pun..nak ni..xmo..nak ni nak tu..last2 lenkali la beli kehkehkehkehh..then kami terus pecut nak menikmati mkn supper le lebih kurang sbb ms turun otel tu kami npk gerai2 yg sllu aku bc dlm blog2 psl kak purdah jual mangga pulut lah..mcm2lah..mmg byk giler gerai mkn time malam ye..nak2 depan otel kami jek..janji halal ok...sng beno haiiiii


ms turun otel terus npk hat ni..ape lagi aku pun jerit lah..haa ni lah depa dok kata udang galah besor tu..hahahaha


en. od tgh membeli..org msia perghhh penuh keliling tu..macam dok kt msia plak lalalala
 

ha npk x kak apron biru..dia jual mcm2 soup
 

bihun sup thai mali..tp rs soup dia ada masam2 skit nape eh..taruh sos ikan kot kan :)
 

sape2 nah g hatyai sure kenal kak purdah ni..hehehe kak purdah ni mmg femes...dia jual mangga pulut..
 

perghhh 1st time aku mangga pulut ok..terus jatuh chenta..sedap betul
 

 alana yg hepi..sian dia tgh2 malam pun still xtido lagi berjalan jek..haha


kami sgt2lah penat..nak jalan2 lagi sbb malam situ lagi hapening..tp tgk jam hampir kul 1...esok nk balik n nak g jpe ikan duyung plak..so kami terus balik bilik

nota bijik: aku notis xbyk gambar kami amek yg bermotifkan ciri2 kethailandan kan
xpelah...before raya nak g lagi..sopin sn hehehe :)

17 ulasan:

  1. me ngidam pulut mangga masa peknen kan adeel. dpt mkn lepas pantang okeh ,nasib baik adeel x meleleh air liur ekekke

    BalasPadam
  2. mak ai.. udang galah bersepah...

    BalasPadam
  3. pergh..udang galah tu memng terbaikla...
    pulut mangga kt kg baru pon sedap sis..nyum2...

    BalasPadam
  4. mak oiii udang galah dia.. mmg besau puas ati mkn nooo...
    mangga pulut tue ramei ckp sedap tp aku x pernah try mkn pon... klau hg bleh jatoh chenta sama ituew pulut mangga aku pon teringin nk rasa ;p

    BalasPadam
  5. opppss... aku pernah mkn bihun sup thai kat pattani, mmg masam2 cikit tp totap sodap

    BalasPadam
  6. wah.. udang galah besau gabak, mangga pulut. food heaven la katakan.

    tapi kan, aku suker bihun soup siam tu. kalau aku masuk kedai makanan ala ala siam kat sini pun aku suker order bihun soup tu gak. aku suka cili dia tu. mcm cili kering di tabur gitu gitu.

    ish.. tetiba rasa nak makan bihun sup tu la pulak. tu la hang dok tayang kat aku sangat.

    BalasPadam
  7. hish, cm budak beso alana tuh, kol 1 x tido g...hehehehe

    BalasPadam
  8. udang2 dia tu beso la... msti sdp makan.. udang tu goreng celup tepung k?

    BalasPadam
  9. aku dh ckp ngan shah
    kalo on ko tlg bwk kami jln eh?

    BalasPadam
  10. yessa kalau nak makan belila dgn kak purdah...insyallah halal...beb sodapnyerrr...ni yg nak pi balik!!!

    BalasPadam
  11. Ko saja el!!
    Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
    Teringin pulut mangga!!
    el jahat tau!!
    Wat aku terliur..

    BalasPadam
  12. bihun soup kat saner perah air limau masuk..cousin haku cakap..:)
    thats y rase masam2 sikit tapi sedapp...limau aper tak tau lah pulak..

    senang erk nak makan kat saner..haku rase kat saner lebih senang carik makan kot dari Genting highlands..kalo kat genting fast food jerk bersepah..kedai besa nak carik yg halal mcm susah jerk..huhuu

    haku tak pernah makan lagik magga pulutt..best erk?nie yang buat tak sabar nak pegi join together nehhh..haku dah inform en epai dah...diyer kelu sekejap..haku ajak byk alasan sgt now no excusesss dah..diam terus member..wakakaka...

    BalasPadam
  13. Meraung mak tgk udang galah tu nok!! klu citer bab suop2 org teilend ni, mmg sedap kan nok. Mak suka rasa masam2 tu. Huaaa...terliur okeh!

    BalasPadam
  14. ooo sakan ko berjalan sampai ke sana ye dik
    amboi2 ... bikin akak panasss je ekekekke
    sedap lak tuu mangga tuuu adehhhhhhhhhhhhh

    BalasPadam
  15. salam el..bestnya gi holiday sambil makn2..ehem terlur mama tgk udang tu..
    maaf el..mama lambat BW..mama sibuk uruskan majlis pernikahan ank mama..majlis resepsi pada 12 mei 2012 nanti..inbox kat mama address el ya..mama nak anta kad..

    BalasPadam
  16. murah sgt ke sopink kat sana, el?? cer bg contoh harga...

    BalasPadam