Selasa, 13 Mac 2012

Floating Market, Klong Hae, Hatyai, Thailand Part 4

pas dah mkn kat Restoran Hamid tu...kami decide nak terjah Floating Market atau kt sn dipanggil Klong Hae Floating Market 
kami ke sana dgn menaiki tut tut...mulalah rmi yg ofer nak bw kami ke sn
kalo nak ke sn nek kete...mmg sesat lah..sbb naik tut tut ni derang bw jalan shortcut ntah mn kampung deme masok..tp mmg best nek tut tut ni..mula2 aku dok riso lah sbb mcm nak ujan..gelap sudah..tp driver tut tut tu dok kata x hujan..no rain no rain...aku pun dok kata lagi..kalo betul ujan x ke basah kami..sbb xde cover...driver tu still kata x ujan x ujan..so mmg x ujan lah hahahah nasib bek..kalo x..x merasa kami g floating market yg hapening tu...sewa tut tut pergi balik tuk kami semua RM50..siap driver tu akan tgu n hantar kita balik..dun wori hehehe..mmg gitu sllunya

Floating Market ni terletak kat Klong Hae..mmg jauh skit dr Hatyai makan ms dlm 1/2 jam jugak lah..dibuka dari jam 4-9mlm hari jumaat-ahad
Floating Market ni pasar terapung yg menjual pelbagai aneka makanan yg dijual di dalam perahu/sampan
semuanye wanita...tp awas xsemua makanan yg dijual tu halal ok..kena tgk tanda halal ada dipapar kan signboard derang..mmg rmi org datang kt sini...org Msia jgn tyalah..penuh situ


Yeayyy kami nek tut tut nak g Floating Market..teruja abis...lagi2 budak2 tu la hahaha


sib bek driver tu x pasang speaker kalo x mau pecah tinge kami hahaha..tiap kali kuo jln2 sure alana nyenyak tido


yahooo akhirnya kami smpi kat Floating Market..pintu masok...sepanjang lorong tu penuh org dok jual2 souvenir..kat dalam ada lagi..mmg rambang mata


kt hujung tu baru npk sebatang sungai..kt situlah derang dok jual2 dlm sampan...see punyalah panjang org jual kt floating market tu..mmg conpom rambang mata..xtau nak beli apa...semurah RM2 ye..:)


hat ni lah paling dok teruja nak beli...bekas minum ni..leh bw balik ok..abg danish pilih fish..pas2 dia jpe bekas minum otomen..ape lagi..sambar 1 ler


mcm2 makanan...dr nasi..pulut...bbq...jagung pulut..mcm2 jenish soup xtau nak kata ape..tu semua jenish makanan derang lah...mmg sedap and murah


hat ni mcm puding..dlm tu ada inti kacang n mcm2 lah..


ni sushi made from thailand...mmg ketip derang ni..mcm2 sushi ada...sushi panda kiut bangat



jgn riso kt sini mmg ada tempat nak mkn...sng beno...selesa pun selesa..mmg rmi org...semua aktiviti jual beli kt dlm sampan tu...


ha aku try mkn hat ni..ok tipu x makan..mmg makanan exotic..

insyallah kami akan terjah lagi ke sini..xpuas makan hahaha

13 ulasan:

  1. nngggeeee... ngeri aku tgk ulat goreng tu....

    BalasPadam
  2. Hatyai ni bab makan mmg terbaeklaa....mmg sedap2 & macam2...kempunan aku tak pi floating market ni...mesti kena gi ni...

    BalasPadam
  3. Klu pi siam, mmg syoooooga makanan!! Kena plak mak debab yg pi, semua nak pi borong msk dlm pewot nih ahahaha

    BalasPadam
  4. mak ai, ulat goreng tu. sib baik hang tak makan. sebab dalam islam pun kita tak di benarkan makan ulat ni.alhamdulillah... kuat lagi iman ko.

    BalasPadam
  5. eee bekas air tu comel je. mcm ada bekas hello kitty je nape tak belikan kita huuu..

    eee gelinya lahai tgk ulat2 tu yeks :p

    BalasPadam
  6. terpanjat aku hang kata hang makan ulat kayu tuh, huhuhu *sib baik ada stetmen last tuh* aku tgk pon geli beb... :D

    BalasPadam
  7. tabik spring la kalo hg mkn ulat2 tue hahhaha....
    weh jeles aku tgk, dh lama mcm2 ado.. mmg rambang mata lah..
    aku nk gak ajak nasir g nanti ;p

    BalasPadam
  8. thailand... best.. floating market. macam2 ada!

    BalasPadam
  9. laaa apsal abg danish tak beli sejibik ultraman tuh kat danial gakk..geng tuhhh...hahaha.

    bestnyer wei,next time nak pergi sila ajak haku join sekali tauu..haku nak ikotttt jugakk..tak kira nak ikot jugakkk..hahaha..eh gambor korunk tangkap ramai tuh saper yang ambik lak..

    BalasPadam
  10. waa...sure meriahkan kat psr terapung tu..

    comel bks air ikan tu..igtkan pasu hiasan mula2

    BalasPadam
  11. Mcm2 ada noh..aku dok try byk kali buka blog hg kali ni br leh..

    Perghh kalau aku p sure rmbang mata gak! Keh keh..

    BalasPadam
  12. gambor last tuh. erkkkkkkkkkk.

    BalasPadam
  13. ehem el..terkejut mama tgk makanan exotic tu..ha2x..

    BalasPadam