Rabu, 15 Februari 2012

Prego Vs Kimball

dulu mmg kalo nak wat spageti bolonis aku kerap beli sos prego tuh...tp sejak diperkenalkan oleh sorg sahabat ritu psl sos spageti kimball terus jatuh chenta n sos prego tu lgsg xpandang...rs sos kimball ni lagi best dr prego..ritu ms nk beli sos spageti kimball ni kat tesco..habis..aku beli gak lah sos prego tu..then msk..mmg anak2 kata mama...xsuka la sos ni mama..x sedap..sejak ritu mmg x beli dah sos prego

sos spageti kimball ni mmg kami beli tiap2 bulan dan masak spageti bolonis ni pun dalam 2x sebulan gitu...mmg jd stok lah kt umah kami... kalo xde idea nk msk ape...nilah menu yg paling simple nk msk..mgu lepas sopin kt tesco abis plak sos kimball tuh yg ado sos prego...emmm mmg laku gak sos kimball tu eh..then 2 3 hari pas2 en. od belikan sos tu kat giant..en. od pun dah tau mmg WAJIB beli

selain sos spageti kimball tu..yg wajib beli ofkoslah spageti ngan daging cincang..tu pun sama wajib beli..hahaha..anak beranak mmg KAKI SPAGETI


sos spageti kimball...terbaekkkk 


3 brg yg wajib beli tiap2 bulan...sos spageti kimball...spageti dan daging cincang..(xde gambar plak tgh goreng daging tu ekekeke) 


spageti bolonis SIAP...dinner kami smlm..sgt sng nk buat...nk sedap lagi aku letak bwg cincang skit ngan rempah oregano...kalo putus idea nk msk ape..ni lah salah satu menu yg selamatkan keadaan ahaks 


tgh2 msk tuh kakak arwen dok kata mama msk ape?...mama masak spageti la sayang...dgor je spageti terus kata nak nak..nak mama...kakak arwen tgh mkn budak tecit ni pelagi terus kaco lah...ngis2 plak kakak xbg..aku pun bglah dia semangkuk without sos tu..ha diam terus...see smpi kuo ayo mata nakan spageti tuh


mmg makan sggh alana tu..ritu pun nah wat sup ayam spageti kat dia
bs kata abis dia mkn hahahaha 


kakak arwen mmg bertambah lah dia...alana???pun sama...aku pya pun dia bedal ngan sos2 tu pun dia makan sekali...abah dia balik dr keje pun dok bedal lagi sama2..hahahaha 
abg danish plak baru nak makan dlm kul 8 gitu pun alana bedal skit :)


botol sos tu aku x buang..aku basuh bersih2..dan wat taruh segala mak nenek rempah ratus cam pic atas tu..jimat xyah beli botol2 yg ada jual kt kedai tu

alhamdulilah pd atas rezekiMU ya Allah

19 ulasan:

  1. lg sedap ke kak el? apa beza dia? tak peanh try lg sbb biasa guna prego je

    BalasPadam
  2. Aku pon x buang botol prego.. Leh boh cm ko gak...hehehe

    Lg best dr prego ek, nanti nak try lah....

    BalasPadam
  3. mmm sedap.... nak try cuba sos kimball la.... thanks shared

    BalasPadam
  4. pernah kot cuba tp biasanya mmg guna prego. but me tekak org kg.
    guna sos tu sket jek , gigih menumis mak nenek bahan guna cili giling/boh + cili sos + tomato sos + bawang holand + tomato cincang .

    ehhhh mcm lama x buat , leh buat tuk dinner ni kot. otupun kalau rajin muahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. jie..dulu el pun x tau ada sos spageti hat siap pya..jenuh menumis mak nenek bahan cam ko pya tu lah..hahah so skrg dah ada sos sedap tu malaih aku nak menumis hehehehe lg pun sos kimball tu ada umphhh heyyy :)

      Padam
  5. x pnah beli lagi brand kimball.. blh try

    BalasPadam
  6. x pernah beli sos2 spagetti nih sbb tekak bdk2 tu semua x suka makan spagetti! Huhuhu

    BalasPadam
  7. walopn haku bkn kaki western, tapi aku nk gaks rs ko msk. gediks kan? ha ha ha

    BalasPadam
  8. wahhh blog bertukor wajah ye... baru ku tau .. nmpak no dh lama x terjah teratak ko kan ..

    wei bile nak pos kt aku skit..

    BalasPadam
  9. nyum2..sedap la plak klu lunch ni mkn spagheti.. :)

    BalasPadam
  10. Kalau masak kat Alya ni confirm dia xnak..sebab tgk sos nya tu merah.. Alya pantang nmpak makanan kaler merah, mesti pedas katanya walaupun x pedas..
    Kimball sedap lagi ye... nanti nk try la....

    BalasPadam
  11. Kak El! Saya memang suka guna Kimball buat spagetti sebab adik-adik saya yang gila benor makan mende alah ni. Rasa dia umph!! :D

    BalasPadam
  12. tu la... aku pun nk try kimball la lepas ni. selalu guna prego.

    barang spagethi ni pun barang wajip aku tetiap bulan. aku suka buh cendawan butang, kentang & carrot... laju jek bebudak ni makan...

    aku dtg naik ford ranger ni
    ahaks!

    BalasPadam
  13. haaaa konpermm akak cari dan tukar ..
    prego tuu mahal sikit tak ..
    kalau rasa dia lebih enak dari prego .. konperm akak tukar ;)

    BalasPadam
  14. semlm aku buat jgk cikit utk ellesya dia teringin benor nk mkn speggthi tp aku x guna kimball aku guna prego.. tp aku x suka la tarok daging cincang sbb bg aku daging tue potong rasa la, aku lebih suka tarok daging yg fresh potong halus2 pon ok besau2 pon ok hehehe :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku lak suka taruh daging..mmg fanatik dgg tegar ekekeke..nak carik dgg fresh tu jenuh gak nk g market...hat yg cincang siap2 sng..sbb menu ni menu kering idea nak msk ape...tu je menu selamat..hahah

      Padam
  15. el, kita serupalah! spageti ni mmg wajib ada kat umah. kalau malas masak... haahhh buat aje spageti ni, laju2 je anak ku makan. izan nak tukarlah juga pada kimball. sblm ni dok beli prego je.

    BalasPadam
  16. el..mama pun gunakan kimball..lebih sedap dr prego..he2x..

    BalasPadam