Khamis, 23 Februari 2012

Nasi Arab Restoran Qasar Hadramawt, Bandar Perda, Seberang Jaya

assalamualaikum ante2 semua..ana sini byk shihat lah
 
dulu ana shelalu bc fashal NASI ARAB lah..bagi tau shama huby ana..teringin makan nasi arab...terus ana pya huby kata sn sheberang..ada shatu kedai nasi arab.. varu vukak lah
jom kita terjah lah
 
smlm ana shama famili ana dinner shana lah..restoran tu agak tershorok shikit..
x shabar ana nak merashai nasi arab kt shitu...1st time ok mkn nasi arab yg hevoh diperkatakan dlm blog2
jom tgk ana ngan famili ana mkn nasi arab..shangat shok lah hahaha
 
Restoran Qasar Hadramawt, Bandar Perda Seberang Jaya 
berdekatan dengan Restoran Kapitan dan Bangunan TM

x jauh dr umah ana lah..nek bridge..amek ms 20-30 minit sudah shamfai lah..ana dan suami ana sudah puasa yang2yong satu hari..so balun lah samfai fengshan :)
 

abah buli anak


mak dara ngan anak dara muahaha
 

Deko not bad lah..ala2 arabic lah


abg danish dat day mkn kambing lah


Order x shamfai lagi..kita posing2 dulu


Ana ngan suami ana lah


Budak tecit ni pun mkn kambing muahahaha


Arwen pun mkn kambing


Tu dia...dah smpi..LAMB KABSAH..kami hamek hat large pya..leh share 5branak...RM25
nasi ni dia bg set gulai vege ngan sos salsa (cili cuka ngan bwg)..terbaik lah sos salsa dia tu
kami x order lain dah..takut xterabis..hat ni pun mmg kenyang gilakkk
 

Shedap....shok abiss ok...lamb dia sgt2 lembut..bau pun xde..nasi sgtlahhhhhhhhhhhh shedap


Abg danish order ciken kebab..gatayyy itu budak..


See kerakusan kami dinner smlm...shemua fakat balun kambing...xsngka anak2 pun kata mama shedap lah mama ini kambing..mmmmbekkkkk


 Time kami pi tu xde org..2 3 ketul je..lokasi x strategik..kalo bukak kt Qbay..harus rmi org..:)


Ana ada tya susu unta..xde plak...susu unta byk khasiat ok..tmbh2 org menyusu anak :)

Ana rokemen ini kedai tuk ante2 yg cari nasi arab..sgt2 mabeles lahhhh
total makan shitu x smpi RM50 (lamb kabsah set large, 3 air, kebab dan ciken sup)
shedap kenyang n berbaloi :)
Suami dan anak2 ana pun shuka...nti ana mau datang lagi pekena nasi mandy plak..

Dah setel mkn..ana pulak sedawa then wat sore kambing mmmmbekkkk
ada org tengok lah..ana kan cool :)


25 ulasan:

  1. mengembek la ante shefamili!
    ngeh!ngeh!ngeh!

    BalasPadam
  2. mbekkkkkk ..ana pandai mkn kambeng disebabkan nasik arab lah
    ya habibi ya maulana hehehe

    BalasPadam
  3. amboi.. rakusnya korang makan. syaya nampak shangat shedap...

    BalasPadam
  4. ana basya ente punya entry pun ana suda fening nih..fening lah!! Ana punya anak dan ya habibi pun manyak syuka la makan ini nasik arab dan itu daging kambing.

    Masyallah..masyallah!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. hadoiiii... bace komen terkekeh2 aku hah....

      nmpk syedaplah... ana ngan gurl velum penah mkn nasyi arab lah...lgpon ana x makan kambeengg lah, gurl sume bantai lah... ahahahaha

      Padam
  5. tuh dia nasikkk habes mengembek satu keluargaa dahh...hahahah

    BalasPadam
  6. Wok El..
    Tgh dok syok2 aku baca loghat arabian ko tuh..
    Tetiba kuar je pic LAMB KABSAH..
    Trus ko tuko slang melayu jati balik..
    Hik3!!!!!
    Btoi ka ko sedawa bunyi kambeng wok?!!
    Hebat ko.. Tu maknanya ko berjaya menghayati keenakan daging dia ler tu sampai ke anak tekak..
    Tu tuko sore tu.. Waakkakakakakaaaa!!

    BalasPadam
  7. terbaik la kak...
    yg penting licin abis..hikhik

    BalasPadam
  8. kedai arab tu best..sy pnah pegi jgak.. :) dekat2 dengan nash donnat.. :)

    BalasPadam
  9. macam pernah dgr jer restoran arab ni...cawangan kat PG jer ker...consider murahla tu beb..selalunyer pak arab food ni leh tahan mahalnyer

    BalasPadam
  10. abis licin semua...bagus2 x membazir :)

    BalasPadam
  11. uishhh seyes nampak sedap bila tgk pic ..
    huhuhuh ;)

    BalasPadam
  12. k. ell..suka la tgk anak2 akak..makin comel sensorg..geram :)

    BalasPadam
  13. waaa..sesi makan2..best nyeeeer.. :)

    BalasPadam
  14. awat susah fulak ana nak komen sni

    ente sama itu usband tak makan sama itu kambing.jadi kami mmg tak penah makan nasi arablah...

    adeh aku pun fenin la fenin

    BalasPadam
  15. wallaweii... meriah.. licin tue...
    kalu betoi sedap aku nk terjah jgk la nanti ;p

    BalasPadam
  16. wahhhh... sedapnyer makan nasi arab .. sampai licin habis

    BalasPadam
  17. GLUPS...AKU TGH LAPOR NEH DERR....GRRRR...ENCEM NYER BAPAK NGAN ANAK TERUNA TUH....EHEM..EHEM..HIHIHI..ALA MAMA EL NGAN KAK NGAH ARWEN PON CUN GAKKK....

    BalasPadam
  18. ehem..mama pernah mkn nasi arab kat N9,pun sedap tapi kat sec.7 s/alam hampeh rasanya..hu2x..ehem terliur pulak mama tgk nasi arab tu..hikk2x..nanti kalau mama dtg penang..mama cari nasi arab ni & El ek?..ha2x..

    BalasPadam
  19. nak try tengah cari lokasi kedai ni coz tak tahu kat mana duk

    BalasPadam
  20. salam... saya nak minta bantuan, sesiapa yang pergi ke kedai nasi arab ni, tolong inform dengan pemilik kedai, n untuk pengetahuan sesiapa saja, nombor yang tertera pada signboard kedai ni 0195702673 dah x digunakan.. pemilik nombor tu sekarang ialah suami saya... kami dah tertekan sangat sebab sejak pakai nombor ni, suami saya sentiasa diganggu dengan panggilan orang yang bertanya tentang restoran ni untuk booking... pemilik kedai ada hubungi nombor kami, tapi, bila kami mintak dia tukar nombor lain pada signboard dia, dia x bg sebarang feedback... kami sayang nak tukar nombor ni sebab ada sentimental value... thanx, n minta hentikan hubungi nombor tersebut.. harap maklum...

    BalasPadam
  21. bg balik la number tu kt owner kedai tu... awk nk tukar number senang ke dia nk tukar signboard senang? consider la sis...
    n sesapa ada number kedai tu(landline) please provide me.. nk booking.
    xnak la aku call number hasben cik aein nie.. gelabah je..

    BalasPadam
  22. tgh cari nsi arab nie...mletop x?

    BalasPadam