Khamis, 9 Februari 2012

Kisah Abg Danish wif Botol Susu

kejadian mggu lepas

abg danish : mama..abg nak susu milo (susu coklat)
mama : alahhhhhhhhhhhh mama penat lah abg..mama baru nak landing2 ni...pokpekpokpek bla bla bla bla xhenti2
abg danish : yelahhhhhhhhh..sudahlahhhh..rehatlah mama
mama : glup!!!!

abg danish : mama..abg nak susu milo
mama : xlarat lah mama nak buat..ni baru je basuh botol berbotol2 ni...nak susu lagi..penat mama basuh..pokpekpokpek bla bla bla sambil bancuh susu dlm botol..lenkali jgn mnm dlm botol dah..mnm dlm cwn..kalo mnm dlm botol...jangan pergi sekolah!!!!!!
abg danish : terus g kat abah smbil mnm susu

abg danish : mama..abg nak susu milo..mama buatkan dalam cawan taw
mama : ye lahhh..tp makesure abiskan susu tu..kalo x abis..jgn pergi sekolah!!!!
abg danish : baiklah...mama abg dah abis mnm susu ni
mama : gud boy..terbaekkkk
abg danish : senyum

akhirnya abg danish dah x  mnm susu dlm botol...hehehehe garang betul mama danish ni

ketahuilah abg danish..mama garang untuk kebaikan dirimu
dan abg pn tahu mama marah2 abg tu tuk kebaikan abg kan
mama tahu abg mmg bijak...:)
sayang kamoo kuat2





10 ulasan:

  1. tingat aku masa nak pisahkan adeeb ngn botol. aku ajukkan dia.. malu ngn kengkawan kt sklh... :P

    BalasPadam
  2. haha... harap harap melekat la ngan cawan tu. Amirul plak dah masuk darjah satu still nak botol lagi.

    tapi sekarang ni time nak tido jerk. kalau tak gonggong puting susu tu tak leh lena le gamaknya.

    BalasPadam
  3. Bila baca kisah ko nih el, mak pun tingat kisah angah yg nak diputuskan botol susunya. Blkg umah mak tu mmg ada beruk besar2 taim tu, so mak buat2 berlakon baling botol susu tu kat arah beruk*pdhal aku sorokkan botol tu belakang bdn jer8 then aku kata botol susu tu beruk dah bwk lari. So, after that mmg dia x minat susu la dah..

    ANak2 kita ni kan el,mmg elok minum susu sampai sekolah rendah pun. Susu kan banyak khasiatnya. Cuma, jgn bg minum dlm botol ajelah. Bg minum dlm cawan.

    BalasPadam
  4. ahhaha mama pokpekpokpek x henti ni mmg sama lerrr. tp my adam benti botol umur 6thn masa maminya peknenkan adiknya. kalau x beradik mau sampai skrg pun berbotol ekekek

    BalasPadam
  5. patutla gigi danish santek yer

    BalasPadam
  6. hahaha terbaek...!!main ugut tak payah pegi sekolah mak kau yer Danishh...hahahahaha..Takut diyer tak payah pegi sekolah..nie mesti kes suker pergi sekolah abang neh..bagusnyer..!!

    Kalo Danial haku ckp tak payah pegi sekolah compom diyer cakap GOOD..!!budak tuh malas pegi sekolah..:(

    BalasPadam
  7. rambut mop eh bob dier yg haku x thn tuh. ;p

    BalasPadam
  8. haha comel jek pokpekpokpek kat anak.

    BalasPadam
  9. ellesya pon aku ckp kat ellesya dah nk jd kakak kena minum susu dlm cawan, tp ada jgk aku buat dlm botol bila nk kuaq jln2.. tp bila kat umah pengasuh dia ckp kat pengasuh aku suruh minum dlm cawan hehehe...

    BalasPadam
  10. ehem garangnya mak abang tu kan !!..he2x..bagusnya danish dah tak guna botol lagi.. :)

    BalasPadam