Rabu, 22 Februari 2012

Food Court Padang Broom Pulau Pinang

 tmpt ni mmg febret kami..sebulan 3 4x mai sini
even sape2 yg mai penang wajib singgah sini
mcm2 food yg ada..pastinye SEDAP2 belaka..pilih aje
Food Court Padang Broom atau  Padang Brown Food Court
terletak kt Anson Road n Jalan Dato Keramat..jln nak pi area town/komtar

mmg tempat makan paling fofular kt Penang ni
mlm mggu..perghhh penuh org..kdg2 terjumpak org kampung sekali  hahahaha
food court ni open 6am - 11pm

kalo mai sini x sah kalo x order...sup ayam..pasembuq..ngan mee goreng
mmg terbaekkkk


Berderet gerai..haa!pilih aja dong :)



 Nak duk hat berbumbung boleh..tak berbumbung pun boleh kahkahkahh


ni menu wajib kami order Al -Bismi Soup..ni gerai dr kami kapel smpilah beranak pinak..smpi tokeh tu dah cam muka kami
 byk2 sup..Sup Ayam Bismi jd pilihan...anak2 pun suka


Smlm kami order 3 mgkuk sup ayam..nape kami suka sup ayam Al-Bismi sebab mmg SEDAP..isi ayam lembut..byk ayam..tmpt lain yg aku pi ayam dlm sup tu leh kira 2 3 ketul sj..tu pun hancus2 sudah..tp NOT for Sup Al-Bismi..dah lah sedap..byk plak ayam dia...mmg terbaek..perghh promote x hengat wakakakakaka..see tgn abg danish x sabaq nak mkn letew..abg danish pggey sup ni...roti sup hehehe sbb leh cicah ngan roti benggali..roti tu mmg wajib order sekali...


Opkos kalo gi sini x sah x order the femes pasembuq padang broom..perghhh menjadi pujaan hati kami laki bini...sure order hat tuk 2 org pya..mcm2 ada...paru2 sotong sengkuang telur ubi kentang taugeh cucur takua eh mcm2 lah..kuah dia yg mabelessss..hehehe


ha pilih la nak mn..leh campuq2...giler byk pilihan..tp kami tetap pilih hat biasa pya...tu pun kenyang sudah :)


Last menu febret en. od..mee goreng mamak..perghhh mmg sedap...pedas...syok abis...ni kalo campur ngan kuah pasembur tadi..lagi lah terangkat vontot lu gua cakap hahahahaha

JOM PI PENANG..kahhhh

18 ulasan:

  1. mak aihhh....sedap nye..
    akak nie sje, time nie nyue mmg lapar..
    dia post bab mkn plak...

    jeles....nak p mkn c 2 jgkk...
    =))

    BalasPadam
  2. pasemboq tu memang sedap. aku pi sana selalunya makan celup celup.
    memang best. tapi tak le salalu pi

    BalasPadam
  3. Alaa...naper baru nk promo?? akak ni bkn senang memalam ada kat penang, huhu...

    BalasPadam
  4. siyes ..sup ayam tu buat perut ku bergelora ,udah la belum bekpes huwaaaa kijam tau el .
    mmppp bila la nak sampai penang ni ..

    BalasPadam
  5. yer.. yer.. aku nak mai peneng la ni..
    paling awal bulan 3. lewat2 bln 5. kalau jadi la.. :P
    nk mkn pasemboq & sotong kangkung puas2 kehkehkeh!!

    BalasPadam
  6. Wok!!!
    Ko memang saja tau..
    Wat entry ni lepas aku dah blk Ipoh..
    Ini tidak adil!! Tidak adil!! Lalaallalala!!
    Terliur aku wok..
    X kira sekali lg aku turun Penang ko hangkut aku g sini..
    Erk!! Erk!! Erk!! ;)

    BalasPadam
  7. ko saja jerkan dah ler lunch lambat...& dah ler aku suka penang food...nak2 pasemboq sedapnyer...

    BalasPadam
  8. kecur aku nok, ni haku hangin neh... ahahaha

    ritu kitaorg p penang ada gak adik ipo aku bwk p 1 foodcourt, tp xtau yg mana satu, sedap gak, yg penting murah... mkn 10/11 org br rm100++ je beb, berbaloi2...

    BalasPadam
  9. salam........lama tak makan pasembor padang kota..dok pekena..me udang sg dua je...hehe

    BalasPadam
  10. adeh. haku x leh tgk ar pasemboq tuh... slurpppppppp :)

    BalasPadam
  11. ooppsss..seb baek tak meleleyh air liur nih..
    one day g sne nak suh sis bwk ila mkn kt sni..ok??hihi

    BalasPadam
  12. kak sumpah terliur. nasib tak ngandung haha. kak klau sy pg penang akak bwk gi ronda sane boleh? ada kwn ckp pnh mkn pasembur kene mahal giler sbb dia pg tu kt padang kota

    BalasPadam
    Balasan
    1. cha..a'ah rmi yg fedback hat pdg kota tu mahal..jaga2...jgn main tunjuk je..nti kaw2 dia hentam harga..

      tp pasembuq kat pdg broom ni mmg harga berpatutan..tuk biasa RM3..dua org mkn RM6..:)

      Padam
  13. aku baru p pekena mlm ahad lepas..
    mkn pasembur, celur2, air nyoq, cendol.. mmg sedap

    BalasPadam
  14. haku nak makan char kuey tiaw penang..biler lah leh sampai saner lagikk nehh..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. jom pekena char kueytiaw hat sg 2 pya tu kata sedap..aku xnah torai...jom jom :) dkt je TI ngan Juru hahahaha

      Padam
  15. pasembuq.. bikin aku lapaq la

    BalasPadam
  16. el..tak baik tau..tayang2 pic.makanan yg sedap2 tu..rasa nak terbang kepenang skrg ni..ha2x..rindu dgn nasi kandar & pasembuq tu..

    BalasPadam