Jumaat, 6 Januari 2012

Hari Pertama dan Kedua Persekolahan Abg Danish

Assalamualaikum uolz..haiii lama menyepi..n bz la lately ni
anak nk msok skolah lah katakan hehehehe...pengalaman yg sgt indah ok
b42 ni abg danish mmg dah semangat giler2 nak ke sekolah..smpi ari2 dok tya bila abg
boleh g sekolah mama?wakakakaka...oklah pd 4/1/12 terciptalah sejarah beliau
memasuki alam persekolahan di Tadika Al-Mawaddah (Tadika Islam) Pusat Islam USM
bermulalah episod baru bg aku dan juga abg danish akan bgn pagi..muahahaha
aku mula masak tuk bekal abg danish dan jugak bubur alana seawal 7pg
kul 7.30pg tu mula gerak abg danish..suh mandi n siap2 ke sekolah
alhamdulilah abg danish mudah bgn pagi...smgt betul dia

pg tu abg danish sarapan susu coklat ngan roti gardenia coklat
kt sekolah tu ada bg mkn dlm kul 10pg..
igtkan msok kul 8.30pg..ghupenya dah tuko waktu msok kul 8.00pg..xpe2
budak2 lain rmi lg x masok...

so 1st time abg danish kt sekolah..ngis ke?ooooo tidakkk abg danish lelaki mn leh ngis
abg danish kuat...ok pya...alhamdulilah cuma pd awal2 tu je dia rs cam takut2 skit...suh aku dok dekat2 ngan dia...aku ilang mula dia pggey nama aku..mama ellyyy manaaaa..hahaha mama ada kt pintu ni...dlm 1/2 jam gitu dia dah mula ok...mn xnya dah jpe toys kegemaran dia..mula lupa aku..caitttt..wakakaka aku lak slow2 pergi jauh2 dr dia..aku dok kt tepi tingkap kelas..dok mengintai dia...ada gak dia paggey nama aku...aku kata mama ada kt tingkap ni..dun worry...cikgu ada
abg danish say baiklahhhhh...last2 tu aku kena pi taklimat ibubapa kt dewan..terpksa tgglkan dia kt situ...mula2 riso gak..takut dia tercari2 aku...ms kt dewan tu hati riso pun ada..jam 11pg tu taklimat abis..terus gigih g kelas abg danish...kuih2 yg derang bg ms taklimat tu pun aku tapau aje..wakakaka (sempattt)..then aku tgk2 intai2 abg danish ok je dlm kelas tu..dh dpt rmi kwn..dah mula hepi
aku pggey dia..boleh dia wat x dgr..sabo je lah..bila aku kata..
mama balik dulu nti mama amek ok
baiklahhhhhhhh...tanpa tgk aku ok..wakakakaka tp aku xdelah balik...dok skodeng2 kejap2 kt tingkap kelas tu..tgk perkembangan dia ok ke x..

hari isnin-khamis waktu belajar 8pg-12tghri
kafa/qiraati 12.30tghri-1.30tghri
jumaat 8pg-12tghari (kafa/qiraati xde)
(buat ms skrg ni akulah berulang hantar n amek danish..lgpun dekat dlm 15m dh smpi)


abg danish dah ok time ni..dah jpe toys kegemaran dia


dh dpt kwn dah


dia yg paling besar..hahaha


main sm2 (time ni npk dia dah ok aku pun blah sembunyi2 hehe
)


time dah abis waktu belajar..nak smbung mengaji plak..so bekal nasi goreng ikan bilis 
kegemaran dia..takut lapo lak time mengaji


abg danish ke sekolah hahaha


ni lak 2nd day..tgk dia semakin ceria n gembira...
ni beratur nak g kantin ada senaman n doa pagi


see abg danish x?boleh dia duduk diam2..
kalo x sllu melompat2 ntah ilang kmn...mmg gud boy abg danish kt sekolah


2nd day ni npk dia boleh berkomunikasi ngan kwn2 lain2 kelas..smpi budak kelas dia yg baju ijo tu kan dia mengusik2..hahaha...


time ni aku nk balik dah...npk cikgu dia tgh bercerita..
bkn cikgu bercerita ok..dia yg excited bercerita..wakakaka


dlm kul 915 tu aku balik umah..kul 12tghari dtg balik..npk dia terkinja2 kt sekolah dok tya lapar x.g lah mkn nasi tu..sat g lapar lak nak mengaji...ni dia tgh mkn nasi goreng kesukaan dia kt kantin sekolah..smpi dia kata..mama g lah jauh2..abg nak makan..jgn kaco..wakakaka

so td pagi...kul 8pg dh msok kelas
kata kt dia rini mama antar abg...mama g work..then balik mama amek...
abg danish kata..baiklahhhhhhhhh..terus slm2 cium2..aku pun intai2 kt tingkap tgk dia ok..aku pun blahhhh..alhamdulilahhhhhh semuanya berjalan dgn baik..abg danish kamoo sgt cool n gud boy :)

nota bijik: x sabar nak amek danish sat lg
nk dgr dia cerita apa yg dia belajar kt sekolah ari ini
kdg2 tu mlm2 pun dia nk g sekolah..kahkahkahhh