Jumaat, 30 Disember 2011

HIS NEWLOOK 2012 - HARI PALING SEJARAH DLM IDUP KAMI DAN DANISH

smlm 29/12/11 merupakan hari bersejarah bg ahmad danish zikry 
dan juga aku n en.od jugak
huhuhuhu sedih sgt2 bila kena potong rmbut danish yg selama 4 taun kami simpang panjang since dia masih bb lagi xnah potong smpi tahap mcm nie
sllu aku lah potong rmbut danish kalo rmbut bahagian tu pjg sgt...n blkg tu pjg..tp tuk tahun ni kami biar rmbut dia pjg smpi pinggang
lg2 abg danish yg sgt2 sedih sbb dia akan kehilangan rmbut pjg beliau yg sgt dia syg
mmg xdinafikan sejak dia berambut pjg rmi yg kata...u pya anak sgt2 stylo lah..kacak lah..ensem lah..n rmi yg admire kt dia..tp apapun rmbut abg danish kena gak potong sbb nak msok skolah kan

smggu yg lalu kami ada bw dia g salun nk potong tp dia larik...
katanya abg xmo potong rmbut
ok ok ok fine..ada smggu lagi kami postponed smpi ke ari ni
smggu tu jugak aku try beri dia smgt n pujuk2...

mama: abg nk g skolah kena potong rmbut..nti kwn2 kata abg pompuan nak ke?
abg danish: alorrrrrrrrr abg laki la mama
mama: yelah mama tau..ermm kalo x potong mama bako beg ultraman abg nak ke?
abg danish: xnak xnak...baiklahhh potong rmbut ye mama..tp mama potong lahhh
mama: kali ni mama xleh potong..sbb ni potong pendek terus...xpe2..nti abg potong rmbut
mama beli cd ultraman byk2 bolehhhh?
abg danish: mama nak beli cd ultraman abg...ultraman tiga byk2
mama: iyeeee abg nak ape mama beli..tp kena potong rmbut dulu bolehh?
abg danish: baiklahhhhhh

kejadian smlm nk g tmpt aku sllu g buat rmbut tu..
tp perghhh rmi org...dan2 abg danish kata

abg danish: mama..rmi pompuan la...ni tuk pompuan sj (sbb dia tgk rmi pompuan)
mama: mn ada..mmg cam tu lah...ok xpe kita g cr yg lelaki pya kt kedai sebelah
abg danish: mama ikut abg taw
mama: ye ye nti mama dok sebelah abg time potong rmbut ok..xyah takut2..ok pya 
nak cd ultraman tiga x?mama beli byk2 nti woooo
abg danish: byk2 cd ke mama...(mood tgh takut2 nk kene potong)
mama dia plak mood sedih muahahahaha


 time ms kena sarung pelapik itam tu kan dia dah cuak...mama ape ni mama..ha ni nak lapik dr rmbut kena baju la sayang...muka nak ngis dah


 see abg danish nak ngis tp aku cool kan aje..kata mcm2 nak ultraman x nak ultraman x...mama beli byk2 smpi kata mama beli spender ultraman tiga...terus dia sengehhh kata...mama nak beli spender ultraman tiga..hehehehe gelak


time org tu potong...dia ngis smbil kata...rmbut abg dah ilang la mama...adoiiiii rs nk ngis ok..airmata aku dah lenang2 dah...abg danish kata..mama ngis nape?mama ngis sbb rmbut abg x pjg dah...abg syg x rmbut abg...abg danish kata sayangg la mama...suasana jd sedih kejap time tu en. od ntah kemana ngan alana


aku yg sedih menatap wajah baru abg danish



time ni rs ok skit...kasi smgt waja pd abg danish..dia pun npk cool dah smbil senyum2 kata rmbut abg dh pendek...abg nak g skolah


mmg abg danish x reti dok diam..mulut pokpekpokpek...kepala kejap kiri kanan bwh atas muahaha and lastly

























taraaaaaaaaaa...his newlook 2012 


en. od suh wat rmbut sytle gini...aku nak potong pendek cacak2 je..tp en.od xmo..ok fine..nti msok darjah 1 baru pendek cacak2 ye hehehe


kamoo sgt suuuwittt...cumil n encem lah..gud boy
sayang anak mama


time buat n3 ni aku xleh menahan terus kuo ayo mato bila tgk balik rmbut danish dulu...
sayanggggggggggggg giler2 ok


pas2 teringat rmbut ori danish ms kecik..ni foto ms dia umur setahun lebih..
cute x saya ahaks

Khamis, 29 Disember 2011

2in1 - GIFT FROM US n TENTANG DHIA

 td pagi..bos masok terus bg satu brg..he said..my doter just come back frm US..so this is for you...staff lain pun dpt gak...aku bw balik nk mkn ngan anak2 n en.od
 

assorted chocolates katanya



sedap npknya


 close up skit


 org yg paling hepi dpt coklat



ok ok nk cite psl TENTANG DHIA kejap..nak luah perasaan gitu muahahaha


Makin lama aku tgk cite TENTANG DHIA slot akasia @TV3 tiap Isnin-Khamis
NAIK MENYAMPAH...TENSENNNNN...GERAMMMM...RS NAK TAMPAQ LAJU2 KT AKU ZIKIR n DHIA tu..rs  malaih dah nk tgk...tp kalo x tgk sat lagi x tau jln cite cam mn..apa yg terjadi pd DHIA n ZIKIR..apa yg mil DHIA nak plan pas2...dah tau perangai mak/mil cam tu lg mau percaya..kentut tul lah geram sgt2 taw... tp nk wat caner dh jln cite cam tu..director tu pun satu suka sgt wat citer cam ni huh

Aku kan paling x suka tgk kalo tgh2 sedap2 melayannn sesuatu drama tu..mula2 ok happyyyy..then tetiba scene org buat aniaya/jahat..smpi sudah buat jahat buat aniaya.. org baik jd mangsa...dlm pd tu si jahat tu menang sj...last2 si baik yg menang akhirnya..cam tu lah situasi TENTANG DHIA ni..eeeeeeeee sakit otak pun boleh tgk cite TENTANG DHIA ni..

Ntah ape plak jd tuk episod rini...tensen gua!!!EPISOD AKHIR rini ok..
en. od rsnya kita kena schedule balik agenda kita lah rini..bolehlahhh eh..ok ok ritu hutang kt aiii RM70 kira halal muahahahahahaha


bf gelap aku boleh????..ampunnn en.od hehehe


kusalmi ngan zetty mak zikir yg giler teruk perangai..sgt2 geram ok ngan beliau..tp kdg2 lawak plak muahahaha


cantek n cumil tul nora pki tudung cengini..sgt2 manis sat lg ada lah tu keluar TUDUNG NORA DANISH plak..tp overall jenis tudung dia pki sgt2 cantek...aiii loikeeee

Ha!!!!nak sgt yg cantek sexy....hambekkk

video

moral of the story: kecantikan luaran xpenting..so hati2 ketika
memilih gf/jodoh muahahaha xbleh bla ini video derr

Rabu, 28 Disember 2011

KUKUQ NYOQ atau KUKUR KELAPA

ahad lepas nak buat kari ayam
tgk bhn2 semua ada..cuma santan je xde..igtkan nak g kedai beli
tp malaihhhhh..en. od plak keje...
last2 tgk kt luo umah kot2 ada nyoq mil tggl before dia balik pondok...
selamatttt..ada sebijik
belah nyoq tu...terus keje kukuq bermula
kome2 pndi kukuq nyoq x?aku masa remaja sllu gak tulun mak kt dapur
kukuq nyoq...ms mula2 kawin ngan en. od...en. od ada tya..gheti ke kukuq nyoq tu
heyyyyyyyyy see the leg la bebehhhh..muahahahaha


 gigih kukuq nyoq..anak2 plak sibuk tgk mama kt dapur


 kalo gadis melayu x leh msok..agak2 wanita melayu boleh x muahahaha
sape2 x gheti kukuq nyoq hangpa bkn gadis/wanita melayu lalalalalala


berehhhhh!!!!

SEMANGAT NAK KE SEKOLAH SMPI NAK TIDO PUN BERBEG SEKOLAH

dah byk kali dah abg danish dok tya kt kami...bila nak beli beg sekolah, pensil, buku, kasut n mcm2 lg lah yg bersangkut ngan sekolah..mcmlah nak msok darjah satu je ini budak..baru msok tadika..teruja lebih hehehe...

ahad lepas en. od dah janji nak g cari beg sekolah abg danish..kami terjah chowrasta 
yg terkenal ngan bazaar chowrasta tmpt sopin/tempat menarik mcm2 ada baik dr segi baju smpilah jeruk...

org rmi jugaklah..ermmm rmi yg cari jeruk n peralatan sekolah anak2..abg danish x ketinggalan...mula2 lg dia dah pesan abg danish nak beg ultraman..smpi2 sn
1st kedai dah ada jual beg ultraman tu..x menyabo bg can lah mama n abah nak sebey kt kedai lain...melompat2 dah..kahkahkahhh cari2 tawar2..last2 yg kedai 1st tu yg beg yg peten abg danish mau...xmo ultraman lain..nak ultraman tiga..muahahaha sib bek lah ado
pas2 kami singgah mydin beli alat2 sekolah abg danish pulak

abg danish ni pyalah teruja melampau2..smpi nak g turun kedai mkn pun nak galas beg..nak g toilet nak galas beg..last2 mama naik volume terus xgalas beg dah hahahahaha
abg ada beg..abg ada beg sekolah ultraman tiga..abis semua dia canang satu kampung
muahahahaha..mcm dia sorg je ada beg...poooooodahhhh
aku kata kt dia..kalo x sekolah pandai2...beg ngan abg2 sekali mama bako

abg danish: baiklahhhhhh :)


nilah beg ultraman tiga tu ..jgn sentuh beg beliau...mau kena fire muahaha


see smpi tido pun ngan beg

Selasa, 27 Disember 2011

ISTANA BERHANTU - HUNTED CASTLE @ PESTA PULAU PINANG

 start bulan 12 je..wajib ada PESTA PULAU PINANG
since aku kawin ngan en. od selama 6 taun baru sekali jek kami g PESTA PULAU PINANG tu..itupun ms dah ada abg danish...tobat dah nak pi..bosan..panas n sgt2 rmi ok..tempat main2 tu pun 2 3 ketul jek ado..ntah lupa taun bila xsmpi 1jam we olz ada dlm tu

tp tppppppppppp taun ni korg WAJIB sggh PESTA PULAU PINANG..compon sgt2 best ok
aku yg baru g smlm ni..nak dtg lagi byk benda baru n mainan baru kt situ...aku x surelah taun2 lepas pun gitu..sbb lama x mai kan

benonya tujuan utama nak naik boyan pusing2 tu..kalo lalu je pesta tu kan..anak2 jerit2 nak nek..so oklah anak2 pya pasal..aku gagah jugak..en. od pun ok sj...

so neklah kami ngan moto...dekat je ngan umah kami...5minit jek...giler jem jalan2 area sg. nibong tu...smpi2 je..beratur pjg dah..tp cepat je leh dpt tiket...terus msok...tu dia org rmi giler..ok lg..xbape panas..terdengar org dok jual2..kapet2...3henget...3henget..giler kapet 3henget..apa jenis kapet aku x tau...ate aku mn npk..kan spek dah hancur..lantakkk npk gitu2 jek..

jln pya jln...terjpe HUNTED CASTLE..perghhhh cam best jek..siap ada hantu lg kt luo..pyalah hantu tu beso n tinggi..nek takut anak2 aku..tp bila diteringat2kan..dulu2 ms skolah ada nah mai pesta ni..aku ada msok rumah berhantu ni..cam banilah mula2 nek atas train tu kan..gelak2 bagai...bila train tu dah mula gerak nk msok dlm umah tu..belum pape lg..haaaaaa kau terkojut aku...hantu tu sergah aku...terus aku fobia nk msok dah..dr mula smpi akhir..aku dok tutup mata..lantakk giler scray ok hahahahaha

 nilah dia HUNTED CASTLE..npk x hantu kt sebelah tu hahahaha

 see bebudak tu nek takut..masing2 dok menyorok tepi aku

ha..hat ni lah kami nak nek..tp xboleh nek..sbb pyalah panjang beratur...mau 1jam boleh nek..nti insyallah sblm pesta ni abis...kita dtg lagi..tp kena dtg awal2...


BURGER KING SG PINANG, PENANG


sejak 2menjak bc n3 kwn2 psl BURGER KING
ati ni meronta2 nak mkn..dsbbkan dulu ada kecoh psl BURGER KING ni statusnye xhalal
terus xmkn dah...then mgu lepas ngan gigih gugel cari KESAHIHAN status halal BURGER KING tu...akhirnya terjawab dlm JAKIM terdapat BURGER KING halal...wahhh
melonjak2 kegirangan mak budak ni..muahahaha

balik2 rumah je terus habaq kat en. od...siap nyanyi2 mak budak ni..miahahaha
ape lg..en. od pun mmg teringin sgt2 nak mkn BURGER KING tu...dulu kt Penang mmg xdee
tp skrg ni dah ada 2 branch BURGER KING kt Penang..
1) Sg Pinang
2) Tanjung Tokong

apa lagi..en. od pun umum..DINNER KT BURGER KING lets go anak2..kahkah
mak budak lah palingggggggggg excited

 tu dia set tuk 2dewasa 2kanak-kanak

 

 ekceli alana dah lena dlm kete..kuo2 kete terus terjaga..smpi2 jek kentang goreng tu terus sua kt sdia...nyum3 dia mkn


nilah mak  budak yg tingin sgt2 tu terpancar NUR dimuka beliau wakakaka

ni yg aku oder..whoper black pepper..


mmg sedap gilosss...mkn separuh..separuh lg bg kt en. od

cam biasa ff mmg kegilaan kami semua..abaikan lemak2 yg ado fedulikkk
tp suka lg ff mekdi 


abg dannish pun berselera jugak oder burger ayam spicy
 


 en. od lak kelaparan giler2 akibat dr kejadian nak g kenduri kwn..abg danish wat pagai dah smpi terus xmo pergi..adoiiii hangin si abah..


 ni budak Arwen..jgn ckp le..mkn skit2..main je byk..satu kedai BURGER KING tu dia yg konker....nak2 lg xberkasut tu..lantakkkk mama dah lapo BURGER KING...
sukati ko lah nak

nota bijik: thx trilion to en. od sbb banjer kami..nti aii banjer u plakkk ok..
sayang awak ketat2

Sabtu, 24 Disember 2011

Dear salary, why are you not growing??


kalo majikan pikiaq cam ni sshlah...
smpi bila2 pun gaji x grow...kalo lagu ni lg 5 years
conpom benti nk buat biz sndiri..insyallah amin

Jumaat, 23 Disember 2011

Tingin Pya Tingin..dpt jugak merasa

 sejak 2menjak ni dok bc dlm blog kwn2..ada yg dpt mkn bubur asyura...sedapnya
bubur asyura ni ada 2 jenis satu keras n satu lagi lembik...yg nah aku mkn ler
tp dua2 aku suka..hehehe..tup2 2hari lepas en. od kata org surau kutip duit nak buat bubur asyura..igtkan buat ari ahad..bleh la join..petang smlm baru dpt tau buat pagi..ms otw nk g opis dh npk kelibat makcik2 dok sibuk msk bubur asyura tu..so mlm smlm tgu pya tgu..akhirnya dpt gak tekak ni mkn bubur asyura heheheh..alhamdulilah


dptlah sebekas besar ni bubur asyura smlm...penuh ngan kcg2 sj
krup krap krup krap hehehe

Khamis, 22 Disember 2011

Resepi Ayam Masak Lemak Cili Padi


ayam masak lemak cili padi ni sllu gak lah jd menu kami sekeluarga sbb ianya sng nak msk..campak2 je..ermmm korg kalo msk menu ni ada x msokan belacan?sllu aku msk masak lemak cili padi ikan or telur xmsok pun belacan..tp kali ni tuk menu ayam ni aku msokan belacan bakaq..terasa kick wooooooo...hahahaha then nak2 taruh cili padi tu byk2..perghhhhh berasappppppp mantop seh..perghhhh angkat bakul puji diri sndiri kahkahkahhhh...apa yg penting bila tgk en. asben mkn bertambah2...bila terasa badan berat/gemuk kita lak disalahkan wakakakaka sabo je lah....

Resepi Ayam Masak Lemak Cili Padi

tuk resepi ni sng sj...tumbuk cilipadi, belacan, kunyit hidup, bwg merah, bwg putih. Aku suka tumbuk ngan lesung batu tu..kalo nak blend x kick plak sbb takut terlalu hancuss. Then campak terus dlm kuali/periuk. Masokan ayam. Tumis bahan tumbuk ngan ayam tu tadi tanpa minyak. Agak2 dah sebati ayam tu baru masokan santan pekat n santan cair. Then masokan serai dan serbuk kunyit sedikit. Msokan juga 2 keping asam keping. Garam secukupnya. Wallah siap..nyum3x

nota bijik: kdg2 masak lemak ni lain2 citarasa n bahan2..kalo nak kick lg msokan nenas perghhhhhh asikkkkkkkkk muahahahaha


Rabu, 21 Disember 2011

WW - Hancur lagi..x tau yg keberapa dah..


arwen: Mama..mana pek mama?
aku: pek mama patah dah..ha sape buat
arwen: awennnn smbil menyengih tutup mate...

haiii tgu dpt gaji barulah beli...so skrg tgk computer pun dlm 5inci jek kahkahkahhh

Isnin, 19 Disember 2011

Alana Menari

ni nk cite psl alana skrg ni dh pndai
pantang dgor jek lagu..sure menyengih n start menari goyang2 badan n kepala
kalo abg n kakak dia minat ngan upin ipin dan boboiboy
alana pun minat jugak..pantang ada cite or iklan cite ni...siap dah menyengih n nari2 lg
lagi2...kalo dia ngis x hengat..ko bg lah lagu boboiboy yg kami set dlm hp..terus diam menyengihhhhhhhhhhhhh jek wakakakaka cerdik tul ini budak taw
nak2 plak dah pndai tgk cite kedua2 animasi tu...kalo tgk tu dia smpi melangut dagu..miahahaha


ok upin n ipin dah start...alana amek port hahahaha

siap panjat2 lagi almari tv tu


jom layan aksi Alana menari...uolz tgk kaki dia sekali siap hentak2 taw kiut tul...sori video ni senget plak...kahhhhhhh

apa sj lagu pun dia layan...hahahaha

Ahad, 18 Disember 2011

Mengkuang Dam dan panten itu

ada yg mencari2 aku x hehehe
jumaat n sabtu yg lepas aku amek cuti sbb bs ada kenduri belah familah derang
so aku just dok umah sj..nak bw pun malaih sbb kalo dok umah 
ngan anak2 ni xmenang tgn...
ahad lepas kami pilah kenduri  bs tu kt kulim, kedah
otw nk pi tu tayar pulak pancit...perut dah giler lapaq..dr pagi just mkn cucuq sj...
nk dekat kul 3 baru smpi...mengeletaq cari nasi...hahahah tu dia 
bertambah2 mkn miahahaha
sib bek lah nasi kenduri tu sedap..nk2 lagi ayam berempah tu..
bape round dok amek kehkehkehh

tgh2 mkn panten kuo baru bergambar kt pelamin..so sesi tuk potong kek..bila tgk panten tu..aikk asal lain beno ghope panten ni...1st time aku tgk panten pki gini..dah ghope holowen dah huhuhuh...

dah kenyang lepak2 kejap..pas2 kami beredar pulang..otw tu kami sggh kejap kt
 Mengkuang Dam
1st time mai sini..igt ape lah rmi2 kt kaki bukit nun...tgk2 org dok berjogin nk lepak2 situ...potosut panten pun ada....adalah 5 6 ketul situ miahahaha


Mengkuang Dam

Biasalah kalo jpe ayo bebudak ni lah yg paling teruja



tetiba deme ni suh abahnya amek gambo bersama

Arwen asik melayan kecantikan dam hehe
ni lah panten yg kukatakan tadi..panten laki siap bereyeshadow itam nk npk cm drakula plak huhuhu

Khamis, 15 Disember 2011

CHEESY BITES

abah nk piza bah..nak mkn piza smbil tunjuk2 iklan piza cheesy bites kt tv tu sape lg kalo bukan abg danish..apa sj dlm iklan tu semua nak...arwen pun sama..hahaha kita2 ni ye ye je lahhhh non ado beli pung...

isnin lepas ayahanda telah tunaikan permintaan abg danish...lgpun lama kami x g mkn pizahut tu..skrg ni kalo dh berlima jarang sgt2 nak mkn kt luo..tu pun ms tgh gaji bolehlah..kalo sj2 nak abiskan duit sorilah...hahahaha kena jimat2 yong woiiii...

so dptlah kami berlima merasa piza cheesy bites tuh..tgk sedap jek tp kurang enak sbb penuh ngan cheese jek..abg danish kata sedap smbil half piza regular tu dia balun kahkahkahhh sabo je lah...arwen mkn sekeping jek...alana plak mkn mushrom soup kemain suka...

budak ni cam biasa xmo dok diam...org letak dlm bbychair tu boleh dia bgn kuo nak suh letak atas meja..miahahahaha...sabo je lah

budak2 tu xsuka soup ni..so kami ngan alana yg abiskan

budak 2org ni ritu kecoh bebeno..bergaduh berebut menan yg baru beli

en. od order air lain sbb air xcukup anak2 bedal..hahaha hat ni namanya ASAM BOI FIZZ

CHEESY BITES yg xbape nak kick

abg danish selera betul dia ritu

nota bijik: b4 nak mkn piza tu en. od nak tgk movie..ermm rege tiket x mengizinkan kahkahkah
so lenkali dtg hari rabu dpt rege murah skit..tp en.od lak keje mlm..xpe2 next time ok