Rabu, 31 Ogos 2011

Tangan Dihulur Maaf Dipinta, Selamat Hari Raya Aidilfitri

Tadaaaaaaaa gigih wat kad raya pg td..
keje kt opis satu mende x sentuh kahkahkahkah
ok x kad raya aku tuh...pic kami berlima xde
so just cut2 guna photoscape jek...janji ada kad raya yeahhh

Makan Kuih Sempirit
Balik Kampung Jgn Dok Rempit

Hantu Kak Limah Balik Kpg Paya
Hati2 Di Jalan Raya

Pergi Beraya Umah Kak Bedah
Jgn Dok Melantak Nanti Naik Mendadak

ok ok ok

Di kesempatan ini
Aku nk wish uolz

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Batin

nota bijik: amek lah kad raya nieh...then tempek kt blog eh :)



Khamis, 25 Ogos 2011

Budak Tecik Yg Suka Merap kt Mama Dia

Baru bgn tido..muka masam

Tgh blur le tuh

Booommmm balik

Npk Senyum Skit

Last2 kahhhhhhhh


ini budak klo npk mama dia..syp
kalo xde mama depan mata ngis x hengat
paling suka main ngan abg n kakak
smpi tido malam pun lewat...hahahaha
paham je kalo org marah dia..sbb ntah hape2 je ngis
then leh wat muka x bersalah dia tuh wakakakaka

skrg alana 5bln tgh berlatih nak angkat punggung..nak merangkak le tuh
smpi gelak guling2 tgk gelagat dia

nota bijik: x sabo nak pakaikan baju kurung raya kt alana :)

5hari lagi

adoiiii tgh gigih nk wat kad raya nk tempek kt blog
dah la x reti nk edit bagai
org lain dah terer pki photoshop aku jek yg ketggln zaman
pas2 gambor kami ber5 mmg xde
huwaaaaaaaaaa
xpe2 sok2 ni aku gigih amek gambo kami ber5..khas nk tempek kt blog
hahahahahahaha

alhamdulilah lg 5hari nak raya...yeahhhhh
masih lg pose penuh..hope2 xdelah kena ganti :)

aku sabtu ni masih lg keje...start cuti ahad smpilah isnin satu lg
9hari dok beraya sakan kau...:)pas2 lak adik kawin
moh la g kuale kangsor..17/9
pas2 bln 10 lak gerak ke KL terus g Kuala Lipis
kenduri belah laki lak...ada sape2 dok KLipis????

Nasi Kerabu
Menu Ramadan ke22


Smlm msk Nasi Lemak Lemuni
dimkn ngan Kerabu Taugeh, Daging Black Pepper dan Sambal Tumis Ikan Bilis
sedappppppppppp...

Kerabu Taugeh

Ketiaw Goreng Style Kampung mil msk :)

Daging Black Pepper

Nasi Lemak Lemuni

Sambal Ikan Bilis

Rabu, 24 Ogos 2011

Jgn Gelak Taw...Over Excited Raya



Lokasi: Umah Mil (dah dok situ dkt 6thn)
Jam: Pas solat terawih
Person Incharge: en. od

nota bijik: krismas pun kalah kahhhhhhh
xleh thn tgk yg kotak tuh...aku suh buat lain xmo hahaha penat katanya
nti anak2 buah balik suh depa deko lain...umah paling meriah kt kpg sg. nibong
wakakakakakaka

Selasa, 23 Ogos 2011

Pejam Celik Pejam Celik dah 23Ramadan

cakkkkk!!!!rindu sm aku x..ngeh3x
assalamualaikum semuaaaaaaaaaaaaaaaa salam 1msia..hehehe
ish mcm lm lak xberlog..asal baru je snyp 2hari
penat weiiiiiiiiiiiiiiii..penat ngan POJEK BERSIH umah aku tuh
berhabuk mau 18kilo..kahkahkahhhh npk sgt time raya je cuci umah hehehehe

pejam celik pejam celik lg 7hari lgi kita bakal menyambul SYAWAL...semoga kita dpt beraya sama2..dah siap2 duit raya kt aku x???xde...hampehhhhhhhhhhh kehkehkehhh

ahad mmg dah plan nak bersihkan umah...
buang2 ape yg patut..bersih2 apa yg ptt..
isnin lak p bank tuko duit raya...sib bek ada tuko duit RM1 lg taw
thn ni bajet duit raya anak buah cam thn lepas gak...
mil dah balik dr pondok...bertambah2 lah riuh umah tu nti
mil ada tya..hang x buat kuih ka?x buat mak..x larat penattt..lgpun tu ha sitecik tu sapa nak jaga..asik nak berkepit ngan mama dia jek...

persiapan raya tuk anak2 dah setel
tuk en. od dah dpt 1 2 helai bj..n suo..baju melayu pun dh dpt smlm
tuk aku cuma tggl nak beli kasut raya..giler lm x beli kasut..seyes aku xde kasut..kasut2 aku ntah mn pi..hahahah x reti jg barang aku nieh...mnlah tau kot2 last minit dpt doyan runtuh..leh la beli kasut mahal skit..hehehehe amin2

Menu Ramadan ke19
Mee Kari Kerang

resepi??nti lah dulu mls nak taip daaa

cer teka kuih apa nieh??????












Pau Goreng Inti Kelapa

(ritu ada balance inti kepala ms buat ketayap..dr sayang buat timbul lak idea nak wat pau goreng ni..bahan dia sm jek wat donut..cuma aku tambah inti dlm tuh..perghhh lembut beb..sedap..kalo taruh inti kacang merah lg sedap..weii inti sambal ikan bilis pun best...taruh timun..dah jd BEGER MSIA lak hahahaha)

Menu Ramadan ke20

Onde2 Melaka..ada pggey Buah Melaka
last minit buat..anak aku arwen siap g main2 tepung tu buat mcm palastin tuh ha)

Daging Masak Itam

nota bijik: cam biasa msok ari selasa bekerja
nti aku akan bertandang umah2 korg eh..tgu taw
kalo npk aku kt shoutbox tu..lambai2 eh kehkehkehhh

Sabtu, 20 Ogos 2011

1 pergi lain kali 10 mali ok...hiksss

Alhamdulilah dpt BE lg..1 pergi 1 mali..:)
tenkiu nuffnang..nti bg byk2 taw...
aiii nk beli dslr lalalalalala
kengkawan jgn lupa shoot jgn x shoot miahahaha
luv u ketat2 nuff ngeeeeee

nota bijik: ahad ni ada pojek BERSIH umah
oh penatnyaaaaaaa

Jumaat, 19 Ogos 2011

Bulan Pose Pttnye Leh Berdiet Tapi Tulah...

Hari ini hari jumaat
Semoga kalian selamat

boleh terima x pantun aku tuh
lalalalalala

Sure skrg ni org berpusu2 sopin sn sini..jalan..sopin mall sure havoc
yg beragama Islam sure sibuk nak2 raya nieh..yg bukan Islam pun sibuk nak sopin
manalah x rmi rakyat..cer dok diam2..xdelah kami ni sesak2 nak menyopin
kahkahkahhh

Bila msok bab memasak ni..ni satu hal..jenuh pikiaq nak msk ape weiii..bila tya..en. somi
msk je lah pape..aii mkn jek..tu pun jd x keharuan dibueknyo...last2 msk je ape yg terlintas
asal sng n cepat msk...

Giler lama x mkn nasi lemak..ate diet kan hahahaha
dulu kan ms abis pantang..siap ko diet memanjang..ais x mnm...pagi2 bedal oat ngan horlick jek..nasi x sentuh pun..badan ok..maintain..igtkan bln pose ni boleh lah keep slim tp tu dia..hari2 bedal nasi..pantang ke mn..diet ke mn...insyallah pas raya ni nak start pantang balik..so far bdn ok lg..sbb tgh breastfeed kan..tu yg boleh memaintainkan badan..kalo x sure dah kembang sebesen miahahahahaha

Nasi Lemak menu ramadan ke 17

sms makan
en. od: dah boleh bkk kedai ni
aku: senyum unta lalalalalala

Ketayap Menu Ramadan ke18

(inti kelapa tu hanya menggunakan kelapa kering yg buat sekut tuh)
xyah nak beli parut2 bagai :)

dan Ketiaw Kerang

(pg2 pas anto anak kt bs, merempit g kedai beli kerang taw..hahaha smpi2 kt ofis kul 9..ofismate kata..over sleep eh..ku senyum sj kehhhh)

nota bijik: rini nk msk Mee Kari Kerang :)

Khamis, 18 Ogos 2011

Kenapa Kt Sini Xde..Kalo Ada Kan Ke Best

kenapa kenapa kenapaaaaaaaaaaa lah IKEA ni xde kat PENANG
ko xnak ke bukak branch kt PENANG oh IKEA
kalo ko bkk kt sini GERENTI laku pya
ko bw sekali ngan MEATBALL ko sekali bkk kt sini
hahahahah sbb aku TERSGT MENGIDAM MEATBALL ko kehkehkehhh

kalolah IKEA ada kt sini dah lama umah aku aka umah mil aku tu penuh brg2 IKEA hahaha
ate tiap kali ada sales kt IKEA tuh cuci mata je lah kt catalog on9 tuh...
xpe2 bln 10 ni aku terjah ko IKEA..siap ko hikssss

td aku bkn wat keje..g cuci mata tgk catalog IKEA 2012
wow hebatttttttttttt mabeles ko
smpi ternganga2 molot aku..kehkehkeh

cun seh sofa pink tu..nakkkk

walkin closet...DIY jek..best2..nak jugak

adoiii dapur..merah tuh..sexy abis..nakkk semua hahahaha

cute kan...ni tuk ruang yg sempit..dpt ni pun jd lah

hat ni lg best...SERONOKNYA MEMASAK hahahaha

kalo dpt tuk bb aku kn best nieh...rs nk beli lah lampu flower tuh

ni kalo beli tuk anak2 dara aku bestnyeeee
gosip2 gitu hahahaha kiut bangat

skrg ada offer terjah lahh weiii

oh meatball...bln 10 nti aku ngap ko..ada sape nk banjer hehehe

nota bijik: malas nak crop...lantakkkkkk

jom layan catalog IKEA 2012 SINI

Tragedi Sahur Masa Student dulu

ok ok ok pg td aku cite psl rempit balik kpg kan
sape x bc lg klik SINI
so kali ni nk cite ms bersahur as a student plak..aceh ceh ceh
ok mai dkt sikit..dekat lg..ha bior idung kome melekat kt computer tuh kahhhhhhhhhh

tiap kali pose..mak aku dh ready dah satu tin milo besaq diisi ngan sambal kering ikan bilis wif kacang...haa tu mmg wajib ado...dah aku ni jenis mmg KAKI SAHUR..
rmi student ms tu mkn sahur awal...kul 12 mlm dah bersahur..sblm kanten tu tutup derang dah beli siap2..then terus bersahur jam 12..1 pagi cengitu..tp aku x...giler sahur awal..kang lapo memanjang...kehkehkehhh

aku siap request kat mak..mak dtg bw ikan bilis tu..nti tulun belikan rice cooker eh...mak kata..eh boleh ke bw rice cooker..kan xboleh nti kena tangkap..alahhh mak bw jelah..pandai lah org sorok2...tu dia mak g bw rice cooker hat beso..leh bg 5 6 org mkn...hahahahaha gasaklah mak ooiii asalkan dpt mkn nasi panas2 time sahur itu sudah bagus...hehehe

then tetiba di suatu pagi agaran pukul 4-5 pagi..jengjenggg...seorg awek cun (cun la sgt) sdg bgn panaskan nasi...semasa dia sedang mau angkat itu tudung periuk nasi...KEDEBOMMMMM PIANGGGGGGGGGGGG tudung periuk jatuh..bygkan kalo jatuh tu siap bunyi2 lagi baru dia benti kan..haaaa...mau x terkejut aku..terus aku amik tudung tu peluk kuat2..kahkahkahhhhhhh..pas2 intai kiri kanan kot2 ada org kuo nak g serang aku pepagi tuh...sib bek keadaan ok..tp pg tu nak g kelas..siap member tya..hoi hang dengaq x bunyi bising pg td..ntah sape lah yg buat bising tuh...aku kata..betul hang x tau sape..katanya x taulah..kalo tau dh lm aku tempeleng beliau..hahahahah..smpi skrg dia masih x tau sape kehkehkehhhh

pas2 lak bila dah rmi tau yg aku bw rice cooker..hamekk kau siap masak tomyam, puding, gulai, mcm2 lah ngan rice cooker aku tu..wakakakaka...smpilah aku abis studi..periuk tu lah yg byk berjasa pd aku...then bila dah abis studi rice cooker tu aku bg balik kt mak aku..smpilah skrg dok ada lg..hehehehe

tp ritu ada spot chek depa nk tgk kot2 student ada bw brg2 letrik..jenuh kau aku sorokan rice cooker tuh..aku sorok celah2 baju yg berlonggok itu..kira kt bakul kain2 nak dicuci..hahahahaha..mau x menitik peluh anak dara aku ms tuh..miahahaha..boleh kena denda n jpe caunselor taw..

byk lagi lah stori mori yg sgt2 lucu bila jd student dedulu

paling x leh bla..1st kelas ms 1s year..excited taw dok depan sekali...sekali lecturer dok depan aku kata

SAYA NAK PANGGIL 2 3 ORG JAWAB SOALAN SAYA NI...(smbil tgk namelist)..HEBAT BETUL NAMA2 KAMOO SKRG..TAPI SAYA NAK PANGGIL NAMA YG JARANG SAYA DENGAR...aku dok depan berdoalah harap2 nama aku x naik...TAPI DOA AKU X DITERIMA MIAHAHAHA...akulah org 1st dia pggey..nak nak plak tiga2 kelas pg tuh nama aku naik..apadaaaaaaaaa...igt nama aku sedap sgt ke weiiii...
tp PERSOALANNYA DI SINI....

DAPATKAH AKU MENJAWAB SOALAN ITU?
DGN RASA BANGGA..TIDAK DPT JAWAB..hahahaha
YG DITANYA LAIN..YG DIJAWAB LAIN..ate kome berdebo weiiii..panik..kahkahkahhhhhhhhhh berdekah3

Time Raya Balik Kampung As A Student...best sgt2

bila raya jek..sure aku terkenang ms aku raya as a student
time tu mmg best...sbb aku balik kampung ngan moto...
sensorg jek bw..xde geng..kehkehkeh
bila 2 3 raya tu siap2 dah pack2 barang bagai
adalah dlm 2 beg gitu..then letak kt blkg seat moto..ikat ngan tali getah tu
then bila atas jalan..rs vangga sbb gaya nak balik kpg ngan beg2 tu terserlah
atas moto hati sgt hepi..smpi nyanyi lagu
wohooooooooo balik kpg..semuanya turut gembiraaaaaaaaaa hahahahaha

then bila otw balik kpg yg mengambil ms 2 jam tu
mcm2 hal berlaku...kan awek kanzzzzz
pantang bas lalu je..tu dia seat bas blkg sekali kalo ada jejaka tu siap dok berdiri lambai2 kt aku..nk tergelak pn ada..kahhhhhhhhhhhhh
pas2 kalo abg2 askar lalu lglah...w/pun muka aku x npk sbb pki visor..tp nak tergelak tu x tau nk ckp cm mn...hahahahaha
then kalo benti kt petrol station..ha siap lah sempat lg ngorat aku..siap bg no tepon bagai..perghhh mmg hebat aku ms tuh..(en.od sure rs nak muntah lapanplohlapanx) hahahaha

then ada satu kejadian..di mn ada geng2 moto (jejaka sj ok)
dok benti kt satu tempat rehat...aku pun benti nak terkucil...
then smpi kt moto..ewahhh siap kata..cik adik balik mn...leh berkenalan...
ape lg gedik tol lah aku ms tu..jual mahal..tp sbb depa tu pun student dr UM x silap aku..aku pun igt sj nak berkawan apa salahnya kan...so tuko2 lah no tepon..(ms tu fon besaq cam batu bata tuh) kahkahkahhhhhhh

then bila smpi umah...siap mak abah hepi giler2 tgk anak dara dia selamat smpi
ms sampai2 sure kejung2 segala tgn kaki..yelahhhh x kejung ke dok atas moto tu lama2 then kena angin lintang lg..kehhhhhhh

tp aku sgt2 bersyukur selama aku jd student tu..aku balik je kpg ngan moto..xde ape yg terjadi..baik tayar pancit ke..ape ke..xde...syukur sgt2...ms tu aku pki moto suzuki...cam minah rempit lak aku ms tu...

then tiap kali blik kpg even x raya pun..kalo time ujan mmg dah spare baju ujan..kalo lebat sgt kenalah lah benti kt bwh jambatan tu..tp hat tu pun aku malu2 nak park sbb rmi giler org beb...semua jantannnn aku sorg jek awekk x ke malu2 gatai tu hahahaha...
mulalah sesi perkenalan..adoiiii

moto tu abah aku belikan ate di suatu hari :

aku: abahhh...belikan moto kt org..penatlah g kelas..kelas lak jauh2 belaka
abah: tgklah dulu cam mn
aku: alah abahh bolehlah bolehlahhhhhhh..lg pun ms tu xde transport awam dlm tuh
abah: tgklah duluuuuuuu

then x smpi beberapa hari..abah mai kt tempat belajar aku tuh..bw moto baru...syok gilerrr..smpi tiap mggu je sure cuci moto..smpi kilat2...

tiap kali aku nak balik kpg ngan moto..aku make sure semua ok...tuko myk itam..break semua tayar ada angin angin..yg penting kena cuci kilat2..hehehe

tp itu dulu...skrg moto tu dah lama abah ku jual ms aku abis belajar...hahahah tetiba teringat lak..dulu tmpat belajar aku tu x pki helmet pun xpe..then one day kenalah pakai wajib katanya..then tiap kali nak g kelas..sure lupa nk pki helmet..bila atas moto tu rs semacam jek atsa kepala..half way baru teringat..ya Allah aku x pki helmet daaaa...lintang pukang rempit balik ke hostel amek helmet..kehkehkehhh..selalu sgt jd cam tu

nti aku cite lak kenangan berpuasa ms studi dulu mmg nostalgia betul

Rabu, 17 Ogos 2011

Bedal je lah

assalamualalikum..slm 1msia
hari ini penang cuti nuzul quran..tp company aku x observe..teruk betul
papepun Selamat Menyambut Nuzul Quran
xtau nk letak tajuk n3 apa..bedal je lah

dah puasa ke17 pung..alhamdulilah smoga kita semua dipanjangkan umo n dpt beraya bersama2 ye...
wiken lepas..x sempat nak buat n3 psl menu berbuka...mak budak 3 org ni sibuk melayan anak2 hehehe..

sabtu lepas..aku msk skit jek...Spageti Bolonis..Nasi Goreng and Kuih Ketayap (ya Allah byk gak aku msk kehkehkeh)..nak perabis nasi yg ada balance jumaat lepas..xmo bazir..tggl skit tuk sahur aku jek..en. od x payah dia keje mlm...xde gambar sbb lupa nk amek

ahad plak..aku msk Mee Kungfu ngan Kuih Talam Gula Merah..ada gak aku msk nasi ngan ikan sardin..takut2 en. od x kenyang..tp dia mmg x leh go dah..kenyang katanya..xpelah nasi ngan ikan sardin tu leh panaskan tuk bebudak tu mkn esok plak...

Isnin lak..kami mkn kt luo...haii lega skit...leh rehat2 kan badan...b4 berbuka tu sempat terjah butik anakku nak beli baju tuk Alana...dptlah selai 2..x menarik sgt..then tya kt en. od..ritu aii yg pilih tmpt mkn..so today uuu plak ok...terus en. od kata...Kenny Rogers je lah eh...aii poloo hahahaha

Selasa (smlm) jeng jeng jenggggggg..korg nk tau..2 3 hari dah aku bw kuo ayam kt esbok tu letak kt bwh..igtkan nk msk ayam..tp tu lah lain jdnya..so smlm msk jugak ko ayam...balik2 keje..en. od terus kata..jom pi Jawi..aku igt x jd...tya dia..dah bgtau ke mak kita nak berbuka sekali ngan dia...x katanya...dah gitu..tgu aku msk kejap...kejap je bg ms 1/2 jam...pongpangpong aku kt dapur..taraaaaaaaaa sempat msk Nasi Minyak ngan Ayam Ros...
dlm kul 6 gitu terus kami gerak ke Jawi..jem giler jalan..ngam2 smpi sn dlm kul 715.
Mil aku kata..mak x msk apa2 pun...aku kata..xpelah mak..elly dah msk kt umah..siap bawak rice cooker lg ko..kehkehkehh...seronok tgk mil aku berselera mkn..w/pun dia just mkn Nasi Minyak ngan kuah Ayam Ros sj...tp mil aku tuh ada msk Gulai Pisang..ok sedap...
Pas solat terawih baru kami gerak balik...mil balik Penang 23hb..adoii kecoh la rumah nti..hahahaha

Mee Kungfu (aku pki spageti..mee aku dah blacklist)
nak resepi terjah SINI

Kenny Rogers Chicken Black Pepper

Muffin

Nasi Minyak wif Ayam Ros

Resepi Nasi Minyak Ala El
Beras dicuci n ditoskan
Msokan air mcm biasa

Tumis Bwg besar, bwg putih, halia (semua ni dihiris) bersama ngan kulit kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang, buah pelaga dengan minyak sapi (lebihkan myk tuh)
Tumis smpi layu n campakkan ke nasi td. Taruh garam n susu cair. Hiaskan ngan kismis. Siap

WW- Doralana???


Selasa, 16 Ogos 2011

alkisah raya 2010 di pagi raya ahaks

aku skrg kt kmpung..cuti raya...
apa???cepatnya...dak aihhhh tipu jek kehkehkeh wak luuuu

korg dah apply cuti raya?bape ari?smggu?2mggu?
sebulan?hahahah yelah dah pose sebulan..raya pun nak cuti sebulan...
kehkehkehkehhhh akai ada..:)

ok ok raya ni balik mn dulu?kpg en.somi?kpg pn. isteri?
haaaaaaaaaa kan dah gaduh...ni sure x plan lelok ni...
sape yg 1 negeri tu snglah...pg raya sn...petang raya situ..hehehe
mcm aku...dah aku dok umah mil kan..pttnya kenalah raya kpg aku tu..tp tiap2 tahun
bila raya jek..sure raya sini dulu umah mil aku..x petang raya or raya ke2..barulah balik kpg aku
aku x kesah..tppppppppp last year pya cite..kehkehkehh

ntah mcm mn...mood pg raya tu ok jek...mmg rmi kt umah mil aku tu..imagine 7 bradik kau..suasana kt umah ms tu mmg kecoh lah..pas abis solat raya tuh..tetiba adik aku tepon dr kpg..xpenah2 dia tepon di pagi raya taw...

adik: akk..mak tya balik bila?
aku: huwaaaaaaa ngis teresak2

kalo adik aku x tepon xdelah sebak sgt..ni tepon plak dh ngis2 kahkahkah
yelah ms tu rmi org kt umah mil tu..yg tgh mkn ketupat..yg tgh bersalaman..
tgh berpeluk2..haiii aku ni sejak kawin..x nah pg2 raya peluk salam mak aku...tu yg sebak smcm..aku igt..en. od x npk aku ngis..tetiba terus en. od kata
jom balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...ngeh3x

aku x citelah kt mak aku..aku ngis2 nak balik..tp en. od haii mulut over gak tu..pi citer kt mak

kt bilik ms tu aku tgh kemas brg

mak: haa...laki kamo kata kamoo ngis td betui ka
aku: a'ahhhhhhh..yelahhhhh..adik dok tepon pg td..xnah2 tepon org pg2 raya...
tu yg org sebak tu
mak: laaaaaaaa..xde ape2 lah..sj lah kami tepon kamoo tya nak balik bila
aku: kan dah cakap x tau..mayb pas solat jumaat (ms last year raya jatuh hari jumaat)
blablablablablabla gosip2..hahahahahaha

tulah alkisahnya..raya ni depa dah siap2 tya...adik aku perli
balik manaaaaa?nti nak tepon pg2 raya
jahat derang..miahahahahaha

Cer teka cer teka

cer korg teka gambo 1st tu dulu sblm korg tgk gambo2 seterusnya..
cer teka diperbuat dari apa???


ha! dpt teka dah











dapat????
















xdpt lg?ok ok fine2...


















selipar daaa...ketip kan ahaks



nota bijik: sori mori uolz...2 hari ni cam biasa cuti2 x dpt nak bw sgt..suam2 unta jek
insyallah pas abis aku wat keje ni..aku buat bw maraton ok..see yah :)

Isnin, 15 Ogos 2011

Aku Peluk Gangster Sebab Aku Gila

Td dok bw umah kwn2..terjpe satu n3 psl ini

i) Pilih bulan kelahiran anda

Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - AKu terkentut depan
July - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

ii) Pilih nombor harijadi anda:

1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver bas
10 - Semut
11 - Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Gf/bf aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah amani
21 - Upin dan Ipin
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akedemi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor Swift
31 - Awek cun/Jejaka tampan

iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku x tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku x tentu arah
Lain2 - Sebab aku fikir aku hebat

Sila sambung semua menjadi 1 ayat...

kahkahkahhhhhhhhhhhh aku pya cam tajuk n3 tu daaaaa..
gelak guling 18juta kali tanpa henti..sakit segala urat sendi miahahahaha

korg lak caner????

kredit to Nuanza

Sabtu, 13 Ogos 2011

Pecah Kaca Pecah Gelas..Sudah Baca Harap Balas

pecah kaca pecah gelas
sudah baca harap balas

ha..nah dgr x pantun 2 kerat ni hehehehe
korg nah dpt x?
balas x?
hahahahahahaha...kalo x bls xmo kwn..betul x?

kad raya sgt2 bermakna..betul x..mcm dihargai disayangi gitu..la ni nak dpt kad raya pun ssh..semua main SMS, Email n skrg pki wish kt blog fb twitter segala mak nenek lah...tp kad raya lah yg paling best...pengerat silaturahim :)

dulu time aku skolah perghhhhhh giler byk dpt
KHAS UNTUK SAHABAT..jd pilihan
busuk2 pun aku dulu leh dpt dlm 50 keping taw..byk x kwn aku dulu hehehe
tu ms aku jd student...sbb time tu mmg giler rmi kwn...rs vangga dpt kad raya..org lain xdpt..pas2 yg best tu dpt kad raya dr kwn2 pelusuk negeri..ms tu baru abis kursus..dlm kursus tu rmi student dr pelbagai negeri..syok abis...lg2 ms tu tgh single..gedik smcm le dpt kad raya dr org yg kita suka kehkehkehhhh..
sat lg mmpuih sure kena jwb soklan ngan en. od..sibuk je nak tau hahahaha

pas2 dah kapel ngan en. od...sure excited nk bg kad raya kat beliau
siap i sayang u..i cinta u....miahahahah gedik beno
pas2 cari kad raya yg luv2..KHAS UNTUK KEKASIH..siap ada lagu lg..hahahaha
then atas katil dok bkk kad tu jek...adoiii lawak pun ada

aku suka kalo dpt kad raya then gantung kt dinding umah..baru meriah raya
ni nk dpt 5 ketul pun ssh...dulu siap gantung kt pokok buluh dlm umah hahahahaha

pas2 kan..bila dah belajar jauh dr famili..barulah rs nak bg kad raya kat mak abah
pilihlah kad yg khas tuk Ayahanda..Bonda..hehehe
siap ngis2 tulis dlm kad tuh..then bila mak dpt...mak suka tu yg best tuh

thn ni x tau la..rs xde lgsg kot kehkehkehhhh

tgh gigih anto kad raya utk client

nota bijik: xde ke sape2 nak anto kad raya kt den ni ha


Ikan Bawal Sweet Sour and Kailan Ikan Masin

sorilah kalo ada yg x suka ngan n3 gua ni..
asik2 wat n3 makan..
dah itu je modal dlm bulan pose nieh
hahahah xpelah sambil2 tu korg leh cr idea nak masak ape..nak mkn ape
n share resepi2 betul x..rs2nye xde lah smpi wat kome berbuka terus..korg ada akai kan..kehkehkehh

smlm just msk dua lauk je...then igtkan nak wat ketayap..tup2 terlupa
beli santan..aiseyyy

Ikan Bawal Sweet Sour

Resepi ala el:
Ikan Bawal (ikan ape pun bleh) cuci bersih n goreng garing ketepikan

Bahan A: Bwg besar, bwg putih, halia, tamato, nenas, cili merah, cili hijau, serai
(semua dipotong dadu)

Sos tiram, sos ikan, sos tamato, sos cili, garam, sedikit air

Cara:

Tumis Bahan A semua smpi layu. Then masokan sos tiram, sos tamato, sos cili, sos ikan (kalo ada), garam n sedikit air. Kacau gaul n masak dlm 5 minit gitu. Then tuang ke atas ikan tadi.

Tapi aku tuang kuah tu ms nak berbuka..xdelah ikan tu kembang bila makan..


Kailan Ikan Masin

Resepi ala el:

Sayur kailan dicuci n dipotong2
Bwg besar, bwg putih, cili merah (dihiris halus)
Ikan masin (ikut sukalah nak guna ikan masin ape)
Sos tiram
Sos ikan
Garam
Sedikit air

Cara:
Tumis bwg besar, bwg putih n cili merah bersama ikan masin.
Dah half cook msokan sos tiram, sos ikan (kalo ada), garam and sedikit air. Kaco gaul.
Siap! hehehehe

Jumaat, 12 Ogos 2011

Santai Petang2

Makin lama makin kecik..lama2 xde lgsg..kahkahkahhh

You name it WHAT!!!!!

Latest Grill Accessories...teruja x kahkahkahhhh