Selasa, 26 April 2011

Permulaan

skrg aku baru nak start simpan stok susu
b4 ni aku ada gak simpan tp aku guna tuk tujuan lain mcm..tgh aku tungku tu bb ngis..aku bg kat mil aku susu tu kt bb..pas2 bb aku ni suka sgt kembung perut n berjaga mlm..aku lak letih penat..so nak x nak aku bg susu yg aku simpan tu kt mil or en. somi n sng depa nk jaga kalo bb ngis n aku leh rehat...mmg peringkat awal aku mmg fokus n x menang tgn bf b
b..smpi aku lgsg xde rehat..xde tido..tiap kali bb ngis aku bg dia susu badan...x cukup kanan aku bg belah kiri...ngis lagi aku bg lg..smpi kdg2 aku stress x cukup rehat..tp aku abaikan tu semua takut susu x byk..alhamdulilah kdg2 tu bila pam byk kdg2 tu dpt 1oz je..tp x kisahlah janji susu ada...

n ada satu ms bb aku lak wat pagai xmo isap susu aku..bila aku bg dia mcm meragam meront2 xmo isap...nk kata susu xde..meleleh kuar byk...adoiii aku mula gelabah n sedih..mayb aku dah mula bg susu botol kt dia..tu lah puncanya kot..tp apakan daya aku need a rest..sgt2 letih...tp bila tya pdpt kwn aku sorg ni..alhamdulilah bb alana mula isap balik..tp kena pelan2 lah pujuk dia...huhuhu

aku x tau lah ibu2 yg bf anak derang..bg aku sgt2 letih kena korbankan ms tido rehat..tp insyallah ms pantang je kot..pas sebulan 2..msok 3 bln dah ok...hehehehe

tiap kali perah 2 jam tu dptlah 30z-40z

Align Center
kdg2 tu dpt 1oz-2oz...xpelah asal perah dpt alhamdulilah

harap susu lg byk pasni heheh

Jumaat, 22 April 2011

Nikita

drama2 indon kt tv skrg berlambak2...kdg2 tu x tau yg mn satu sbb pelakon pun lebih kurang yg sm je...tp aku xsuka tgk dr dulu lg...mak aku kt kpg layan giler drama2 indon ni...korang pun sure layan gak kan...tambah2 yg jd housewife sepenuh ms..sinetron lah mutiara hati lah...ish2..

tp tp tpppppppppppppppp aku dah terjebak ok terjebak ngan satu drama indon kt tv9 mutiara hati kisah NIKITA
hahahahahahahahah jgn gelak sudah ok...a'ah aku dh mula syok tgk drama ni...lain skit ngan drama2 yg ada....kisah cinta..hero2 pun ensem2 taw..suka aku tgk...sib bek x mengandung..kalo x sah2 anak aku jd pelakon indonesia nti hahahahaha

seronok aku tgk drama ni...kdg2 gelak2 aku tgk..yg donny tu suka kt nikita..dlm ms yg sm vano (anak angkat keluarga puan diana) pun suka kt nikita...cara donny tu aku suka...pikat nikita smpi x sabo2 nak balik dr operation kt singapore n sanggup tgu nikita depan umah (menyorok)..aiii likeeee..vano lak dulu mmg x suka nikita..tp dek kerna kemurahan hati n kebaikan nikita..vano dah mula suka kt nikita tu..hehehehe

mutiara hati tv9 NIKITA jam 530petang isnin-jumaat

Nikita Willy..nama dia betol..comel kan dia

lupa lak nama dia..Dude apetah..
tp dlm cite tu nama dia Donny

Vano..ensem kan dia

Ni sorg lagi..sllu gak berlakon dlm drama2 indon..kenal x..
Dirly namanya

Khamis, 21 April 2011

Kunjungan Sahabat

hai semua...lama x update blog..ate teman skrg xde ms nak buat semua tu..kenkdg je if kalo en. somi on9...leh la kejap2 tgk blog kwn2...tp yg selebihnye lebih fokus pd my budak tecik tu..aje bgn nak tetek..aje ngis nak tetek (mmpos sat lg ada org hit tetek sure blog aku jd mangsa hahahaha)...

hope kwn2 x jemu2 lah mai blog teman ni eh..klik2 la nffnang tu haa..kasi RM skit nak hahahaha (paksa ok) miahahaha

terima kasih pd my fren zura and nureen coz sudi dtg visit me and my bb...n thx for the gift hehehe

sorilah umah buruk serabut sn sini..almaklumlah umah kampung jek...hehehehe

zura
nureen wif her luvly doter elly
sape2 nak visit me lg..mai lah hahaha jgn lupa bw pezen besaq2 no kehkehkehhhh

Sabtu, 16 April 2011

hadiah GA

medium pouch/alas gelas 2pcs and new zealand keychain

ni lah festime aku dpt hadiah GA dr blog SINI
tupun kak ieda yg tag kat aku...kalo x..x merasalah aku hadiah GA ni
thx to shida tuan yg anjur contest GA tu

Selasa, 12 April 2011

NUR ALANA DELISHA 28.3.11


pas mil ngan od lawat aku kt spital petang tu...aku sempat lah beramah mesra ngan pesakit2 yg lain...aku rancak berbual ngan sorg pesakit yg baru sehari pas banak..malang sggh nasib dia sbb atas bwh kena potong...adoi aku dgr pun naik seriau taw...sian betul dia..nak gerak pun jenuh katanye..abis dia maki2 doc2 kt situ..mana xnya...kepala bb dah npk..tup2 doc suh operate sbb bb dh mkn najis...nak x nak kenalah ikut ckp doc..sian betul aku dgr...anak ketiga lak tu..aku lak jd x menentu hahahaha...

ok ok cite psl aku lak..mlm tu aku rs masih x sakit lg...sembang ngan pesakit sebelah katil..tgk dia dok menahan sakit contraction..aku tau lah sakit tu cm mn..sian betul dia...dah bukak 3cm katanya...aku pun bglah tips2 nak tahan sakit...pas2 aku tgk 2 3 org dok lalu lalang pi cek bukaan..aku pun dah naik takut pun ada..tp still lg x rs sakit...aku rs sakit ms jam 1pg..sakit aku mai kejap2 dlm 10-20 min...aku pun terus lah g jpe nes nak cek bukaan..tup2 nes kata baru 3cm..tu pun aku rs alhamdulilah...nes tu kata mayb dlm 2 3 jam dah ready msok labor...aku pun balik ke katil...jam 3 pagi aku stat sakit sgt2 smpi aku mengigil tahan sakit..Tuhan saja yg tahu ms tu taw...doa lailahailla x lepas2 dr mulut aku..teknik pernafasan pun aku
x ikut betul...mmg ms tu x tau nk ckp ape...bila sakit mai dlm 5min sekali aku mula pegang kepala katil smbil doa byk2...smpi badan dah melingkung aku menahan...mmg x leh tido la ms tu..then jam 6pg aku terus jpe nes lg..cek bukaan..nes still kata 3cm..aku rs cam x puas ati...xpelah..depa suh tgu doc seluk kul 8pg...ms nak tgu doc tu...alhamdulilah aku still leh tahan lagi sakit..sempat smbang ngan abah dan od....aku kata kt od aku nak tido jam dr smlm x tido..bila doc mai..doc npk aku lain mcm tahan sakit..terus dia suh masok bilik seluk..seluk pya seluk...tup2 kata 4cm..terus aku rs hepi..terus ready nak masok labor room..aku pun terus call od suh dtg...

dlm dok sakit2 tahan sakit..nes nak bw aku ke labor room sempat aku kata..nes saya nak makan roti dulu boleh..nti nak teran xde tenaga...aku pun makanlah sekeping roti..xlalu lak mkn..terus aku kata kat nes...oklah nes x lalu mkn jom lah..hahahaha...dah ready baju bb aku pun dibw masok labor room...aku msok labor room kol 8lebih...tup2 od dah sampai...lega skit ati..bolehlah aku pegang dia ms aku sakit kuat hahahaha..pas staff nes tu pecah air ketuban tu aku dah tau pasni sure sakit lg terok...aku berdoa biarlah sakit kejap jek...tp sakit kejap tu pun rs azab taw...huhuh smpi nes ngan od aku tarik tolak tarik tolak...pas2 depa cek2 dah 5cm..huhu tupun dah x larat nak tahan sakit....jam 9 lebih still 5cm lg..aku makin x puas hati yelah sbb sakit dah kuatkan...adoiiii...smpi aku rs nak terberak...ye aku berak ok..tu semua mak aku pya psl lah suh mkn betik..last2 aku berak dlm labor room..kahkahkahhhh..tu pun aku keliru eh ni bb nak kuo ke tait nak kuo hahaha..tp nes2 yg jaga aku sgtlah baik ati..xde lah nak
kutuk2 aku...kehkehkehhh

od kt tepi aku x abis2 bg kata2 semangat..smbil aku kata....awak tgk saya sakit cm mn..saya xmo dah pas ni tau..sakit sgt2 ni...huhuhu od gelak je tgk aku yg dlm kelemahan tu..bleh lak kata...pahala besar...abis dosa2 awak beranak ni taw...kejap je sakit pun...kuang3x rs nak tampo 4ojutax je...then jam 10 lebih nes cek bukaan dah 6cm...then ada sorg staff nes ni nak seluk dlm2 nak bg cepat nak banak...mak aiiiiiiii ni seluk bukan sebarang seluk...sel
uk mcm nk mati..tp xpe..at least aku cepat banak xpe sakit pun...pas2 x semena2..aku rs mmg nak berak..nes2 situ jd kelam kabut sbb depa x xpet bb nak kuo secepat tu..terus depa ready nak sambut bb...aku pun ckp lah kat nes...nessssssssssssssssssssss saya ready nak push ni...bb nak kuoooooooo...sblm tu aku nk teran dah tp nes xbg sbb jalan masih kecik...aku jenuhlah tahannnnnn sbb yelah kata kawan aku kalo kita teran ms x kena time..mau koyak byk....pas2..nes2 dah ready pun kat tepi2 aku..siap kata ok puan elly fazlina tarik napas pjg2 dlm2..bila sakit dtg...push ok....aku x sempat2 terus..haaaaaaaaaaaaaaa sakit dtg dah...ok...aku pun siap tarik napas...teran curi napas teran...tp x semena aku terlepas napas..terus bb masok balik kahhhhhhhhhhhhhhhh...aku pun dlm kelemahan kata sori2...hahahahaha then kali kedua..barulah aku buat betul2...smpi suasana jd kecoh ngan nes2 dok kata push2..od dok kata ha kuat2 lg...ngan aku dok eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee terannnnnnnn pushhhhhhhhhhhhhh 3x push dah selamat dah aku....alahamdulilahhhhhhhh aku kata...dah lepas
azabbbbbbbbbbbbbbbbbb...terima kasih semua...senyum lebo aku..od pun...syukur sgt2 sbb kali ni pun sng jugak banak cuma sakit contraction tu je yg fobia....w/pun bb aku besar tp senang
jugak nak kuo kan diri compare ngan danish dulu...huhuh danish mmg history kehkehkehhh
xde kena toreh..cuma koyak skit..jahit pun skit je 2jahitan..hehehe

nak no. 4 ke?kalo difikir2kan...mmg nak sgt2..tp bila fikir sakit contraction tu...ngan pantang lg...serik huhuhuhuhu...lgpun ms tu danish dah sekolah...xde sapelah nak jaga ms pantang
nti...cukuplah kuota kot...hehehe...

pic atas ni..aku dlm labor room bersama my new bb girl...tgk chubby je kan pipi tu..tp skrg dah kecut..hahaha tgk mula2 besar gedabak..this is my new princess NUR ALANA DELISHA (cahaya kedamaian dan kegembiraan)

Isnin, 11 April 2011

Hari Pertama


pagi sabtu dlm kul 8pg...26.3 aku terasa sumtin sudah meleleh..alamakkkk rs hepi sgt2 sbb dah turun tanda...darah daaaa..sgt bersyukur sbb at least aku tau yg aku akan beranak x lm lg dan bukannye banak paksa or czer..hehehe

aku pun dgn rs hepi terus bgtau kt od..od pun serba salah nak balik ke x..sbb ikutkan kalo x rs sakit x yah lah dia balik or g spital ke hape...mil aku lak sibuk suh g spital tp aku cool je...selagi aku x rs sakit selagi tu aku xmo g spital..pg tu jenuh lah mnm minyak selusuh...mnm teh campur telur kuning mentah...tp smpilah ke mlm..x jugak sakit...haiiii mcm experience ms aku banakan arwen jek..so risokan takut jln dh bukak ke ape aku terus g cek kat spital yg biasa aku g cek tu...doc tu seluk n kata x bukak lg jln..cuma keadaan dlm tu lembut so means mmg
ada tanda2 nak bukak..aku pun citelah kt doc tu igt x ms 2 thn lepas mcm ni gak..jpe doc ms tahun baru..dia pun igt...hehehe

so aku pun tgulah tgh mlm...pagi tu xde pun rs sakit...sbb aku dh ready dah nak adap sakit tu hahahaha..smpilah ke pagi..rs x sedap ati..yelahkan kita x sakit tp mn lah ta
u bb dlm perut tu ok ke x...dlm keadaan serba salah jenuh gak pikio nak g spital x pagi ahad tu...dgn aku yg overdue dah 8 hari...so aku nak x nak serah gak diri kt spital..smpi2 hospital..mmg lah berdebo..then doc cek2 dah bukak 1cm..so kenalah admit..ms tu aku ckp kat doc..saya xmo admit saya nak balikkkkkkkkkkk...saya nak jaga anak2 kat umah..tetiba ngis..rindu kat arwen ngan danish hahahahah...drama sedih kt bilik seluk tu
kehkehkehkehhh...bermulalah episod aku kt hospital..hahahaha

ni ms waktu petang..od mai ngan mil aku...wahhh seronok kt spital npk..tp hati sapa yg tau..dpt mkn McD before bersalin..hahahaha
ms ni x rs sakit...tp tgulah next story k...

Khamis, 7 April 2011

3 org yg mcm2 peel

assalamualaikum kwn2 semua...igtlah ke kt teman ni ha...huhuhuhu harap jgn dilupai k...bagi can kat teman rehat ms pantang ni...mmg dugaan tul...kena lak berjaga malam..si kecik tu xmo tido daaaa...kdg2 hangin jugak...tp ape leh wat sabo je lah...hahahaha

dah ada 3 org anak ni..nak pulak kecik2 lg..4 thn..2 thn..baru 11 hari..mak aiiiiii mmg penat gilakkk..nak2 lg deme ni asik2 mama..asik2 mama..x sonang teman nak rehat....kdg2 kesian lak kat abg n kakak...bila kena marah ngan abah deme tu...aku yg sibuk ngan si kecik...melayan lahhh kerenah deme dua ni...smpi tertido 3 org sekali gus...wahhh ms ni sgt2 aman skit...hehehe..bila tgk abg kakak tu kesian pulak yelah kannnn mama sibuk ngan adik...abah deme lah yg layan...abah deme tu pun kdg2 angin gak melayan kerenah dua beradik tu...mcm2 taw....sian pulak ke abah nye...aku penat ngan si adik..abah penat ngan abg kakak...huhuhu

abg tu suka sgt buat perangai...x dgr ckp..nak kena marah warning barulah nak baik2 pagai...kakak lak..sgt suka kaco adik...skit2 nak sayang skit2 nak sayang pas2 suka ngomol adik...ringan tulang tulun..tp tulah kdg2 kena marah sbb kaco adik tido mulalah merajok..adoiii

cam ni lah dah beranak 3..sibukkkk sesgt..smpi x dpt nak rehat..nak rehat pun waktu siang ms dua bradik tu anto kt pengasuh..adik lah mmg lena siang smpi mlm...kol 12 stat dah berjaga smpi esok pg..huwaaaaa

Sabtu, 2 April 2011

LIVE: JAGA MLM


LIVE: JAGA MLM, originally uploaded by elly_syok007.

Adoiii xlrt rsnya..bb aku lak siang tido memanjang..stat mlm jenuh..10min kena myusu..smpi kdg2 marah ke bb kata bg canlah mama rehat mama kena tenang bru susu progres..xdenye dia nk dgr slg puting dok ada dlm mulut jgn harap nk lepas..siang lak dia tido aku lak marah suh bgn mnm susu..kang bgkak lak..penat2..pic bwh nk sndawa bb tupun lena haha

Jumaat, 1 April 2011

LIVE: MUKA PAS URUT


LIVE: MUKA PAS URUT, originally uploaded by elly_syok007.

Ujan2 ni sedap mgurut..aku bru pas urut ni..sgt nyaman ngan ujan lebat..gelak2 aku mkcik tu urut aku..aku lak jenis xleh skit mula mulut pn bising gak..dh la mkcik tu gemok dpijak2nya aku..haha yg paling x thn ms dia urut kapla aku..pergghh mmg skit ditarik2 rambut aku n trus ikat..rasa segar..slmt menonton wajah pantangku haha