Isnin, 31 Januari 2011

I LOVE MY FAMILY CONTEST 2011


last minit nk msok contest sorg sahabat ni
sape2 yg berminat sila klik link kt atas tu ye :)

1) ceritakan kenapa anda sayang keluarga anda?sape x sayangkan keluarga sndiri kan..giler ape x sayang..hakhakhakkk...cam aku jugak aku sgt2 sayangkan keluarga aku sbb tanpa derang hidup aku x bermakna...setiap saat setiap detik tanpa derang...perghhhh boleh buat jiwa kaco...nak berpisah barang sesaat pun...hati dah gundah gulana..deranglah nyawa aku...apa sj sedih menangis gembira susah sng kongsi bersama...melihat keluarga hari2 bersama..melihat anak2 membesar...meninggalkan hari2 yg indah sgt2 menyentuh jiwa kalo diigtkan..kalo boleh xmo ms tu berlalu ngan cepat...huhu semoga kami sekeluarga bahagia happy sllu :)

2) xtvt terbaru?ni adalah xtvt kami yg paling latest...kami berpiknik smpi ke Lost World of Tambun...mmg x plan pun main terjah jek sbb pg tu dah siap2 bw bekal nk piknik akhirnya kt sini kami bersantai..sgt2 seronok..lg2 budak2 tu lah yg teruja...aku yg buyung tu lglah..kalo x buyung mmg dah x igt hape dah hakhakhakhak

kejadian ni berlaku pada hari ahad 23/1/11

3) sertakan gambar keluarga anda dan kenapa anda rasa ianya menarik?ni adalah gambar yg aku pertaruhkan tuk contest ni..sbb aku rs gambar ini paling happening...aku suka gambar ni sbb anak2 aku ssh nak bergambor...kalo bergambor sorg sure x reti dok diam..jenuh nk dpt gambar yg perfect hehehe...gambar ni diambil ms kami g jln2 ke Taman Rama2...lama x bw budak2 tu jalan2..ritu mmg budak2 teruja tgk rama2...aku sgt hepi tgk anak2 pun hepi :)

ada lg syarat..sila rujuk link atas tu eh :

Ahad, 30 Januari 2011

BE oh BE


so far BE korg sure berderet2 kan..dah bape capai???
so far BE aku ada 3 dok berjalan
alhamdulilah...dapatlah tambah duit tabung lg..hehehe
seronok kalo tgk dlm blog iklan berkelip2 x henti2..kalo xde tu rs malas jek nak tgk blog sndiri hahahahaha...

antara iklan2 yg sllu dok kelip2 kt blog aku..harap2 lama la depa ni dok ada sini hahahaha

thx to nuff
cam biasa my luv to u very strong hahahah

Sabtu, 29 Januari 2011

HOBI CT NURHALIZA BERCAMWHORE

korg suka bercamwhore????
tau ape tu camwhore x????
camwhore ni maksudnya amek gambar sndiri n upload kt mn2 mcm FB ke
twitter ke blog dan swaktu dgnnya
x sangka lak ct ni pun suka bercamwhore..xpelah muka dia pun suuuuuwitttt jek
kalo muka aku yg ting tong ni..harus lah ada yg pitam harharharun...:)

alololo manisnya senyuman mu :)

suka tgk ct tanpa makeup or simple2 jek lg lawo

cak!!!

nk tgk lg pic ct terjah mn lg ohbulan lah ahaks

Jumaat, 28 Januari 2011

Sotong Goreng Kunyit Oh La La

smlm adalah od belikan stok2 ikan sotong n daging...smlm msk daging so rini msk sotong plak eh...comey2 jek sotong od belikan...kahkahkahhh
igtkan rini xmo msk..sbb igtkan mil aku balik pg td...tup2 balik2 umah td...non ado mil aku...so msklah aku tang tung tang kt dpur..sib bek sotong dah bersihkan smlm hehehehe

sotong ni sllu aku msk sambal tumis or kari sotong...n nah gak buat sotong goreng kunyit style kering tu..tp kali ni aku celuk resepi kt myresepi...berkuah lak sotong goreng kunyit aku..tu yg paggey...sotong goreng kunyit oh la la...hahahaha

ikut tekak aku mmg sedap lak..sbb dia ada letak kunyit...serai ngan belacan...berfeluh mkn td..hehehe

sotong goreng kunyit oh la la (without flash)

sotong goreng kunyit oh la la (with flash)

resepi:
tumbuk cabai merah, bwg merah, halia, bwg putih, belacan, kunyit hidup (xde...aku pki serbuk kunyit)..then tumis naik bau.
msokan sotong..kacau gaul..msokan asam gelugor (xde...aku msok asam jawa)..kacau gaul..masokan serai yg dititik.
msk sekejap letak garam
Tadaaaaaaaaaaa siap hehehe

sempat masak sayur bayam :)

Jom Baca ABC

sejak thn ni aku dh start ajo danish bc ABC...123 (BM BI) dia dah pandai...ni adalah persediaan awal sbb thn dpn dia nak msok tadika..so easy for him nti..xde lah cikgu tya dia x tau kan...hehehe

tp aku bkn sorg yg penyabar...kdg2 tu tensen n hangin gak aku bila danish cepat lupa n x dpt tangkap huruf2 tu...kalo x dpt kena cubit..tarik tinge...hahahaha...kdg2 smpi danish ngis dibuek oleh aku...sib bek la aku x jd cikgu

antara ayat2 yg sllu aku kuo kalo danish lupa..n selagi x dpt satu huruf aku akan kata

1) tido luo umah
2) mama bakar beskal abg
3) mama buang selipar spider abg
4) jgn tido ngan mama
5) msok api neraka
6) mama potong kote abg

kijam x aku????hahahahaha

time bc ni pun ada timing dia..ms org lain xde umah even od pun..sbb dia xmo belajar..tu pasal aku ajo dia time xde org...od g keje shift mlm..so mmg sng nak ajo danish..xde sape2 pun kaco...dia pun dpt fhm tanpa ada gangguan :)

alhamdulilah smpi rini danish dh pndi A-H...xpelah pelan2 ajo...kdg2 dia lak ngajo aku kahhhhhhh...selagi x dpt bc huruf2 tu aku x bg tido..sok pg tya lg..alhamdulilah dia igt...kena sllu beringat kt danish ni...takut lupa..

danish ni x leh ngajo lemah lembut...satg naik kapla..kena garang skit

danish sdg baca ABC

see the hanger..tu pun kena gak sedas dua...time dia lupa hahahaha
pas kena tu baru dia pandai...kehkehkeh

mlm td baru pndai smpi H

bila suh ulang ABC lg...mula lupa..dia kata..mama..ape eh...ermmmmm...ha cepatlah baru je baca td dah lupa ke...alorrrrrrrr mama ape eh...kena sedas 2 hanger hahahaha...pas2 barulah nak igt..bila dah tau tu aku kata...ha pandai pun..sayang abggggg...terus peluk aku..abg pandai kan mama...yelahhh pandaiiiiii...ha bc lg...aik lupa lg..kena lg..cam tu lah kami 2 beranak..hakhakhakkk

123 (BM BI) dah pandai..cuma nk bg dia igt mana 1 mana 2..so far hat ni dia ok

pas dia dpt tu...aku tya kt danish
mama marah abg..nak bg abg pndai tau...abg marah x kt mama?adanish jwb...x...xde pung...abg nak g skolah bc abc...
abg sayang mama x..sayang mama...sejuk ati dgor :)

nota bijik: CD ABC..komputer ABC mcm2 lah ado je kt umah tu..tp dia xmo ikut
bila kasi belajar mcm ni baru dia ikut n faham

Khamis, 27 Januari 2011

Daging Masak Dag Dig Dut

tadaaaaaaaaaaaa dah siap menu lauk lunch rini...sempat gak msk sayur sawi sekali....mmg sng lah umah kalo dkt ngan ofis...hehehehe lauk simple n cepat dimasak sedap dimakan ewahhhhhhhh

awat rajin sgt el...aje beli je lah sng...hang tu dh x larat..ermmm bkn xmo beli tp sat lg mlm pulak pikiaq nk mkn pe...takan nk beli lg kot...so at least kalo msk ni leh lah makan tuk dinner plak..jimat2..tgh xde duit ni gaji x msok lg boleh lah msk...tgh dok kayo rayo dpt gaji..boleh lah beli mkn luo hahahahahah gitulah idupppppppp

xde sape dpt jakpot aku tu eh 33333

adiahnya akan aku postponed tuk buat giveaway boleh???


k lah nak solat n beradu barang 5-10 minit hahahahaha

Daging Masak Dag Dig Dut

JAKPOT 33333

eh xde org ke hit jakpot 33333
kalo ade send email kt aku SKRGGGGGG
kalo xde smpi kul 1 nti..aiii cancel hakhakhak jaat aku

adiahnye sgt menarik taw..xmo ke????
kalo xmo aii buat rete sndiri hahahahaha

nak tau ke ape adiah dia x???????

Sembang pagi

Aminah adalah seorg budak pompuan yg malas dan x pernah tumpukan perhatian dalam kelas. Suatu hari kt kelas agama, dia tido je cm biasa. Ustazah pun tya soklan "Sape org yg ptt kita hormati dan sayangi?"Takde sape jawab.

Ada ar sorg budak laki kt blkg Aminah tu jahat sikit. Dia pi cucuk bontot Aminah dgn jarum, Aminah pun menjerit "MAK"!!Ustazah pun puji Aminah sbb bg jwpn yg betul. Aminah sambung tido lg.

Ustazah tya lg soklan "Sape pencipta alam dan segalanya?"Budak tu cucuk lagi ngan jarum. Aminah pun menjerit "YA ALLAH!!"Sekali lagi Ustazah puji dia sbb bg jwpn yg betul. Aminah sambung tido lg.

Pas2 Ustazah pun tya lagi soklan "Apa yg ptt sorg isteri ucapkan pd suami setiap kali sebelum tido?"Budak tu cucuk lgi. Tapi kali ni Aminah bengang dan dia kata "KO COCOK BONTOT AKU PAKAI BENDA TU LAGI SIAP KO!!!!"Ustazah tu terus pengsan

kahkahkahhhhhhhh berdekah3

Rabu, 26 Januari 2011

Kari Ikan Kau Kunci Cintaku

balik lunch td gagah nak msk lunch..sbbnye od dok ada..keje mlm..so takut lak dia kelaparan kt umah tu...baik hati bini dia kan ahaks...ikutkan mmg nak msk kari ikan ni smlm..tp tup2 smlm balik lunch tu...tgk od dok relax tgk tv..aku lak kelibut nak msk..od kata x payahh...saya dah beli lauk kegemaran awak ni...aku pun terkejut lah bukak tudung..tgk2 lauk ikan keli ada...sayur lemak toge ada...sambal tauhu ada..kari daging ada...od kata..tgklah org sayang bini taw..nak romen pun x bleh...ke situ lak di..iklhas ke ni...(od gelak jek)..aku kata sabolah tgu sebulan lebih je lg..nti romen lah smpi lebam

so rini aku balik lunch kol 1245..awal skit sbb takut x sempat lak msk....then tiba2 nak mkn gulai lemak suun pucuk lak...msk 2 lauk sekali...dlm 1/2 jam dah msk...mmg lapar giler ms tu..sbb pg td mkn roti kering jek...hehehe...od pun ada sekali td..terus ajak dia mkn...bila tgk suami mkn bertambah smbil jilat jari...rs fenat ilang n bahagia sggh...aceh ceh cehhhhhhhh

ckp psl kari ikan ni..kdg2 aku msk sedap..kdg2 x bape ok...korg cm mn?rini aku msk kari ikan taruh santan skit...sllu msk x letak santan just air asam jawa jek..disbbkan santan dok ada..pakai skit ler...hehehehe..kalo xde baru just taruh air asam jawa jek

kari ikan merah kau kunci cintaku

gulai lemak suun pucuk cinta kita

Geledah Khazanah

ms tuk geledah baju2 baby yg lama2..selagi boleh pakai...pakai p lah...biru ke pink ke hentam aje...beli baru semestinye dlm 3 4 lai ke...
alhamdulilah byk jugak lah baju yg boleh di pakai lagi...baju bb x kisah warna ape pung kan...
smlm dah geledah baju2 baby...suh od basuh n sidai

so pas balik keje petang smlm terus angkat kain dan lipat...ms lipat tu dah bau mcm baby dah..wangi...hehehehe

sementara aku dok lipat..budak 2 org tu melayan movie transformers kt laptop...aman skit umah hahahaha...

pas tgk movie aku pesan...pasni baca buku taw...hehehe

khazanah yg dah bawa kuo

od tulun msok dlm mesin and sidai

baju2 baby yg siap dibasuh n dilipat...baju...barut...stokin..topi :) masih ok lg

2 org budak tgh layan movie transformers

kalo aman cini sllu kan bgs hahahaha

suwitttttttttttttt

layan transformers

Isnin, 24 Januari 2011

Boboy or Gegel

adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii fenat giler riniiiiiiiiiiiiiiiii...yg pasti geram yg amattttttttttttt taw
smlm balik dr Lost World...smpi penang pun dh mlm..terus kami anak beranak fengsan
so rini pulak...igtkan nk bgn lewat..tp kepalahotak pikiaq nk msk ape...terus gagah jugak g kedai beli ape2 yg ptt nak msk..last2 msk kurma daging n sayur kangkung jek...kul 10pg dah siap semua...then siap2 nak kuo lg..:)

so petang dah plan nk g cek-up..b4 g cek-up nk g klinik tuk scan 3D/4D..dah sampai awal kt klinik tu...mmg terujalah kan..tp bila enter klinik tu..nes tu kata..doktor xde...ada emergency operation kt hospital..pulakkkkkkkkkk..dah tau ada kes..yg hang bukak jugak klinik tu wat ape..kasilah notis ke ape kt lekat kt pintu..so nes tu kata..kalo nak scan jugak kena tgu dlm sejam lebih...aiii hangin aku...so nes tu suggest ada klinik lain..so kami pun terjah g klinik tu...tp malang lagi depa suh g hospital besar skit sbb perot aku dh msok 8 bln... so nak x nak aku terus je g cek-up...tp buat aku geram lagi..sllu kalo dtg cek-up xde lah byk soklan2..tp bila dah nes baru2 ni..byk lak soklan...then cek urine pun amek ms yg lama..haiiiii mmg gerammmmmm sgt2...tup2 depa dok ungkit kes darah tinggi aku msk anak2 yg lepas2...pulakkk aku dah malas nak layan..lantak korg...bila depa tya..aku jwb nak x nak jek...

psl scan tu lak...lepas cek-up terus g klinik yg sllu aku g scan anak2 aku yg lepas...aku g scan biasa jek..mls dah nk scan 3D/4D
aku nak scan ni pun sbb nak tau uri aku tang mn..air ketuban ok ke x...berat bb bape kg..kedudukan bb ok ke x...ms dia scan asik2 dok gelak2 je heran aku....aku kata why u gelak doktor...dia senyum2 lak..u nak tau ke gender bb...of koslah nak tau...so wat ape aiii nk scan...dia pun bg tau lah...spt yg aku jangka..mmg sah lah bb aku kali ni berkeadaan ok hehehehehe..od danish n arwen ada ms tu..danish la kata mama npk kepala baby..hehehe

lega dah tau status bb ni...terus terjah Qbay Jusco beli keperluan aku..sok2 ni keperluan bb pulak hehehe...haiii fenat2...anak 2 pun still ada brg lagi nk beli..x abis2 hahahaha

Ahad, 23 Januari 2011

akhirnya Lost World Of Tambun

jauh kami g piknik...piknik ke?bantai je lah...akhirnya od suggest kami g Lost World Of Tambun kt Ipoh tu..dah lama x g sn since 1st time kami g ms honeymoon 5 thn lepas...huhuh memory giler hehehehe...(od kata kt danish: kt sini lah abah mama dpt kamooo)...danish kata: apa? hahahaha...sjlah tu od wat lawak berudu...nyamfahhh

sampai sudahhhhh (teringat ms 1st honeymoon pun ad pic cengini tp skrg dah ber4) hahahaha

lucky u arwen..msok free below 90cm hehehe jimat duit abah hang

abis xcited depa 3 ni hakhakhakk

od usung budak2 bw tmpt dlm ngan pelampung..tp danish nak layan sorg2 hakhakhak

pas2 weolz g round kt waterpark tu..od suh aku naik pelampung tu..mula2 scary gak ngan perot tu..mula2 msok dlm lubang pelampung angkat le kaki letak atas pelampung..tp semput lak aku ngan perot tu plak..last2 aku duduk je gitu ngan kaki kt bwh...naik tengelam pelampung tu ngan keberatan aku..hahahaha

air tu lak manja2 je aliran dia so xde pelampung tu nak gerak2..so my laling baik ati tolakan..ms otw round waterpark tu...mcm2 sore binatang dok kuo...sekali dok terkekek kami..terkuo sore gajah..giler terkojut taw...kami terus jerit...terus danish jd takut xmo tgk mn2..dok mcm tu je (muka sebam kt pelampung hahahah)

pas round2 g layan kt waterpark yg ada playground..ha sini danish mmg suka...suka ati dia lah nk buat ape..

aku yg boyot 7 bln lebih tu xcited jugak..geram aku tgk gelungsur2 tu..haii kalo x boyot dh lm aku main sm hahahaha

pic atas sexy bebeh..pic bawah...arrrghhhhh kena mkn ngan badak hehehe

bila tgk benda ni teringat ms honeymoon kami 5 thn lepas..aku ngan od naik mende ni..aku jerit2 ms otw turun..then rini bila aku tgk rs nak naik tp apakan daya perot x mengizinkan..tp xpelah nxt time aku terjah nak main mende ni puas2 hahahaha

pas 3 jam lebih lepak dlm tu kami pun g menikmati bekalan yg aku msk td di luo waterpark ni...
pyalah lapar..dlm ni mmg x bleh bw makanan luo..sib bek ms otw g tambun ni kami dah
tibai sandwich..mmg licin lah makanan tu..alhamdulilah sori xde pic masing2 kebulur hakhakhak then syukur kami baru je gerak baru ujan turun

nota bijik: thx laling banjer kami g jln2 rini...:)

Pik...nik...redah aje

ha...korg g mn ahad ni..kami x tau lg..td siap2 dah msk wat bekal...x tau nak g piknik kt mn..redah aje...mn2 destinasi pun ok jek...ni pun x nyempat2 nak update n3 b4 bergerak...

oklah we go dulu eh

up up on the air ups up up on the road lah..kehkehkehkeh

sempat wat sandwich sardin

sandwich telo request by danish

lauk sardin

sayur bayam

telo dadar tuk budak2 tu

the sandwich

siap!!!!jom hehehe by uolz..nti aku update kami g mn...

Sabtu, 22 Januari 2011

Majlis Berinai & Pernikahan Ayu Raudhah





lawa x?pas sorg2 artis kita kawin..hope perkahwinan mereka berpanjangan dan bahagia hgga hjg nyawa...hehehe..ape cer ngan rita rudaini eh?hehehe
bila tgk cantek2 je depa ni..baik pakai makeup..pakaian..berinai..tingin lak
nak buat lagi sekali hashashasnah...wekkkkkkk

nk tgk pic2 lg sila terjah ohbulan