Selasa, 6 Disember 2011

Berjalan2 di Botanical Garden aka Waterfall, Tanjung Bunga, Penang

smlm bw budak2 tu g jln2 tgk monyet..hahahaha
mn lg kalo bkn kt Botanical Garden aka Waterfall di Tanjung Bunga, Penang
lokasi terletak dekat dgn Hotel Waterfall
dulu ms kami kapel..xsilap 1st date kami kt sini..apakahhhhhhhhhhh wakakakaka
tiba kt Botanical Garden aka Waterfall tu terkejut tgk dah lain sgt2...blur kejap
landscape telah bertuko..npk lebih besar teratur..masih lagi dlm process reno
sedang kami dok jln2...dok bersembanglah..alangkah baguih nye kalo tmpt ni ada zoo ke..taman waterpark ke..taman rama2 ke..taman burung ke..lagi meriahhhh..sbb tmpt tu sgt2 luas..tp mayb pihak MPPP maintain tempat tu mcm tu kot

pintu masok ke Botanical Garden aka Waterfall
(b4 masok tu..mcm2 kedai bunga n kedai2 jualan disediakan)

masok2 je terus npk monyet..AWAS jgn diberi mkn monyet2 ni..nti kena gigit..
tp ada depa kisahhh kahhhhh

udara yg nyaman sejuk..segar..penuh kehijauan ekekeke

pokok bunga-bungaan...

b4 ni mmg xde train..skrg dah ada..so sng skit kot2 sape2 yg malaih nak jln kaki pusing2..leh nek train ni..PERCUMA ok

ha ni lah ayaq terjun yg super duper sejuk tu..leh bw famili piknik n mandi manda
byk jugak port yg ada ayaq sungai..tp hat ni paling sng nak berpiknik bagai

ok time for them berposing...anak2 bg kerjasama ok..hahaha
ni tangga nak pi ayaq terjun tadi

kami x mandi x piknik..sj jln2 tgk keliling

alana yg hepi dpt jln2..

peace yaw!!!

dat day both of them sgt2 behave..leh bergambor elok2 hehehe
tp bab berlari sn sini wajib

ha!!apo kono kamoo tu arwen...penangan boboiboy ke ultraman tu hahaha

dah pusing2 kt Botanical Garden aka Waterfall..kami pun beransur balik
kami balik ikut jungle tracking yg disediakan tuk mereka2 nak berjoging bagai

see..very adventures kan ahaks

pas2 kami g singgah kejap kt beach belakang Flamingo Hotel
situ mmg port yg best nak berpiknik or just santai2..

then tgk jam dah hampir kul 6 lebih..so terus pecut laju2 nak balik tgk Tentang Dhia
kehkehkehkehhh

nota bijik: mulanya mmg nak berpiknik..tp malaih bagai