Selasa, 22 November 2011

Restok Susu

alhamduliah smpi ke hari ini alana masih diberi susu badan
tp sejak beberapa bulan yg lalu
alana dah xisap puting aku
jenuh pujuk tp still xmo
gamaknya dia dah terbiasa ngan puting botol
then tgk kakak abang dia dok mnm botol aje kot (alasan) kahkahkah

tp itu x mematahkan smgt aku nak bg susu badan kt alana
sejak sbln yg lalu..stok susu aku makin kurang gara2 alana xisap puting aku
so kais pagi mkn pagilah...riso gak aku
tp mama alana ni smgt dia kuat aceh ceh cehhhh
w/pun kadang2 ada down skit..meroyan skit miahahahaha (fenat kot)
smgt bf tu masih menebal...haaa jd pam tegar pulak aku

kdg2 tu aku bw kemana sj pam manual aku tu UNIMOM..sgt2 berbaloi aku beli
kdg2 dlm kete...time alana tgh tido..aku pam...tgh2 santai kt mn2..aku pam lagi..so disitu dah ada susu spare hehehe..xde mslh bg aku kalo x isap puting pun...lg senang..mlm2 xyah nak berkepit ngan aku...aku pun leh tido ikut free style muahahaha..siap2 jek susu dlm botol (kan leh thn dlm 3-4jam) ready kt tepi katil tu..alana ngek je..sumbat botol then alas ngan bantai..aku pun sambung tido...hahahahaha

so bln ni aku gigih restok balik susu alana
siang time kt ofis 3x pam dptlah 5-6oz oz x 3
mlm lak 3x pam dptlah 60z-7oz x3
so satu hari dptlah dpt 40oz gitu beh kurang :)
alhamdulilah sgt2...susu alana kembali penuh hehehe
terima kasih pd Allah sbb beri aku byk susu badan..xjemu2 doa huhuhu

tiap kali pam kt ofis penuh satu botol dpt dlm 6-7oz sekali pam..
pam unimom terbaekkkkk

kembali restok..stok susu tuk bln dpn
b4 ni ada 3-4pack je..giler kentang panik ok hahaha

smoga dpt menyusu alana w/pun tanpa berputing eheheh smpi dia umo 2thn amin
kalo x smpi 2thn...ermm setahun pun ok..kot2 xcukup susu leh je share ngan susu kakak hehe

Maksudnya:

Dan (ingatlah) ketika Musa memohon air untuk kaumnya, lalu Kami berfirman: "Pukullah batu itu dengan tongkatmu". Lalu memancarlah daripadanya dua belas mata air. Sungguh tiap-tiap suku telah mengetahui tempat minumnya (masing-masing)[55]. Makan dan minumlah rezki (yang diberikan) Allah, dan janganlah kamu berkeliaran di muka bumi dengan berbuat kerusakan.


Cara-cara mengamalnya:

  • Berdoa: “Ya Allah permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk anakku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menurut segala yang telah Engkau syariatkan. AMIN”
  • Baca Salawat Nabi dan Bismillah sebelum menyusu dan mengepam.

Baca Surah Al Baqarah ayat 60 dan letakkan tangan pada payudara, usap, dan doa dalam hati semoga Allah murahkan rezeki anak aku supaya aku mampu keluarkan susu yang cukup pada anak aku sehingga sekurang-kurangnya umurnya 2 tahun. InsyaAllah.........