Rabu, 2 November 2011

Kenangan Silam alahaiii moto

ni lah padahnya kalo lost communication..haaa kenalah buat sndiri miahahaha
td ms lunch balik umah kejap...anto susu kat alana..then sempat mkn nasi skit..solat..then terus pecut g tanjung..(town) nak g bayar bil..tu lah satu2nya bil yg kena bayar kt tanjung..aku ada ms tggl lgi beh kurang 40minit..jauh gak lah tmpt tu dlm 10-12km ha amek kau pecut lah..dlm pecut2 tuh mmg riso gak ler..aku ni dah mula fobia nek moto sejak peristiwa BERSEJARAH aku..hahaha nk cite mau malu 18juta nih..kehkehkeh

dulu before kahwin before meet my buddy hahaha konfident jek pecut 100-110kmj...dlm pecut2..sempat gak lah ada mamat2 yg muda tua putih itam cerah mcm2 lah..hahaha sempat lagi sising dua2 nek moto...yg aku lak sipu2 malu..ms tu bajettt mmg baik pya la wa ckp sm lu..wakakakaka...konfident psl..moto tip top ok..dr minyak itam..brek..tayar..apa sj lah..so kalo nak pecut tu..mmg orite pyaaaa...abis aku potong..ngan2 lori aku potong..kehkehkeh silap2 hb boleh tercampak aku dek laju sgt :)

lg2 kalo tang jambatan pulau pinang tu..tiap kali nak lalu situ..sure tergajak2 sikit moto tu..kuat beb angin dia...ngan aku2 sekali nak tergelak miahahaha
ok ok ok smbung psl lunch td...kalo dah fobia tu..mmg bw tu mmg lah kejap2 laju..kejap2 x..kejap2 brek..kejap2 lori mai...slow jek.kejap2 cek cermin sisi tgk kot2 ada lori ke ada moto kete ke....hahaha

nak2 lak haaa moto roadtax dh mmpos..kejap2 pandang depannnnnnnnnnnnn kot2 ada pakcik2 kaler biru terpacak..dlm dok pecut ala2 manja tu..berzikir memanjang..miahahahaha...then bw slow jek..dulu mn ada laluan motosikal..ni dah ada..giler ketaq pala lutut..kena bajet lah..sat lg ko sorg2 je konker laluan tu x bg org lain lalu...bw mcm siput kahkahkahhh tp xdelah aku bw mcm siput..td aku bw dlm 80kmj jek..oklah tu kan..
alhamdulilah 1jam dpt disetelkan...hahahaha..smpi kebas2 vontot gojes aku nie...:) dlm dok pecut2...mata melilau nak sggh mn2..non hado ms..lgpun boss ada kt ofis..so jgn ngelat ye puan el...:)

ok cite psl fobia tu kan kan kan..aku cite dilain waktu di lain ms...ermm xyah lah cite..ke aku dh cite...hahahahahaha

1st moto ms studi dulu...ngadu kt abah...abahhhh penatlah jln kaki g kuliah
ckp bln abah belikan..hahaha bertuah pya anak...tiap2 mggu sure sesi cuci2
moto ni x penah xcident ms aku bwk

nilah moto yg make me fobia pas2
tp moto ni giler cool n best...sbb moto ni rmi yg ngorat...pasan cun noks...wakakaka
moto ni kalo baru lg..oklah..tp lm2...hancusssss

time moto ni aku dah meet en. od..dia lah yg beli..so kdg2 dia yg bw..kdg2 dia bg kt aku pinjam
tp most all the time aku lah bw g ofis..(keje smbil belajar) tp skrg dah kena jualllllllll!!!!
skrg pki yamaha aje...no more skuter...hancusssssssssss

nota bijik: nk mkn dave deli..xde geng..jom!!!!