Jumaat, 21 Oktober 2011

Masjid Besi Putrajaya

malam 15.10.11

setelah penat terjah Colmar Bukit Tinggi dan kecewa x dpt jpe Oshin kt Japanese Garden..kami terus balik homestay...smpi homestay dkt maghrib..gigih bersihkan2 diri b4 gerak umah sil kt cheras for dinner...pas2 gerak g ICity plak..jam menunjuk kul 11mlm smpi ICity..anak2 abg nak tgk sgt..famili aku dah nah g 2taun lepas...:) xde pic kt ICity...kami just jln2..org pya rmi almaklum wiken..dlm 1jam kami gerak balik..semua pakat letih..famili abg..mak abah dah nak balik esok pagi jam 8pg..kami lak santai2 lg kt homestay tu smpi kul 10 cekout. Igtkan nak rojer kwn2 tp mil dah rojer2 suh amek beliau kt cheras tuh nak g putrajaya umah bil aku..kecewa lagi..ikea pun x sempat nak terjah..huh nebermain next time

then we take bekpes kt sini..DeLaila Corner kt ampang..korg nah p x?mcm2 ada..bakso..roti jala..nasi impi kuah lodeh..kuih muih..laksa...bihun sup..roti canai..bihun mee ketiaw nasi lemak..smpi x tau nk mkn ape hahahaha...then lunch pun derang sediakan..mcm2 lauk pauk ada tu pun ms p situ awal derang sediakan lunch...aku lak teragak2 nak amek hehehehe lgsg order roti canai telur saja..anak2 yg mkn nasi lunch hahahaha sabo je lah

then kami sempat singgah Low Yatt n BB plaza..sj cuci mata jap..tp adalah berkenan dihati..tp malaih bebeno nk tgk sbb berlarian sn sini kejo anak kahkahkahhhh

jam menunjuk kul 1 terus kami gerak ke Cheras..amek mil
famili aku ngan famili sil aku terus g putrajaya nak mkn lunch..sil msk..alahh yg kawin thn lepas tu igt x hehehehe...

kami lepak2 sn..then lewat petang tu bil bw pi ronda putrajaya nengok tmpt dia keje..aku mmg seharian x tido ritu..alana ntah nape merengek mlm tu..so mmg mengantuk tahap babun...so depa nak pi tasik aku tido ngan alana dlm kete..tup2 ujan plak kt putrajaya tu..terus cancel..so kami just sempat g tgk Masjid Besi...xnah tau pun psl Masjid Besi atau dikenali Masjid Tuanku Mizan Zainal..korg nah p tgk????

Masjid Besi ni tiada kipas mahupun econ..berkonsepkan angin dr luo jek..mmg cantek tul masjid

nota bijik: lepak umah bil smpi lewat mlm terus balik cheras..bermalam di situ...esok nak balik penang