Rabu, 14 September 2011

UNIMOM - yg lama dilupakan..yg BARU sgt best :)

alhamdulilah saat ini aku msih menyusukan alana hampir 6bulan..sgt vangga taw..coz b42 dis x dpt nak bf dua anak aku...sbb knowledge x bape nak ada...n x kuat smgt..asik giveup jek..sbb nak breasfeed ni kena kuat smgt taw..hehehehe

spjg bf nie..aku ada gak tercari2 breast pump manual..ada gak lah dok tya member2 n survey sn sni...sng skit guna manual nie..incase aku pya spectra electrik tu rosak ke..boleh pki yg manual..then sng kalo g mn2...dlm kete pun boleh pam...agak2 tgh beraya sakan umah org..bw jek pam manual tu...sng..hat spectra tu dah le berat..jenuh nk bw sn sni

so, ritu dah habaq kt en. od kalo dia dpt bonus belikan aiii breast pam manual...bajet adalah dlm RM100++ hehehe..nak beli hat mahal kang takut x serasi n susu x kuo...survey pya survey dpt tau yg brand UNIMOM best selling skrg nie..n dpt respond kata x sakit ms mengepam n sgt murah

bila dpt tau tu terus g terjah Moms Little One (MLO) kt sini..rege dlm RM118...en. od dpt bonus terus beli...yg best tu boleh test pam kt MLO tu tp kena charge RM20 n diberi sbg voucher. Aku pun test lah...ok je x sakit tp susu kuo skit..mana taknya baru je bg susu kt alana...tanpa rs ragu2..aku terus je beli UNIMOM breast pump tuh

balik2 dah try amek koooo..spectra aku campak jauh2...dah malas guna spectra...xpayah nak plug2 sn sini terus pam jek..hahahaha..alhamdulilah sgt2 berbaloi aku beli...x sakit...susu pun dpt byk...

UNIMOM breast pump RM118

anak2 aku smpi berebut nak tulun pam..kahkahkahhh

ni hasilnya
boleh dpt 7oz setiap 1 sesi
compare ngan spectra dulu just dpt dlm 4-5oz sj :)

see my beloved spectra..terabaiiii sian beliau hehehe