Khamis, 18 Ogos 2011

Time Raya Balik Kampung As A Student...best sgt2

bila raya jek..sure aku terkenang ms aku raya as a student
time tu mmg best...sbb aku balik kampung ngan moto...
sensorg jek bw..xde geng..kehkehkeh
bila 2 3 raya tu siap2 dah pack2 barang bagai
adalah dlm 2 beg gitu..then letak kt blkg seat moto..ikat ngan tali getah tu
then bila atas jalan..rs vangga sbb gaya nak balik kpg ngan beg2 tu terserlah
atas moto hati sgt hepi..smpi nyanyi lagu
wohooooooooo balik kpg..semuanya turut gembiraaaaaaaaaa hahahahaha

then bila otw balik kpg yg mengambil ms 2 jam tu
mcm2 hal berlaku...kan awek kanzzzzz
pantang bas lalu je..tu dia seat bas blkg sekali kalo ada jejaka tu siap dok berdiri lambai2 kt aku..nk tergelak pn ada..kahhhhhhhhhhhhh
pas2 kalo abg2 askar lalu lglah...w/pun muka aku x npk sbb pki visor..tp nak tergelak tu x tau nk ckp cm mn...hahahahaha
then kalo benti kt petrol station..ha siap lah sempat lg ngorat aku..siap bg no tepon bagai..perghhh mmg hebat aku ms tuh..(en.od sure rs nak muntah lapanplohlapanx) hahahaha

then ada satu kejadian..di mn ada geng2 moto (jejaka sj ok)
dok benti kt satu tempat rehat...aku pun benti nak terkucil...
then smpi kt moto..ewahhh siap kata..cik adik balik mn...leh berkenalan...
ape lg gedik tol lah aku ms tu..jual mahal..tp sbb depa tu pun student dr UM x silap aku..aku pun igt sj nak berkawan apa salahnya kan...so tuko2 lah no tepon..(ms tu fon besaq cam batu bata tuh) kahkahkahhhhhhh

then bila smpi umah...siap mak abah hepi giler2 tgk anak dara dia selamat smpi
ms sampai2 sure kejung2 segala tgn kaki..yelahhhh x kejung ke dok atas moto tu lama2 then kena angin lintang lg..kehhhhhhh

tp aku sgt2 bersyukur selama aku jd student tu..aku balik je kpg ngan moto..xde ape yg terjadi..baik tayar pancit ke..ape ke..xde...syukur sgt2...ms tu aku pki moto suzuki...cam minah rempit lak aku ms tu...

then tiap kali blik kpg even x raya pun..kalo time ujan mmg dah spare baju ujan..kalo lebat sgt kenalah lah benti kt bwh jambatan tu..tp hat tu pun aku malu2 nak park sbb rmi giler org beb...semua jantannnn aku sorg jek awekk x ke malu2 gatai tu hahahaha...
mulalah sesi perkenalan..adoiiii

moto tu abah aku belikan ate di suatu hari :

aku: abahhh...belikan moto kt org..penatlah g kelas..kelas lak jauh2 belaka
abah: tgklah dulu cam mn
aku: alah abahh bolehlah bolehlahhhhhhh..lg pun ms tu xde transport awam dlm tuh
abah: tgklah duluuuuuuu

then x smpi beberapa hari..abah mai kt tempat belajar aku tuh..bw moto baru...syok gilerrr..smpi tiap mggu je sure cuci moto..smpi kilat2...

tiap kali aku nak balik kpg ngan moto..aku make sure semua ok...tuko myk itam..break semua tayar ada angin angin..yg penting kena cuci kilat2..hehehe

tp itu dulu...skrg moto tu dah lama abah ku jual ms aku abis belajar...hahahah tetiba teringat lak..dulu tmpat belajar aku tu x pki helmet pun xpe..then one day kenalah pakai wajib katanya..then tiap kali nak g kelas..sure lupa nk pki helmet..bila atas moto tu rs semacam jek atsa kepala..half way baru teringat..ya Allah aku x pki helmet daaaa...lintang pukang rempit balik ke hostel amek helmet..kehkehkehhh..selalu sgt jd cam tu

nti aku cite lak kenangan berpuasa ms studi dulu mmg nostalgia betul