Selasa, 23 Ogos 2011

Pejam Celik Pejam Celik dah 23Ramadan

cakkkkk!!!!rindu sm aku x..ngeh3x
assalamualaikum semuaaaaaaaaaaaaaaaa salam 1msia..hehehe
ish mcm lm lak xberlog..asal baru je snyp 2hari
penat weiiiiiiiiiiiiiiii..penat ngan POJEK BERSIH umah aku tuh
berhabuk mau 18kilo..kahkahkahhhh npk sgt time raya je cuci umah hehehehe

pejam celik pejam celik lg 7hari lgi kita bakal menyambul SYAWAL...semoga kita dpt beraya sama2..dah siap2 duit raya kt aku x???xde...hampehhhhhhhhhhh kehkehkehhh

ahad mmg dah plan nak bersihkan umah...
buang2 ape yg patut..bersih2 apa yg ptt..
isnin lak p bank tuko duit raya...sib bek ada tuko duit RM1 lg taw
thn ni bajet duit raya anak buah cam thn lepas gak...
mil dah balik dr pondok...bertambah2 lah riuh umah tu nti
mil ada tya..hang x buat kuih ka?x buat mak..x larat penattt..lgpun tu ha sitecik tu sapa nak jaga..asik nak berkepit ngan mama dia jek...

persiapan raya tuk anak2 dah setel
tuk en. od dah dpt 1 2 helai bj..n suo..baju melayu pun dh dpt smlm
tuk aku cuma tggl nak beli kasut raya..giler lm x beli kasut..seyes aku xde kasut..kasut2 aku ntah mn pi..hahahah x reti jg barang aku nieh...mnlah tau kot2 last minit dpt doyan runtuh..leh la beli kasut mahal skit..hehehehe amin2

Menu Ramadan ke19
Mee Kari Kerang

resepi??nti lah dulu mls nak taip daaa

cer teka kuih apa nieh??????












Pau Goreng Inti Kelapa

(ritu ada balance inti kepala ms buat ketayap..dr sayang buat timbul lak idea nak wat pau goreng ni..bahan dia sm jek wat donut..cuma aku tambah inti dlm tuh..perghhh lembut beb..sedap..kalo taruh inti kacang merah lg sedap..weii inti sambal ikan bilis pun best...taruh timun..dah jd BEGER MSIA lak hahahaha)

Menu Ramadan ke20

Onde2 Melaka..ada pggey Buah Melaka
last minit buat..anak aku arwen siap g main2 tepung tu buat mcm palastin tuh ha)

Daging Masak Itam

nota bijik: cam biasa msok ari selasa bekerja
nti aku akan bertandang umah2 korg eh..tgu taw
kalo npk aku kt shoutbox tu..lambai2 eh kehkehkehhh