Khamis, 4 Ogos 2011

Nasi Goreng Pataya and Black Pepper Puff

Assalamualaikum..ha jwb x jwb dosa..:)
Salam 1Malaysia semua :)

ada ke yg tertggu ape menu aku wat smlm..ade ke..ade ke ..ade ke..xdeeeee!!!haiii nasibbbb hehehe

moh nk stori psl smlm...smlm en. od cuti..so sng skitlah keje ku kat dapur
then igtkan balik dr keje kul 4.30 tu nak landing2 kejap..yelah sejak pas banak ni...rehat n tido mmg x cukup...nak kata leh kuruih..tgk x kuruih2 jugak...kehkehkeh gasakkkkkkk
tup2 balik2 keje..npk dah 3 org budak kt umah...arghhhhhhhhhhhh tensen gue...aku pun x remind kat en. od suh amek depa tu kul 530..kalo x bolehlah aku rehat 1 jam ke before masak2...adoiiiiiiiii..so mmg x rehat lah aku kalo ada budak2 ni...mulut dok pokpekpokpek kt dapur..terus en. od bw bebudak tu ke jln2 kat blkg perumahan..xmo dgr sore halilintar aku miahahahahaha

mood nk msk down skit..tp gigih gak nk msk gak...
so xmo membazir nasi smlm..aku just msk nasi goreng jek...nak buat menu tu lg best..aku terus wat nasi goreng pataya..baru ada selera nk mkn hehehehe
(nti nk dkt berbuka baru aku goreng telur wat bungkus tu)

pas2 sempat gak wat black pepper puff...dulu nah wat sardin puff..so nak torai wat ayam black pepper puff lak...dulu aku igt ssh buat puff ni..ya Allah senang beno kauuuu..just beli puff cap kawan size kecik..then inti dlm tu wat cam inti karipap (leh tuko2 citarasa)..then letak dlm puff tu..balut..then tepi2 tu ko tekan ngan garfu...then sapu telur kt atas..masak beh kurang 15-20 hingga npk kekuningan. Siap. Cepat n Mudah :)

Nasi Goreng Pataya wif luv..kau hado!!! miahahahaha

Ayam Black Pepper Puff

B4 masak

Dulu en. od nah kata..ni awak beli mn..sedap...aku: xlah saya buat tuh..en. od: eh betul ke..cam beli kt luo jek...aku: hek elehhh tu tgk tu dlm oven tu ape

Npk x inti ayam tu :) cubalahhh

nota bijik: dlm kul 12tgh mlm smlm..blackout..adoiii kaget kejap sbb teringat
stok susu alana dlm esbok...panik...then sib bek ada terbc dlm fb psl stok susu
kata..kalo nak bg tahan susu tu x cair if nak traveling ke hape..just letak ais batu byk2..then selang seli ngan garam...ape lg suh en. od beli ais batu 2 kapet n garam kat 7E...then aku letak dlm tong besar susu2 aku tu...alhamdulilah dlm 2jam karen dah ada...fuhh lega..xleh tido smlm pikiran susu ku itu...kalo en. od xde smlm..ntah2 susu aku tu buang cam tu jek..:(