Khamis, 11 Ogos 2011

Rehat 2 hari..

hai hai haiiiiiiiiiii semua..assalamualaikum n salam 1msia

dah 2 hari aii rehat n x msk..mkn kt luo hehehehe...
so ari selasa lepas..en. od plan nak g berbuka ngan mak beliau aka mil aku le yg tinggal kt pondok sekolah agama..a'ah dia skrg tgh melanjutkan pelajaran yg lebih tinggi...hehehe hampir 2 thn gak le mil aku tu dok belajar agama kt seberang perai tu...mmg hajat dia dah nak belajar agama kt situ..bkn x leh belajar kt sini cuma kt sn dia lebih teratur n ada kelas2 agama n sng nak berulang alik jln kaki sj hehehehe...so en. od cuti ari selasa tu..so tgu aku pas abis keje terus gigih g sn...mil aku kata...dun cook mak dah msk...haiii snglah dlm atiku..tp ada gak otw nk g sn..kami beli skit kuih2...mil aku ni vegetarian x leh mkn daging bagai..sbb nti penyakit dia merebak...so ritu dia just msk tuk kami jek...untung x kami kehkehkehkeh

antara juadah berbuka ms hari ke9 kt pondok mil aku...dia msk Sambal Ayam, Bihun Goreng, Ayam goreng tuk cucu dia (dia tau dah cucu dia suka mkn ayam goreng..lg2 danish), ada seketul ikan tenggiri tuk aku (mcm msih berpantang lak mkn ikan tu) yg lelain tu murtabak, sate n nasi impit param mali hiksss

smlm plak kami berbuka kt luo...
ha korg nak tau aku tingin nk berbuka ala2 western..jenuhlah cari restoran2 yg sempoi..xmolah nak g tmpt yg sllu jek kan..tp tu semua nun jauh kt batu feringgi..idok le teman nak g sn...
then..nak cari tempat makan pun leh gaduh aku ngan laki..hahahaha..aii tya uuu...u tya aiii..lm2 aii mls nak layan uuu..lantakkkk miahahahaha
last2 kami g terjah Nasi Briyani Kapitan kt area town tuh..
dah ritu en. od kata tingin nk mkn nasi briyani...
org x rmi sgt...suam2 jek..so oklah nak duduk2 santai2 kejap sblm berbuka

kul 715 order dh smpi...ish ini budak mn yg x pose tu..abaikan :)

nasi briyani ayam...aku pya

nasi briyani kambing..en. od yg pya

Tandori ciken...kami dua yg pyaaaaaaaaa ahaks

cam biasa..ini budak mmg cool...kena aircond or tmpt sejuk sure lena...
tu lena pas menyusu hehehehe
sempatlah aku mkn puas2...:)

rini kena masak plak..hehehehe
nak g gugel jap resepi2 yg best2