Khamis, 7 Julai 2011

Puding Roti Oreo Hujung Waktu

smlm ms nak balik keje...tiba2 teringat kt umah ada balance roti ms wat sosej breadcrum tu...then tetiba idea maliiiii...nak buat puding roti lah mcm mak buat (mil)...koling2 mak...tp sedih dia xangkat..mayb tgh sebuk ngaji quran kat pondok yg dia belajar tu...koling byk kali xangkat gak..terus gugel cari resepi..tgk pun sekali imbas sbb terkedek2 nk balik on time hahahaha

balik2 tanak beras dulu..mandi..solat..ready nak masak2 apa2 yg ptt..then pergi amek 3org
budak tu..rini bs kata alana mengamok lg..cirit katanya...so kenalah tgu en. od balik nak g klinik..sembang2 kt umah bs smbil layan budak2 tu...then alana dh ngis2 nak tido...ms ni lah aku curik2 msk...hahaha rini aku msk tuk dinner lauk asam pedas..sllu aku msk asam pedas tumis..kali ni buat cam biasa jek..sonang koje aku...smbil wat asam pedas smbil wat puding roti..kena tangkas kalo x dlm ms 15m alana dh jaga..budak tu mmg..tido2 ayam jek..dlm ms tu gak 2org budak tu mcm2 hal nak susu nak berak nak air nak tgk cite animal mcm2...berfeluh2 aku arrrghhhhhhhhhh jom layan menu aku smlm

Puding Roti Oreo Hujung Waktu

Closed up skit..ni kalo mkn ngan sos kastad sedapppppppp nti nak coba
ekceli aku ptt letak kismis tp aku letak oreo tiru kak ieda pya idea hehehe

Resepi:
A:
6 keping roti dicarik
2sb Butter/Mentega yg dicairkan
Biskut oreo dipecah2

B:
2bj telor
2cwn susu
1sk esen vanila
2cwn gula

cara:
Roti yg dicarik dimsokan dlm bekas loyang. Msokan butter yg dicairkan. Make sure butter tu dituang rata atas roti td. Msokan biskut oreo yg dipecah2 tu. Dlm lain mangkuk, kacau bahan B. Then msokan dlm roti td. Pas2 msokan lebihan oreo td kat atas acuan tu. Bako selama 45minit dgn suhu 200