Selasa, 12 April 2011

NUR ALANA DELISHA 28.3.11


pas mil ngan od lawat aku kt spital petang tu...aku sempat lah beramah mesra ngan pesakit2 yg lain...aku rancak berbual ngan sorg pesakit yg baru sehari pas banak..malang sggh nasib dia sbb atas bwh kena potong...adoi aku dgr pun naik seriau taw...sian betul dia..nak gerak pun jenuh katanye..abis dia maki2 doc2 kt situ..mana xnya...kepala bb dah npk..tup2 doc suh operate sbb bb dh mkn najis...nak x nak kenalah ikut ckp doc..sian betul aku dgr...anak ketiga lak tu..aku lak jd x menentu hahahaha...

ok ok cite psl aku lak..mlm tu aku rs masih x sakit lg...sembang ngan pesakit sebelah katil..tgk dia dok menahan sakit contraction..aku tau lah sakit tu cm mn..sian betul dia...dah bukak 3cm katanya...aku pun bglah tips2 nak tahan sakit...pas2 aku tgk 2 3 org dok lalu lalang pi cek bukaan..aku pun dah naik takut pun ada..tp still lg x rs sakit...aku rs sakit ms jam 1pg..sakit aku mai kejap2 dlm 10-20 min...aku pun terus lah g jpe nes nak cek bukaan..tup2 nes kata baru 3cm..tu pun aku rs alhamdulilah...nes tu kata mayb dlm 2 3 jam dah ready msok labor...aku pun balik ke katil...jam 3 pagi aku stat sakit sgt2 smpi aku mengigil tahan sakit..Tuhan saja yg tahu ms tu taw...doa lailahailla x lepas2 dr mulut aku..teknik pernafasan pun aku
x ikut betul...mmg ms tu x tau nk ckp ape...bila sakit mai dlm 5min sekali aku mula pegang kepala katil smbil doa byk2...smpi badan dah melingkung aku menahan...mmg x leh tido la ms tu..then jam 6pg aku terus jpe nes lg..cek bukaan..nes still kata 3cm..aku rs cam x puas ati...xpelah..depa suh tgu doc seluk kul 8pg...ms nak tgu doc tu...alhamdulilah aku still leh tahan lagi sakit..sempat smbang ngan abah dan od....aku kata kt od aku nak tido jam dr smlm x tido..bila doc mai..doc npk aku lain mcm tahan sakit..terus dia suh masok bilik seluk..seluk pya seluk...tup2 kata 4cm..terus aku rs hepi..terus ready nak masok labor room..aku pun terus call od suh dtg...

dlm dok sakit2 tahan sakit..nes nak bw aku ke labor room sempat aku kata..nes saya nak makan roti dulu boleh..nti nak teran xde tenaga...aku pun makanlah sekeping roti..xlalu lak mkn..terus aku kata kat nes...oklah nes x lalu mkn jom lah..hahahaha...dah ready baju bb aku pun dibw masok labor room...aku msok labor room kol 8lebih...tup2 od dah sampai...lega skit ati..bolehlah aku pegang dia ms aku sakit kuat hahahaha..pas staff nes tu pecah air ketuban tu aku dah tau pasni sure sakit lg terok...aku berdoa biarlah sakit kejap jek...tp sakit kejap tu pun rs azab taw...huhuh smpi nes ngan od aku tarik tolak tarik tolak...pas2 depa cek2 dah 5cm..huhu tupun dah x larat nak tahan sakit....jam 9 lebih still 5cm lg..aku makin x puas hati yelah sbb sakit dah kuatkan...adoiiii...smpi aku rs nak terberak...ye aku berak ok..tu semua mak aku pya psl lah suh mkn betik..last2 aku berak dlm labor room..kahkahkahhhh..tu pun aku keliru eh ni bb nak kuo ke tait nak kuo hahaha..tp nes2 yg jaga aku sgtlah baik ati..xde lah nak
kutuk2 aku...kehkehkehhh

od kt tepi aku x abis2 bg kata2 semangat..smbil aku kata....awak tgk saya sakit cm mn..saya xmo dah pas ni tau..sakit sgt2 ni...huhuhu od gelak je tgk aku yg dlm kelemahan tu..bleh lak kata...pahala besar...abis dosa2 awak beranak ni taw...kejap je sakit pun...kuang3x rs nak tampo 4ojutax je...then jam 10 lebih nes cek bukaan dah 6cm...then ada sorg staff nes ni nak seluk dlm2 nak bg cepat nak banak...mak aiiiiiiii ni seluk bukan sebarang seluk...sel
uk mcm nk mati..tp xpe..at least aku cepat banak xpe sakit pun...pas2 x semena2..aku rs mmg nak berak..nes2 situ jd kelam kabut sbb depa x xpet bb nak kuo secepat tu..terus depa ready nak sambut bb...aku pun ckp lah kat nes...nessssssssssssssssssssss saya ready nak push ni...bb nak kuoooooooo...sblm tu aku nk teran dah tp nes xbg sbb jalan masih kecik...aku jenuhlah tahannnnnn sbb yelah kata kawan aku kalo kita teran ms x kena time..mau koyak byk....pas2..nes2 dah ready pun kat tepi2 aku..siap kata ok puan elly fazlina tarik napas pjg2 dlm2..bila sakit dtg...push ok....aku x sempat2 terus..haaaaaaaaaaaaaaa sakit dtg dah...ok...aku pun siap tarik napas...teran curi napas teran...tp x semena aku terlepas napas..terus bb masok balik kahhhhhhhhhhhhhhhh...aku pun dlm kelemahan kata sori2...hahahahaha then kali kedua..barulah aku buat betul2...smpi suasana jd kecoh ngan nes2 dok kata push2..od dok kata ha kuat2 lg...ngan aku dok eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee terannnnnnnn pushhhhhhhhhhhhhh 3x push dah selamat dah aku....alahamdulilahhhhhhhh aku kata...dah lepas
azabbbbbbbbbbbbbbbbbb...terima kasih semua...senyum lebo aku..od pun...syukur sgt2 sbb kali ni pun sng jugak banak cuma sakit contraction tu je yg fobia....w/pun bb aku besar tp senang
jugak nak kuo kan diri compare ngan danish dulu...huhuh danish mmg history kehkehkehhh
xde kena toreh..cuma koyak skit..jahit pun skit je 2jahitan..hehehe

nak no. 4 ke?kalo difikir2kan...mmg nak sgt2..tp bila fikir sakit contraction tu...ngan pantang lg...serik huhuhuhuhu...lgpun ms tu danish dah sekolah...xde sapelah nak jaga ms pantang
nti...cukuplah kuota kot...hehehe...

pic atas ni..aku dlm labor room bersama my new bb girl...tgk chubby je kan pipi tu..tp skrg dah kecut..hahaha tgk mula2 besar gedabak..this is my new princess NUR ALANA DELISHA (cahaya kedamaian dan kegembiraan)