Jumaat, 25 Mac 2011

tiba2 rs goyang

pg td..tetiba dpt kol dr klinik yg sllu aku g cek-up tu
nes tu tya dah banak ke blom...sbb depa dok riso dah overdue 5hr kan
aku kata..x banak lg..isnin lepas doc cina tu kata...if x banak lg ahad kena admit kt spital beso
so nes tu tya..ada dpt surat ape2 dr doc x..aku kata xdpt pape pun..cuma doc tulis kt buku merah tu suh mai spital beso nti kena admit..nes tu heran le kata..kalo ikut prosedur...kena ada surat doc baru leh admit kt wad bersalin..huhuhu terus aku panik jap...then nes tu kata mai klinik petang nti amek surat doc..n cek-up spt biasa..aku ok je

then petang td g lah tya nes yg kol aku td..spt biasa wat cek-up..tup2 berat turun 2kg....nes tu pun xmarah pun cuma dia kata selera mkn ok x..aku kata selera melampau2 adalah..hahah cuma aku kurang mkn jek..sbb asik naik je berat tu riso gak...semua OK..cuma ms last cek ngan nes tu..nes kata bb x turun lg..aikkkkk ritu kata dah turun...jenuh gak dia tekan2...so dia kata kena g jpe doc...sbb menurut pengalaman dia...smpi overdue 10hr kena admit spital n kena induce..dan kalo induce pun x jalan...jawabnye CZER....terus hati mula GOYANGGGGGG huhuhuhu

then jpe doc...doc pun ckp yg sm...ritu doc cina tu kata ahad ni kena admit...cait doc cina tu kurang asam...almaklumlah doc baru plak..sukaati je dia buat gitu....tiba2 doc melayu (dah kenai aku tu)..kata kena admit ari selasa...dia bg sehari before 10hari overdue tu..so sng nti pape terus induce je..tp tgk lah caner..kalo induce ari selasa tu x jalan MEANS ari RABU KENA CZER...adoiiiii kecut giler hati aku dah tau....mula2 dgr tu aku x bape nak emosi sgt..tp bila balik umah terus emosi naik...bkn ape...baik induce ke operate..aku rela sakit contraction normal tu...tp ape nak wat..kali ni no. 3 dia nk jd lagu ni...huhuhu tp mmg sgt2 bimbang..toksah kata lah aku ni kebal ok...rs riso tu sgt2....

sape2 penah induce or operate...kalo dibagi peluang KORANG NAK INDUCE KE OPERATE???mn lg senang?sbb aku x penah alami kedua2 ni...yelah takut gak nti doc kt spital tu tya kan...AWAK NAK INDUCE OR OPERATE TERUS?haaa nak jwb ape...cer korg bg pendpt sikit

kalo operate sng nk jaga x?kena barut ke?tungku caner?bape bulan kena recover?adoiiiii satu hal pulak....dugaan