Jumaat, 11 Februari 2011

Plan Bajet

anak dah msok 3 ni...kena wat belanjawan hehehe
lgpun anak2 aku semua masih kecil
so nak x nak kenalah plan bajet kan..kenalah berjimat cermat
for this coming bb...dah plan nak guna cloth diapers (CD) tuk bb n arwen (2nd child)
so belanja pampers dah kurang kt situ..danish lak mmg x pakai pampers dah

cd yg aku beli dr kwn blog kakngah

aku bli beli 8pcs dulu...almaklumlah cd ni kan mahal..beli skit2 dulu..nti ada duit or rezeki beli lg tambah..so yg ni aku beli tuk arwen..for bb nti mayb pakai cd ms umor 2weeks...pengunaan cd ni mmg leceh skit..kena rajin basuh..xpelah lgpun cd ni leh pki lama

plan bajet ke2 ialah breasfeeding
kali ni aku dah nekad nak bf
lg satu penjimatan..hope sgt2 dpt bf bb smpi umo 2 thn
rmi dah kwn2 berjaya dlm bf membuat aku semangat nak bf kali ni
bkn x penah bf b4 ni..tp takat 4-6 bln dah stop
ntahlah mayb ms tu xde pengetahuan bf ni...bila kwn2 mula bf..byk gaklah knowledge yg aku tau..so bolehlah ready tu bb ni plak...sgt2 berdoa agar aku dpt bf kali ni ngan jayanye...jgn stress sudahhhhh...huhuhuhu amin