Rabu, 9 Februari 2011

Melayan....memasak...mengajar..sgt2 letih

sgt2 letih..ms update ni pun rs mmg x larat sgt2...tp gigih gak nk update
balik dr keje td dh npk dah kelibat dua budak ni tgh main beskal...npk aku terus ckp...mama nak g padang mainan...aku kata..rini x bleh la sayang...mama kena masak..nti abah kamoo balik...mengamok lak si abg...last2 aku kata oklah tp kejap je taw
dgn bertiga kami nek moto g lah padang mainan yg 5 minit je dr umah..terhibur lah hati bila tgk anak2 kemain suka...bkn rini je taw smlm...2 hari lepas..3 hari lepas..hahaha kira hari2 lah...yg lepas2 aku ok lg..sbb x pyh msk...abah dia keje pagi so ada ms aku bwlah depa ni g sini..kalo abah ada or keje petang..abah depa yg layan

arwen ni suka sgt tgk org...tgklah kusyuk tgk org sn sini..lg2 bebudak

dia ni jgn ckplah...mmg tmpt dia hahaha

sib bek la depa ni dh beso...aku just pantau je..kalo kecik lg...x hingin aku nk g sini hahahaha

aku siap bw bekal air....seronok pulak bw bekal2 ni...pas main2..kita minum..baru lega kan abg...arwen yg takut sgt nak msok lubang gelungsur tu..yg lelain ok je...

nak dekat kol 7 tu...kami g ronda2 kt kwsn perumahan..danish sgt suka tgk sekolah tadika kt situ..kan ada mcm2 playground...kalerful...pas main2 kt padang mainan tu..sure dia ajak g sggh tadika kt situ...dia mmg excited sgt2...:) sllu dok kata..abg nak g sekolah sini...mama jomlah masok dlm...x boleh lah abggg...sekolah dh tutup..lain kali...huhuhu

smpi umah..suh budak2 tu mandi...tgh depa dok mandi aku lak ready nk prepare dinner...korg jgn katalah aku rajin...alah lauk simple nk mmpos jek..aku pun skrg bkn larat sgt...mn msk yg sng aku buat jek...aku msk daging masak merah ngan nasi goreng...wallah siap...dah siap semua barulah od smpi umah...aku lak mmg dah penat sgt2..budak2 tu dh mandi..aku dah mandi..semua dh solat..terus dinner...alhamdulilah kami beranak kenyang :) w/pun dinner simple giler

lepas dinner...mengajo lak bebudak ni...skrg abang dah pandai A-Z tp kdg2 tu ada gak yg dia lupa...kdg2 A-I..tiba2 terus O-Z..hahaha mana ilang yg lain x tau..xpelah smgt dia nak belajar nak membaca melukis dah sebagainye mmg npk sgt2..smpikan segala bentuk mainan dia x main dah...g mn2..sure suh beli buku hehehehe :) otomen pun dah dah buang jauh2...alhamdulilah
mewarna pun dh pndai..tgklah yg dia kaler ABC tu..mula2 mmg kelaut lah dia kaler..tp lm2 npk dah dia dh pandai mewarna..sukaa...:) arwen tu abah dia yg tulun hahahahaha...xde minat lg npknye arwen...xpelah kecik lg...tp sgt bersyukur ngan perkembangan danish..buku2 yg aku beli semua dia simpan...mn2 pun sure bw..n sure akan bukak semua buku2 tu dia akan belajar
mama..mama..abah..abah...abg nak bc ABC..abg nak kaler..abg nak lukis..abg itu abg ini mcm2lah

budak2 tu dah penat..msok tido awal..hehehe
esok masih ada..penatnye tp syukur masih boleh buat keje w/pun kdg2 hangin sbb terlampau letih hahahaha..hanya od je yg tau